Kymco Agility City 125

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Kymco Agility City 125 - diamantová bílá

Příspěvekod TUNER » 30 srp 2011, 11:11

-nex- píše:Ahoj všichni! Agilitku mám pomalu rok, naježděno "jen" téměř 3500km v podstatě bez problémů jen jediné co mě zaráží a co naprosto odporuje příspěvkům tady je spotřeba, rychlost a dynamičnost tohoto stroje. Je fakt, že jsem na nákup čehokoliv smolař, takže je dost pravděpodobné, že jsem natrefil na zlý kus...při plném plynu mi nejede víc jak 88 :-/, spotřeba jde ke čtyřem litrům...do 60km/h docela ujde, ale pak je to děs. Ve dvou se, kvůli vibracím, pomalu nedá jet, mám strach, že mi vyskočí tachometr za jízdy, je to fakt nepříjemné. Přitom se do váhového limitu vejdeme v pohodě. Nejkratší trasu co jezdím je 13km do práce po rovině, v podstatě mimoměsto. Snažím se tachometrově jet stabilně 75km/h, což je tak na půl plynu, rozjezdy velice s citem tak, abych zbytečně nedřel odstředivou spojku ale nevytáčel moc motor. Kvůli tomuto jsem už motorku reklamoval, týden na ní odborníci cosi řešili s tím, že je to všechno v pohodě a že kvůli té spotřebě trochu přenastavili karburátor, ale je to ještě horší :-(. Máte někdo podobné zkušenosti nebo můžete poradit co s tím v průběhu záruky krom reklamace u autorizovaného dealera kde jsem motorku koupil jako funglovku? Popravdě mě pomalu lépe vychází jezdit mojim 1,5TDi co si vezme 4,5l/100km což mě docela s*re...a úspora je právě to, kvůli čemu jsem stroj kupoval.

Pokud jsi chtěl něco co lépe pojede a bude mít nižší spotřebu,měl jsi se napřed poradit a nekupovat hned Kymco..... Třeba Honda 125 ccm se vstřikovánim by jezdila za 2,5-3 litry a jela by tak o 20-30 km/h rychleji než to co máš teď......a dokonce i bez funkce vibrátoru ;-)
V každym případě se ozvy na garančce,ale realita bejvá taková že se na to vyprdnou a moc to asi řešit nebudou.....
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod Cism » 30 srp 2011, 13:16

Já třeba tankuji hodně SHELL, ale nebráním se i NONAME, rozdíl podle mě žádný, u nás v ČR je nafta a benzín na daleko horší urovni než třeba v Německu nebo Rakousku, nechápu proč to tak musí být, ale budiž....
je to do jiný diskuze...
Cism

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kymco Myroad 700i
Tuning / úpravy: Plexi a deka na nohy + maxi kufr :)

Příspěvekod JohnDoe » 05 zář 2011, 22:39

Zdarec, od února najeto 2500 km. Benzín tankuju N95 u pumpy, která je zrovna nejblíž, když se rafička opře o červené E. Nezaznamenal jsem žádné rozdíly v kvalitě (je fakt, že např. u TankONO jsem stavět ještě nemusel). Maximálka cestovní je u těch devadesáti, maximálka konstrukční, kdy mám pocit, že se motorka rozběhne do stran, je tak u stovky, dál ne. Průměrná spotřeba za 2,5 tkm je přesně 4,04 l/100km. Záleží kde se jezdí a jak. Mimo město při celodenním výletu na pohodu umí za 3,5 ale po městě a blízkém okolí stylem brzda-plyn není problém přes 4,5. Je fakt, že kdybych řešil hlavně a zejména spotřebu při denním dojíždění, asi bych sáhl po nějaké vymazlené stříkačce z Japonska (ale za jakou pořizovací cenu...). Vibrace jsou v normě, akorát mi při vyšších otáčkách trochu drnčí krycí plech na výfuku. Jinak žádné rekmamace a problémy jsem zatím neřešil - teda pokud pominu letošní "letní" počasí :roll:
Tak doufám, že jsem nexe alespoň trochu uklidnil - řekl bych, že tvůj stroj je celkem v normě.
JohnDoe

25+

Skútr / moto: Kymco Agility City 125
Tuning / úpravy: 160 ccm kit Naraku, Malossi Multivar 2000

