Diskuze o skútrech většího objemu.
Odeslat odpověď

Re: Kymco Agility City 125 - diamantová bílá

25 říj 2011, 11:55

Tak u mě v garáži je po sezóně už čtrnáct dní. Od února kdy jsem ji koupil novou má najeto jen 2200 km :-( Plánoval jsem přes léto výlety po krásách jižních čech a šumavy, ale s příchodem druhého mimina do rodiny se můj volný čas podstatně smrsknul a většina ježdění byla pouze po městě a blízkém okolí. Takže tajně doufám, že příští sezóna bude na delší vyjížďky štědřejší :wink:

25 říj 2011, 22:29

to Sodovka: tak bacha na to co dávaš do kufru aby se ti neutrh rám jako mě. Nosič unese max 5KG a v kufru bylo napsáno max3 KG.

Jak k tomu došlo, asi před měsícem jsem nechal skutříka doma před domem přivázaného řetězem k takovýmu betonovýmu rantlu, když jsem se vrátil z víkendu, byl tam tam, ale celej odřenej na levým boku + utrženej nosič kufru. Mám pojištěný vandalismus, tak jsem to šel nahlásit a zavezl do našeho skvělého servisu adventure-biker. Po menší prohlídce byla stanovená cena opravy na cca 33 tisíc + práce. No a jelikož oprava je nerentabilní mám z něj totálku. Obecná cena po roce a 1 měsíci v 8 tis KM je asi právě těch 33 tisíc. To samozdřejmě od pojištovny asi nedostanu :)

Takže mě zbyla deka R017 např zde: http://e-shop.adventure-biker.cz/index. ... kutra-r017 používaná podzim 2010 a jaro 2011, kterou zde mohu nabídnout případnám zájemcům - doufám, že to není proti pravidlům. Pište na PM.

Závěrem snad jen, že pojištění HAV all risk, se vyplatí na co nejnižší spoluučast. Nebýt teto nehody neměnil bych typ skutru. Zatím se rozmýšlím co dál, ale bude to určitě větší kubatura.

26 říj 2011, 11:54

to Cism: to je mi lito...dostat toho grazla do ruky...bych mu taky odrel bok a neco utrhl :evil: no...na vsem je treba hledat pozitiva...jak pises...muzes zkusit vetsi kubaturu...

26 říj 2011, 14:53

to CISM:

No,je pravda že ten nosič na mě moc velkou důvěrihodností nepůsobí,protože vrtat do něj šlo jak do másla,je to nějaká lehká litina... Na plotně od kufru mám taky 5 kilo a samotný kufr má nejmíň dvě,dohromady tak 3 s tou plotnou... No na motorce jsem ho vozil pěkně napranej a držel,ale tam jsem měl nosič na kufr nerezovej... No uvidíme,batoh do práce mám tak min 3kg... V zimě až přestanu jezdit to přichycení nějak vylepším,zespod přidělám destičku a by se váha pořádně rozložila a nebyl víc zatěžován třeba jenom jeden šroub a pak se nezlomil,to už se mi stalo,stačí lehce našikmo udělaná díra.... Tobě se to teda stalo tím,že ti to někdo povalil,ne že by se ti ten nosič utrhnul za jízdy? :roll: Jinak máte nějaký osvědčený držák na navigaci (telefon) ? Děkuji.

28 říj 2011, 10:44

zdarec, já tedy ještě neskončil. Do -2° jezdim. ted to celkem i přeje, tak se dá. Akorat večer z práce je to nepříjemný.... :| Včera jsem jel v 21:00 nebo tak něják a za městem ve tmě asi 80km/h a potkal jsem stádo divokých prasat... naštěstí se jedno zastavilo při přebíhání a čumělo mi do světla, tak jsem se vešel. Ale příkopem už skoro.... klepal jsem se ještě v posteli.... Nepříjemný pocit. inak tam mám natočeno 8000km. Letos myslím 6500km. Leju benzín, serviska v 5000km proběhla. jen vyměnil oleje, svíčku a bez problémů. A nešetřím ho... Jezdím jak město, tak občas dom (130km tam a 130 zpět na otočku). Kdosi tu psal, že se mu tam všechno klepe a brní... je to stroj za levný peníz:) Tak je jasný, že to nebude BMW. Ale na své účely poslouží. Trochu mě zlobil štítek nad palubkou (ten černý). hrozně drnčel, když jsem dojel na kostky, tak jsem ho i jednou rukou držel, protože to drnčelo, že se každý otočil. vytáhl jsem tedy ty 4 kolíky a podložil je pěnou. je po problému. gumy nevím, jak jsou sjety. Ale nepříjde mi, že by hodně změnili dezén. ted v tech chladnech a po ránu, když je padlá rosa, ta trochu kloužou. Ale je to na umění toho za řidítky.... ak se mějte. VY, co jezdíte opatrně, hlavně večer!! A at slouží:)
wopsticz :twisted:

28 říj 2011, 17:01

to wopsticz: no...slusnej najezd...uz mam skoro konkurenci :wink: aspon je videt, ze mame dobrej stroj...

add ten cerny stitek...taky mi drncel...ale porovnal jsem ty podlozky a OK...no...kdyz to drnci...tak je to jeste dobry...horsi je, kdyz neco upadne...:lol:

add gumy...mam stejnej problem...trocha vody a chladu...a jsem jak bruslar...na druhous tranu...pri mych kilometrech jezdim stale prvni sadu...a asi jeste dlouho menit nebudu...bo tam stale nejakej vzorek i vzadu je...

no...ja to musel prehodnotit...zajemce o muj byt a garaz je na svete, takze skutrik bude pres zimu na horach...a do nove garaze zajede az pristi rok...tak snad nam tam nenapadne uz ted snih...ja uz ho tam totiz letos videl...brr...

04 lis 2011, 15:42

Zazimování se u mě nekoná. Jezdím dokud je sucho i v mínusových teplotách. V Praze se to dalo skoro pořád, teď co bydlím na venkově a dojíždím příležitostně do Prahy cca. 35km to je už drsnější. Mám deku, ledvinový pás a snowboardovou bundu, na ruce lyžařské rukavice. Kvůli všem těm hadrům navíc jsem pořídil i kufr http://www.motosp.cz/e-370n-kufr-givi-c ... 19486.html (tohle je nový typ). Přidělal - spíš přibastlil jsem ho zapoužití dodávaných příchytek, že jedna se opírá o druhou, ale kufr zatím drží fest. Teď mě chtějí vyhnat se skútrem na parkoviště před domem, mám ho v chodbě u sklepa a tam by prý překážel při požáru domu :( Bojím se, že venku by mi zrezl, nebo mi na něj někdo vztáhl ruku za mé nepřítomnosti. :x Přemýšlím o ochraně plastů, pneu a kovových částí před účinky posypové soli.

K tématu drnčení plastů. Tohle je věc, která mě stále více štve. Na hladkém asfaltu je to pohoda, ale jak najedu na dlažbu tak se pod budíkama a štítek rozdrnčí. Stačí, když na něj přitlačím rukou a je ticho. Nevím, zda mi v rámci záruky drnčení odstraní. Nechci moc laborovat s záslepkymi na štítku, abych je neulomil nebo neožvýkal, ale šrouby pod nimi potřebují dotáhnout. Četl jsem tu na fóru, že nejsem s tímto problémem sám. Pomohlo jen dotažení štítku? Jak jste sundali krycí plastové záslepky?

06 lis 2011, 18:44

to Nondra: ja uz jsem asi na podobne radovanky starej :wink: nee...jen nemam chut rano mrznout...aktualne dojizdim 40 km a idealni cesta je po dalnici...

add drnceni...ja to neresim...

17110 km...tak jsem dnes zazimoval...nadherna cesta na hory...slunicko, teplo...parada...ani to moc neklouzalo...jen toho listi bylo u Jablonce dost...

skutrik je umytej, ulozenej, natankovanej vysokooktanem, baterka venku a radne zakrytej...

29 lis 2011, 14:40

Včera bylo u nás krásně slunečno, tak jsem místo kočáru vytáhl skútra, dozadu posadil ženu, mezi nás ročního synka a krokem se jeli projet po okolí. Ztratili jsme na lesní cestě dětskou botičku, naštěstí se našla :) a užívali si odpoledne. Stejně byla zima. Skútr po asi tří týdením stání nechtěl moc startovat, podařilo se mi to až na popáté. Asi vlhkost v karburátoru nebo co. Neměl jsem plnou nádrž. Co by se dělo na jaře za 4 měsíce ani nechci domýšlet. A to parkuji v suché a vytápěné garáži/sklepě.

29 lis 2011, 19:16

to Nondra: to chce jen trpelivost...chvilku to trva...to jo...docela neni zle si parkrat naslapnout nozni pakou...a pak uz to frci...

17 pro 2011, 11:33

Zdar pánové. Čtu tady spíš chválu na Agilitku. Mám v plánu na jaře koupit tento skútr, ale vůbec se ve skútrech nevyznám a nikdy jsem ani na jednom nejezdil :oops: ... ano jsem začátečník. Ale vzhledem k tomu, že od 1.1.2012 (snad) bude k řízení skútru do 125ccm stačit "B" tak si myslím, že nás nováčků bude víc. Nuže, chci se zeptat, zdali Agilitka nebude pro mne riskantní, jestli si mám raději pořídit slabší, ale řikám si když už budu kupovat...
Jsem naprostá lama, ale tahle potvůrka mě nesmírně láká a když si pročítám Salieriho komenty (díky za ně) tak už se vidim jak trandim, byď jen do práce nebo na výlety.
Máte někdo zkušenosti s jinými skútry? Díky odpovědi.

17 pro 2011, 12:28

1. asi jsi spletl datum ale platnost je až od ledna 2013

2. neměj strach,Agilitka je dost slabá na to aby ji zvládnul kdokoliv

3.na skútrforu to je zajímavej dotaz,jestli má někdo zkušenost s jiným skútrem ))))))

17 pro 2011, 13:02

Nevim četl jsem to na novinkách, že od 2012...Dotaz jsem myslel tak s jakýma skútrama máte nejslepěí zkušenosti. Vim, ž si to tady budumuset pročíst asi celý, ale až bude čas :)

17 pro 2011, 13:11

http://skutrmania.cz/clanek/202-stopeta ... ku-na.html

17 pro 2011, 14:41

Je to tak, platí to až od 2013. Alespoň mam ještě čas na výběr. Nebo to risknout a jezdit už na jaře 2012.
Ještě moc hezky vypadá Kymco People 125 a S 200...
Odeslat odpověď