Měl jsem Kymco Agility City 125, sledoval jsem od počátku spotřebu a zapisoval na
spotreby.cz, tak se tam koukni pro porovnání. Motor by měl být shodný se Super 8. Dlouhodobý průměr jsem měl do 3,3 l/100km, níž to prostě u tohoto typu motoru nejde, leda že bys tlačil nebo tě někdo táhl na laně
pro tyjo:
Co se týče spotřeby u auta nebo u čehokoliv, kde výrobce udává spotřebu. Že tyto údaje bývají mnohdy podhodnocené, asi nemá cenu rozebírat, nicméně určitě se shodneme, že spotřebu dokáže každý řidič velmi výrazně ovlivnit stylem jízdy. Když budou jedno vozidlo řídit 2 rozdílní řidiči, můžeš si klidně vsadit, že jeden třeba dosáhne na výrobcem deklarované hodnoty a druhý, dravějším stylem jízdy, ho klidně překročí i o několik litrů. Z mé vlastní zkušenosti se spotřebou u aut, za sebe mohu potvrdit, že dosahuji, nebo se velmi blížím výrobcem udávaným hodnotám, takže je nesmysl všeobecně tvrdit, že když výrobce udává 5,2, že budeš jezdit za 8. I když takovouto možnost v reálu zcela nevylučuji, ale to je již jiná kapitola - jednoznačný podvod ze strany výrobce - prodejce nebo kdo tyto hodnoty prezentuje.