Kymco Agility City 125

Diskuze o skútrech většího objemu.

1. narozeniny a válec 160 ccm

Příspěvekod tyjo » 17 črc 2012, 20:59

8. července jsem oslavil jeden rok se svojí Agilitkou, mám na ní najeto 1600 km, zvládla skůtršňůru a zbytek tak nějak okolo baráku, spíše na dojíždění, na výlety není moc času. V rámci záruky mi bylo vyměněno startovací relé, jinak zatím žádný problém.
Můj servis mi doporučil válec 160 ccm, takže mi ho objednali a zítra jdu na montáž, pak 400 km s lehkou rukou a před zimou výměna oleje po "zajetí". Olej jsem stejně chtěl měnit, takže se na tu vyšší kubaturu těším, pak napíšu jestli je to znát a jak moc to je znát :-)

http://alexmoto.cz/NARAKU-valec-160-ccm ... E,480.html
Naposledy upravil tyjo dne 18 črc 2012, 11:21, celkově upraveno 1
KYMCO AGILITY CITY 125 - Diamantová bílá, r.v. 2011. Aktuální tuning Válec NARAKU 160 ccm, aktuálně krásný bílý kufřík :-)
Mobilní světla a zvuk http://www.mobishow.cz -Zajišťuji světelnou laser show a DJ pro svatby, party a věčírky.
tyjo

500+

Reputace: 18
Skútr / moto: KYMCO CITY AGILITY 125 - bílá r.v. 2011
Tuning / úpravy: Válec NARAKU 160 ccm, reflexní proužky, kufr, reflexní vesta :-), Kamera MAGICAM SD21 už není v záběhu, ale spíš v záhubě.

Re: 1. narozeniny a válec 160 ccm

Příspěvekod NONDRA » 18 črc 2012, 01:41

Moc se těším na informace jak to bude jezdit po tuningu a na celkové náklady :)
NONDRA

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kymco Agility City 125, Yuki 50 Speedy
Tuning / úpravy: ne - ztím :P

Příspěvekod tyjo » 18 črc 2012, 11:21

Skůtr je v servisu, zítra by to mělo být hotové, přehodnotili jsme i cenu produktu. Cena včetně práce 3000,- Kč.
Sada 2000,- Kč a práce 1.000,- Kč. Mechanik říkal, že je na tom minimálně 3 hodiny práce + seštelování.

Kdo by měl zájem, může si objednat bez práce i s prací, rád poskytnu další info až budu jezdit s větším objemem.
KYMCO AGILITY CITY 125 - Diamantová bílá, r.v. 2011. Aktuální tuning Válec NARAKU 160 ccm, aktuálně krásný bílý kufřík :-)
Mobilní světla a zvuk http://www.mobishow.cz -Zajišťuji světelnou laser show a DJ pro svatby, party a věčírky.
tyjo

500+

Tuning / úpravy: Válec NARAKU 160 ccm, reflexní proužky, kufr, reflexní vesta :-), Kamera MAGICAM SD21 už není v záběhu, ale spíš v záhubě.

Příspěvekod NONDRA » 18 črc 2012, 14:24

Za 3tis. je to paráda. Teď jen jak to jezdí. Měnil jsi i variátor? Třeba za typ od Naraku? Doporučil ti technik pro optimalizaci výkonu ještě něco poštelovat? :)
NONDRA

25+

Re: Kymco Agility City 125 - diamantová bílá

Příspěvekod tyjo » 18 črc 2012, 15:03

NE zatím jen ten válec, bude se tam něco štelovat, ale to nechám na servisu, něco s tryskama mi říkal, že bude dělat, spoléhám na něj, je šikovný a plně mu důveřuji. Už jich tam pár udělali a vím, že když zákazníkovi dávali jejich 125 skůtr po dobu servisu do zápůjčky, tak si stěžoval že to nejede, protože on má tu 160 taky, tak uvidím až se projedu jeslti to bude znát, myslím si že určitě, maximálku to prej nezvedne, ale pomůže to v rozjezdech kopcích atd.
tyjo

500+

Příspěvekod vondrysen » 19 črc 2012, 15:22

Ahoj chlapci. Neměl jste někdo problém s výfukem? Mám stejný motor v jiném stroji (Super 8 125) a po ujetí 4500km se ozval bublavý zvuk. Rychle se to zhoršuje a už má strojek zvuk jak sekačka. Jednoznačně je to problém výfuku - pravděpodobně upadlá přepážka uvnitř. Skútr mám rok, tak doufám ve výměnu v rámci záruky.
Cyklista na skútru
vondrysen

25+

Skútr / moto: KYMCO SUPER 8 125

Příspěvekod tyjo » 19 črc 2012, 18:44

Zajímavé, já jsem lehce pociťoval trošku drnkavý zvuk, ale netuším jesltli by to mohl být výfuk :-)
tyjo

500+

Příspěvekod NONDRA » 19 črc 2012, 22:54

vondrysen píše:Ahoj chlapci. Neměl jste někdo problém s výfukem? Mám stejný motor v jiném stroji (Super 8 125) a po ujetí 4500km se ozval bublavý zvuk. Rychle se to zhoršuje a už má strojek zvuk jak sekačka. Jednoznačně je to problém výfuku - pravděpodobně upadlá přepážka uvnitř. Skútr mám rok, tak doufám ve výměnu v rámci záruky.

Tuto zkušenost nemám "bublavý zvuk". Jinak Skútříku drnčí, hlavně při zatížení ve dvou cca. 150 kg, výfuk. Plastový štítek drnčí také, už jsem to podkládal pěnovými vystýlkami a nepomohlo to. Bublání je ale jiný problém a mě se zaplať pánbů neděje.

tyjo píše:NE zatím jen ten válec, bude se tam něco štelovat, ale to nechám na servisu, něco s tryskama mi říkal, že bude dělat, spoléhám na něj, je šikovný a plně mu důveřuji. Už jich tam pár udělali a vím, že když zákazníkovi dávali jejich 125 skůtr po dobu servisu do zápůjčky, tak si stěžoval že to nejede, protože on má tu 160 taky, tak uvidím až se projedu jeslti to bude znát, myslím si že určitě, maximálku to prej nezvedne, ale pomůže to v rozjezdech kopcích atd.

Už je to doma? :)
Naposledy upravil KYBLOS dne 01 črc 2013, 20:22, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
NONDRA

25+

Příspěvekod tyjo » 20 črc 2012, 15:00

Ano skůtr je doma a jsem nadšen, jezdím na čtvrt plynu až půl plynu a jede to stejně jako předtím, ale na plný plyn odspodu je to hodně znát, že je tam větší krouťák, nemohu si to vynachválit, vyváženo v rámci servisu i zadní kolo a vyměněny boční závaží řídítek, nafoukla se mi barva a odloupala se a pod tím to bylo rezaté, takže v rámci záruky, já jsem si toho skoro ani nevšiml, ale v servisu ano. Zatím nebyl čas jet delší trasu, ale jakmile bude čas dotankuji a uvidím co to udělá se spotřebou, je tam i větší tryska, tak pak poreferuji.
tyjo

500+

Příspěvekod NONDRA » 22 črc 2012, 14:41

Děkuju za zprávu. Těším se na další info z testování. Tuning byl udělám, tuším, v Alexmoto v Rakovníku..?
NONDRA

25+

Příspěvekod tyjo » 22 črc 2012, 18:46

Ano - Alexmoto Rakovník. Znám se s majitelem a mechanik je taky prima chlap, takže nemůžu říct křivé slovo. Dělá mi na skůtru co je potřeba, proto jsem si ho tam taky koupil.
tyjo

500+

Příspěvekod amaize » 22 črc 2012, 19:01

jsem sice ze severu moravy,ale Alex moto znám,máme dceru v Rakovníku a jak tam jezdím vždy se stavím,posledně v květnu jsem tam kupoval 8 svíčku denso na mého Lifana, z mechanikem jsem mluvil ohledně iridiovek a je na něm znát že tomu nejen rozumí ale i umí , i přístup prodejců je v pohodě
mopedy Stadion 11 a 22,Mustang 23,babeta 210,Simson S53...ale stále vzpomínám
05-12/2012 Lifan S-RAY 50 2T 1770 km,Yamaha X_MAX 125 09/12-04/2014 9100km
S blbcem se nikdy nepři - někdo by si mohl všimnout, že mezi Vámi není rozdíl
amaize

1000+

Reputace: 63
Skútr / moto: Piaggio MP3 400ie LT
Tuning / úpravy: Dr.Pulley,Iridiová svíčka,12V zas.,LED osvětlení,příd.brzdové světlo,zadní kufr,deflektor

Příspěvekod tyjo » 22 črc 2012, 20:18

Rád jim vyřídím pozdrav, o iridiovnce jsme také mluvili, myslím, že po výplatě jí zkusím.

27.7. edit:
Tak dneska porce cca 150 km, výlet do Prahy, darovat krev a takové popojížďky po Praze, spotřeba mi naskočila, protože jsem si natankoval cca +-3 l do kanystru, ale nevím to přesně, takže se to ustálí až to doleju nebo dotankuju.

Jízda s větším objemem je výrazně klidnější, motor se tolik netočí v otáčkách, porovině tachometrově 80-90 ani ne na půl plynu, takže maximální spokojenost.

