Peugeot New Vivacity 125 mám měsíc, najeto cca 1500 km (14 dní jsem však nejezdil, to jsem nedomyslel, skutr čekal v servise na garančku po 500 km, nevěděl jsem, že je třeba se objednat s takovým předstihem - druhou má předepsanou při 2500km, tak abych se raděj už objednal
.
Ad 1) zatím bych ještě nepsal, protože s tím jak se zajíždí se docela výrazně zlepšují tech.parametry . Do 1.garančky se nemělo jezdit na plný plyn - bylo to hodně tuhé, tak cca do 70 když bylo potřeba, po garančce dále do 1000km tachometrových postupně cca 80 rovinka, dlouhé táhlé kopce cca 60, v současnosti po rovince 90, ještě by tam drobná rezerva byla, z kopce i lehce přes 100. Do 70 je zrychlení svížné, potom už zrychluje pozvolna. Na semaforech po městě do 60 vážně nemá chybu. V TP je maximálka napsaná 81.
Ad 2) do předu mě vejde helma pro spolujezdce bez štítku vel.S , je to naknop, se štítem ne, jinak batoh , taška apod. Pod sedadlem je místa víc (helma se štítem plus taška, ledvinka apod).
Ad 3) teď reálně někde mezi 3,6 – 3,8 (tankováno plná – plná - takže počítám dotankováno / najeté km*100)
Ad 4) Servis ještě nedovedu posoudit – zatím vše OK, gar.po 500 km (výměna olejů, seřízení ventilů, variátoru…) cena s DPH cca 1900,-. Vlastně jedna úsměvná -na těsnění pod víčko od nádrže nebyl otvor odvzdušnění, musel jsem si jej do těsnění doma propíchnout - skutr se mi po pár kilometrech od prodejny zastavil , po chvíli stání zase nastaroval a tak několikrát - až do doby než jsem nechal povolené víčko nádrže.