Příspěvekod -nex- » 06 zář 2011, 11:56

Jojo tak jak se na to tak dívám a čtu tak se s tím začínám smiřovat...posledních pár nádrží sleduju spotřebu, poctivě zapisuju na účty za benzín kolik bylo na tu danou nádrž najeto a vychází mi spotřeba po reklamaci na 3,3 - 3,7 litru v závislosti na délkách jízdy. Obecně vzato čím dýl jedu tím je spotřeba nižší :-D. Když nejedu na krev, proste jedu jen tak aby motor spokojeně pod zadkem předl tak to dělá tachometrových 70-75km/h a spotřeba je na spodní úrovni. U mě nemá moc cenu točit plynem tak, aby byl motor víc slyšet, protože potom už opravdu jen řve a rychlost jde nahoru jen velmi málo neúměrně otočení plynu. Devadesátka? Jedně z kopce :-D. Jsem rád, když se po rovině dostanu tak na 84-85km/h tachometrově. No co už :-).

To Tuner : Dík za tip, o tom stroji vím, ale když jsem Kymco kupoval tak jsem měl radost, že je to levný a přitom kvalitativně pochvalovaný skůtr. Kdybych měl peníze na něco dražšího tak bych nejspíš neváhal. Nechtěl jsem jít do padesátky z důvodu dojíždění do práce meziměsto a padesátku jsem nechtěl po dvou letech odvařit...
-nex-

5+

Příspěvekod TUNER » 06 zář 2011, 15:06

Kymco bych bral spíš až tak od 300 ccm vejš. Vzduchový 50ky a 125ky nejsou prostě po stránce výkonu nic moc.
Ohledně spotřeby,když jezdim do cca 90 tacho (necelejch 80 real) tak mi 250ka bere 3,25 litru...a to je jen karbec. Tak třeba to ještě sleze....
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod Cism » 06 zář 2011, 15:51

Jezdím město za 3,6 každý den do práce z práce17,- km jedna cesta, případné nějaké pojížky přes den. Pokud zůstane u spotřeby do 4 l, neřeším to, časová uspora je naprosto dokonalá. V práci jsem za 20 minut, MHD 55-60 min.
Je fakt, že výkově na jižní spojce zdržuji, hodilo by se tříkilo, ale nejsou korunky....zatím...:)
Cism

25+

Skútr / moto: Kymco Myroad 700i
Tuning / úpravy: Plexi a deka na nohy + maxi kufr :)

Příspěvekod NONDRA » 06 zář 2011, 21:02

Ahoj,
najeto 1500km, já to mám po Praze stylem plný plyn a rychlá brzda za cca. 4L/100km. Po jižní spojce to valím v levém pruhu po rovině na limitu 80-90 km. Strakonická směrem do kopce k Cukráku jedu 80km a to při při mojí váze 80kg, což může hrát roli. Stovkou je to tak maximál, jelikož jezdím s otevřenou helmou bez štítu, jen s brýlemi, střet s hmyzem do tváře je jako dostat ránu z praku :) Při vyšších rychlostech mi drnčí plechový kryt výfuku, zejména po pádu zaparkovaného skútru na zem, zatracená bouřka. Jinak jsem velmi spokojený, časová úspora při dojíždění do Prahy nevyplývá z rychlosti, ale z toho, že se propletu kolonou a stále jedu.

Poradíte mi někdo s nákupem kufru? Spíš větší na nákupy a teď na podzim na krycí deku přes jezdce.

Šťastné návraty domů, Ondřej
NONDRA

25+

Skútr / moto: Kymco Agility City 125, Yuki 50 Speedy
Tuning / úpravy: ne - ztím :P

Příspěvekod tyjo » 06 zář 2011, 21:57

Já mám tenhle, klasickej základ, helma se do něj vejde, když není naloženej, tak trochu prdí, ale je to spíše odporem vzduchu, jakmile se zatíží je to znatelněji lepší :-)

Ale asi by se Ti hodil větší na dvě helmy, tedy na jednu a deku :-)

http://givi.cz/e-30n-tour-kufr-givi-cerny-monolock-s-vlastni-plotnou-objem-30-ltr-19811.html
KYMCO AGILITY CITY 125 - Diamantová bílá, r.v. 2011. Aktuální tuning Válec NARAKU 160 ccm, aktuálně krásný bílý kufřík :-)
Mobilní světla a zvuk http://www.mobishow.cz -Zajišťuji světelnou laser show a DJ pro svatby, party a věčírky.
tyjo

500+

Reputace: 18
Skútr / moto: KYMCO CITY AGILITY 125 - bílá r.v. 2011
Tuning / úpravy: Válec NARAKU 160 ccm, reflexní proužky, kufr, reflexní vesta :-), Kamera MAGICAM SD21 už není v záběhu, ale spíš v záhubě.