Jediné co mi vrtá hlavou je výfuk LEO VINCE 4ROAD :-)))
Naposledy upravil KYBLOS dne 01 črc 2013, 20:23, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
tyjo

500+

Příspěvekod j3nda » 29 črc 2012, 09:23

no konecne to nekdo zacal taky tunit :) ja teda chtel zacit variatorem, ale toto me celkem zajima, dokazes rict jestli se ti zmenila take maximalka? Na lepsi rozjezdy a jizdu do kopcu staci i lehci valecky a koukal jsem, ze remen nechodi zdaleka az nahoru, takze delsi by take mohl lecos na rychlosti zvladnout... agilitka vzhledem k tomu, ze ma jeste karbec, ma v tuningu slusny potencial... o variatoru si nepremyslel? ja se nemohu rozhodnout mezi multivarem, kde ocekavam lepsi kvalitu a naraku, ktery je vetsi - tak by mel zvladnout vetsi rychlost bez vymeny prevodu, myslim, ze k tomu tvemu valci by to byla bomba :D
Obrázek
j3nda

500+

Skútr / moto: Kymco Agility City 125
Tuning / úpravy: Kufr Givi E300N

Příspěvekod ypsi » 29 črc 2012, 10:27

Ahoj, letos jsem pořídil taky starší Agility City 125 s najetými 11 000km a mám nalítáno čtyři tisíce, tak se podělím o zkušenosti. Třeba přijdou vhod někomu při rozhodování o koupi tohoto skútru.

Z počátku jsem byl zklamán nevýrazným zátahem motoru a rozjezdy ve vysokých otáčkách. Po rozebrání variátoru jsem zjistil, že jej už předchozí majitel tunil a asi ne moc šťastně. Restrikce byla bohužel už pryč, tak další maximálka už poladit nešla, ale těžší válečky vyřešily vysoké otáčky a konečně je cítit, že motor pracuje ve svém optimálním výkonovém okně. Variátor by snesl i zpřevodování do rychla , motor žádný trhač asfaltu sice není, ale zvládl by to a prozatím funguje bez problému, spotřeba oleje nepatrná, do další výměny není potřeba dolívat. Když jsem šel kupovat vzduchový filtr, tak origo Kymco 525Kč, což jsem odmítl jako nenažranost výrobce a koupil druhovýrobce v kamenném obchodě za 200, na netu je i za 150.

Podvozek to je ráj a peklo dohromady. Vidím v něm největší plus a zároveň největší mínus modelu. Nemile mne totiž překvapila absence jakékoliv tuhosti. Samozřejmě, co bych chtěl od ohnuté trubky, ale z výkyvu sloupku řízení několik cm na každou stranu vpřed a vzad při přejezdu nerovnosti jde strach. Nepříjemné je to také v zatáčkách, kde jakýkoliv hrb moto nepříjemně rozvlní a žene to ze zatáčky ven. Jednou se mi stalo, že jsem to položil do náklonu s přibrzděnou přední brzdou a pak ji pustil. Nikdy to nedělejte. Přední kolo bylo vlivem brždění nahrnuto dozadu a jakmile jsem brzdu pustil, měkký rám vybrnkl kolo zpět, čímž se změnila geometrie a málem jsem letěl. Momentálně jsem rám přihnul jen pouhým vymetením díry. Po srovnání jej vystužím a bude to doufám OK. Teď ale klady. Těmi jsou 16 kola a brzdy. Díky šestnáctkám se širokými gumami stíhám v serpentýnách (dolů) i některým dospělým motorkám a průjezdy zatáčkami v náklonu jsou radostí. Krásně drži i na kruhových objezdech, akorát na předním kole je originál guma, která nestojí za nic a klouže. Brzdy jsou díky velkým kotoučům naprosto excelentní. Stačí lehce brzdit jedním prstem, ale na druhou stranu nehrozí okamžité kousnutí. Zkrátka průběh jak má být.

Závěrem tedy celkové hodnocení a parametry. Designově se mi velmi líbí, díky velkým širokým kolům vypadá dravě a zezadu jako dospělá motorka. Motor akceptovatelný, jízdní vlastnosti lehce limituje rám, ovládací prvky kde mají být. Drobbná výtka je malý objem nádrže. Výrobce uvádí 6L, ale do suché se mi nevlezlo více jak 5,2L, což je poměrně malý akční rádius a neustálé tankování. Vyjma ohlého sloupku a uklepaného úchytu zadního blatníku bezproblémový provoz. Jelikož jsem skútr koupil velmi výhodně, jsem nadmíru spokojen, ale při koupi funglovky bych raději přidal a šel do Hondy PCX.

Maximálka lehce přes 100, optimální cestovka 85 Km/h (tachometrové hodnoty) Spotřeba město i mimo město 2,8 - 3L a vůbec to nešetřím,
ypsi

0+

Skútr / moto: Kymco Agility City

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek