od NONDRA » 15 čer 2012, 00:49
Ahoj přátelé, chci se podělit se svými zkušenostmi s malým servisem, který jsem si udělal na skútru sám, protože se mi nechtělo platit v servisu. Mám najeto právě 3000 km a řek jsem si, že výměna motorového oleje neuškodí. Protože jsem úplný ňoumes, tak jsem omylem vypustil olej převodovkový. Takže jsem měnil oba. Jako motorový jsem použil Castrol pro motorky 4T, jako převodový Repsol 90W. Stala se mi však taková věc. Na převodové skříni píšou obsah oleje při výměně cca 0,19 L (po kontrolní šroub). Mě se to tam lilo dost špatně a proto jsem si skútr položil na bok a i přes občasné postavení skútru a kontrolu zda již nevytéká olej kontrolním šroubem jsem tam nalil skoro 0,4 L a olej nevytékal??? Zahřál jsem skútr krátkou projížďkou a stále byl převodovkový olej v limitu a nevytékal kontrolním šroubem. Po cestě do Prahy a zpět cca. 80km mi začal z plastového krytu vzduchového filtru ukapávat olej malým výpustním otvorem. Otevřel jsem filtr a našel jsem tam na dně krytu tak čtyři polévkové lžíce oleje. Jestli se tam dostal z převodové skříně, nebo jinak nevím. Vzduchový filtr mi připadal špinavý a tak jsem koupil nový za 650,- ikdyz pozdeji jsem zjistli ze jde koupit na skutr-levne za 150,- (to do budoucna). Celkové náklady na oleje + filtr (350+450+650) 1450 Kč. Myslím, že mi to dost prodražila výměna vzduchového filtru a také možná zbytečná výměna převodového oleje. Podělíte se někdo o zkušenosti s vlastním servisem skútru? Měníte si sami o leje, filtry a svíčky? Neudělal jsem něco blbě? Přikládám fotky filtru, je podle vás zralý na výměnu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.