Příspěvekod vondrysen » 07 zář 2011, 11:04

To -nex-

není normální jak ti mašinka jede a kolik žere. Sám mám podobné Kymco Super 8 125 a podle mne jde o stejný motor.
Moje hodnocení je zde:

viewtopic.php?f=3&t=6111&p=143244#p143244

Pokud jsi neuspěl u svého zástupce, zkus se obrátit přímo na zastoupení značky. Je sice ve Weidenu v Německu, ale můžeš psat a telefonovat česky. Ve firmě funguje české oddělení s českým zaměstnancem. Sám jsem tam získával informace před nákupem - byli velmi ochotní. Adresy a telefony na KYMCO.CZ
Moje Kymco testovali po nákupu i místní motorkáři a byli překvapení jak to jede. Když chci jet kolem 80-ky musím si to hlídat, protože skútřík chce jet rychleji. Vibrace necítím ani při té max. 100-vce, jen mi vadí když motor běží nadoraz, tak jezdím o něco pomaleji.
Hodně štěstí.
Cyklista na skútru
vondrysen

25+

Skútr / moto: KYMCO SUPER 8 125

Příspěvekod sallieri » 10 zář 2011, 16:53

16347 km...dnes poprve kontakt se zemi...chjo...zaviral jsem vratka a skutr se najednou polozil...nastesti castecne z chodniku do travy...malicko odrena packa brzdy, spinavy kufr, lehce pootocene plego...parada...kdyz mi takhle padla motorka, tak to bylo o necem zcela jinem...dobre vymyslene... :wink:
...a bude hůř

VÁLKA JE MÍR - SVOBODA JE OTROCTVÍ - NEVĚDOMOST JE SÍLA
sallieri

250+

Reputace: 4
Bydliště: Milovice, Ml. Boleslav, kousek od M. Hradiště...a teď už kousek od Macochy
Skútr / moto: Manfred - Honda Monkey replica
Tuning / úpravy: viděl někdo Monkey bez tuningu? :-)))

Příspěvekod NONDRA » 10 zář 2011, 23:43

to "tyjo"
Díky za tip na kufr.
NONDRA

25+

Skútr / moto: Kymco Agility City 125, Yuki 50 Speedy
Tuning / úpravy: ne - ztím :P

Příspěvekod _Tom_ » 11 zář 2011, 13:54

co jsem kdy viděl, většinou motorka dopadne ok, přecejen se oproti skútru opře jen na pár bodech, kdežto skútr to je celá strana :( Tak hlavně že to není moc vidět
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod sallieri » 11 zář 2011, 17:16

to _Tom_: no...taky jsem byl prekvapenej...kdyz mi spadla motka, tak jsem resil packy, nadrz, zrcatka a par dalsich drobnosti...ted mi Agilitka padla na kufr a riditka...coz bylo stesti...a navic castecne do travy...takze jsem cistil bahno a tu divnou zelenou prerostlou vec...co mame u domu a dopadlo to dobre...jen ta koncova kulicka na pacce brzdy je odrena... :mrgreen:
...a bude hůř

sallieri

250+

Bydliště: Milovice, Ml. Boleslav, kousek od M. Hradiště...a teď už kousek od Macochy

Příspěvekod -nex- » 12 zář 2011, 11:06

To : vondrysen

Sakryš to jsou zase znepokojující informace :-/. Teď mě bude čekat serviska po 5 tis, takže pokud se veškeré problémy nevyřeší poté (jakože pravděpodobně ne) tak budu kontaktovat Kymco v Německu. Díky za radu!

Neuvažoval někdo nad kitem na zvětšení objemu? Co jsem se díval dá se sehnat buď 160ccm nebo 180ccm, kit obsahuje válec, píst, kroužky, hlavu, vačku, těsněníčka a co já vím ještě...dá se k tomu dokoupit pak adekvátní karburátor...
-nex-

5+

Příspěvekod sallieri » 12 zář 2011, 19:05

to -nex_: a co to stoji? vzdyt jen hezky ladak je pres 5tisic...to u tehle cenove kategorie nema smysl, ne? Ani ten rozdil nebude asi u 4t nejak extremne vyrazny...radeji rovnou vzit vetsi model...
...a bude hůř

sallieri

250+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek