Tak konečně jsem se dostal k PC, celý den jsem se snažil vložit odpověď přes mobil, bohužel nešlo to, stále mě automaticky odhlašovalo ...
pro sinistre Ano, také jsem zvědavý, jestli zaznamenám nějakou změnu. No nějakou jsem zaznamenal, hned po natankovaní odjezd z benzinky po zadním kole, na tachometru během chvilky 110, a to pouze jsem plyn lechtal!!!
no vidím, že mi nikdo nevěříte, tak dobrá, kecám, jen pokus trochu odlehčit téma
, ale jak jsem psal, jsem zvědavý, jestli nějakou změnu zaznamenám, o všem budu informovat. Je fakt, že si normálně připadám jako nějaký průkopník, co objevuje Ameriku
. No je pravdou, že koupě Piaggio Beverly 125ie byl pro mě skok do neznáma, vůbec žádné uživatelské recenze, zkušenosti, o sledování spotřeby ani nemluvě, takže já nemám vůbec šanci s někým porovnávat své poznatky...
No alespoň na mé škodě a náklady budou mít tuto možnost druzí...
.
Jinak ano, jezdím v žluté reflexní vestě, s bílou přílbou a na červeném Beverly 125ie, mě pozná vždy a každý na 100 honů
, a je pravda, že včera jsem se plantal kolem Moštěnice a hlavně poblíž Gulfu, najížděl jsem ještě nějaké kilometry, a tak jsem se motal poblíž benzinky, kdyby mi došel benzin, abych daleko netlačil...
pro morfeus1No tak tě zdravím kolego, konečně někdo se stejnou značkou, sice s větší kubaturou
a také stejná barva? Odkud jsi, jen tak mimochodem?
No vidím, že palivoměr ukazuje asi stejně na všech verzích Beverly. Jen tak pro zajímavost, sleduješ u svého stroje spotřebu, přip. jaké hodnoty dosahuješ? Předpokládám, že 350 bude brát více jak 125?
S těmi premiovkami, no já jsem k tomu také dost skeptický. Pročetl jsem na toto téma hodně článků, diskuzních for, i zde je na to vlákno, ale co člověk, to jiný názor. Naprostý laik, běžný uživatel si myslím, že prakticky nemá šanci poznat zásadní rozdíl mezi běžným a prémiovým palivem, tedy akorát na ceně, to je znát hned...
. Já Zkoušel do auta tankovat u Shell prémiovou naftu, žádný rozdíl ve spotřebě ani výkonu jsem nezaznamenal. Totéž u skútru Kymco Agility City 125, také jsem tam párkrát nalil premiovky a nic se nedělo, jen velký vítr v peněžence. Na druhou stranu nedokážu posoudit vliv prémiového paliva na motor, to je to, co běžný řidič nevidí. To lze možná poznat až po rozebrání v servise. Jak jsem vyčetl v článcích, tak údajně motory které jezdily na premiovky byly čistější. Jestli je to pravda a jestli to má nějaký zásadní vliv na provoz motoru, jako laik si netroufám posuzovat.
No nic, nechci dále toto téma zde rozviřovat, to se když tak můžeme přesunout do patřičného vlákna, ale stejně se obavám, že bychom na nic kloudného nepřišli. Takže bych to uzavřel tím, že zkusím v rámci možností tankovat několik nádrži premiovky, abych měl objektivnější údaje. Ale jedno je jisté, že při udávané nádrži 12, nebo dokonce 13 litrů a při očekávané průměrné spotřebě kolem 3 l/100km bych očekával dojezdy na plnou nádrž někde kolem 400km, a ne abych se stresoval už při 260 nebo 300km, že mi zdechne motor...