Aleši, určitě je a asi nikdo ti nebude odporovat
Nicméně, dneska jsem měl cestu do Olomouce, takže tam i zpět jsem to dal po dálnici. Tak jsem tomu zkusil "oknedlit", div jsem neurval lanko plynu
, no místy jsem to rozpálil až 120km/h!!!, pravda asi to bylo při klesání ...
, nicméně i s tou "plachtou", jak to plexi bylo nazvané a zadním velkým kufrem prostě ten skútr dokázal tuhle rychlost vyvinout. Pocity jízdy při této rychlosti? Pecka!! Vůbec jsem se necítil nebezpečně, žádné chvění, že by bylo cítit, že Beverly má už dost, prostě paráda, luxusní svezení. Jako podvozek a celkově konstrukce Beverly 125ie je bez debat perfektní, i při vyšší rychlosti ovládání i jízda naprosto bezpečná.
Jo, jen tak mimochodem, bez té "plachty" bych takovou rychlostí nedokázal dlouho jet, je to když ne přímo nebezpečné, tak velmi nepříjemné. Mě stačilo zkraje, když byl skútr nový a čekal jsem na plexi, tak jsem najezdil několik set km bez plexi a bylo to naprosto utrpení. Už při rychlostech 80 a více jsem měl nepříjemný pocit, že odletím ze sedla. S tím velkým plexi i při 120 je to naprostá pohoda, ani nevím, že tolik jedu
Samozřejmě ten odpor vzduchu tam je, při takových rychlostech zároveň prudce stoupá spotřeba, to je prostě také fakt. Takže vytáčet to nad 100 nebo jezdit na plný knedlík, také není to pravé ořechové, to by se hodně prodražilo ...
No nic, zatím budu jezdit tak jak je, pro solo jizdu mi to i postačuje, horší ve dvou... no pomalu se poohlížím po něčem větším ...