Ahoj. Měl jsem dnes čas, venku bylo sice chladnějc, ale jinak skoro bezvětří a hezké počasí, tak jsem ještě jednou "prubl" turistické plexi Givi. Zdálo se mi totiž, že při rychlejší jízdě mírně na mě fouká jakoby ze zadu a na ramena. No nezdálo a cítit je to spíše do prudšího protivítru, kdy je ten efekt větší..takže pokud v chladnějším počasí máte nějakou škvíru mezi zády a prd..í, tak tam to ucítíte nejdřív. Pokud je normální počasí jako je dnes (nijak výrazně nefouká, i když je chladno), všechno je vpohodě a cítit to nejde téměř vůbec.
Pak jsem ještě přehodil zpět původní originál plexi, abych znovu zkusil ten rozdíl a zhodnotil ho po určité době. No dalo mi to sežrat hned jak jsem se rozjel
..nejvíc jsem cítil nápor větru na celých rukou, ramen a když jsem jel rychlejc, tak i včetně hlavy. Přitom s turistickým plexi jsem ted jezdil chvilku i s otevřenou vyklápěčkou (než mi došlo, že už vlastně jedu
), což bych si v tomto počasí při origo plexi moc nedovolil. Tak jsem po pár km jezdění opět nahodil turisťáka a je to opravdu velký rozdíl. Žádná foukačka na ruce, ramena, hlavy..jen už člověk lehce vnímá každý dotek "vánku".
Když sedím a napřímím se, vidím celkem dost na cestu nad plexi (třeba kdyby pršelo, tma apod neduhy, když člověk špatně vidí jen přes plexi) a když si sedím "normálně", vidím ještě nad plexi taky, ale jen mírně.
Když jsem měl hozené origo plexi, musím přiznat, že jízda byla jakoby sportovnější, dosažení maximálky byla o něco rychlejší, člověk je spojený víc s okolím, cítí ten nárazový vítr jak se do něj opírá a jak s ním soupeří. Ale tohle já si klidně odepřu. Každý preferujeme něco jiného, já spíš pohodlí a komfort. Uvidíme ale ještě, jak to bude v létě, jestli se za turisťákem budu v tropických dnech moc pařit apod. Někdo po zkušenosti psal žejo, druhý zase že to bylo vpohodě..tak uvidíme.
Ještě přikládám fotku nového plexi z boku
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.