Honda Wave 110

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda Wave 110

Příspěvekod SnoopyBA » 05 bře 2013, 14:42

Viem že tie "pípače" sa dajú zohnať. tiež to mám nové, v záruke (kupoval som minulý rok) a mám tam domontovanú zásuvku na 12V a vypinač na výstražné smerovky. V piatok idem na druhú garančku tak som zvedavý či ma za to "pokefujú" alebo nie, dám vedieť.. :D
Obrázek
SnoopyBA

250+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Vision 110
Tuning / úpravy: multivar Malossi + kontrastka

Příspěvekod ChipNF » 05 bře 2013, 17:09

Snoopy: Myslim, ze pipak jsem videl nekde u Louise, ale zapoměl jsem ho objednat...

A co se tyka zaruky a garancky, myslim, ze nebudou nic resit, dokud nebudes nic reklamovat:)
Obrázek
ChipNF

100+

Skútr / moto: Honda Wave 110i (NF110)
Tuning / úpravy: jezdec:)

Příspěvekod Milan57 » 05 bře 2013, 17:55

Tak už je Wave před barákem.
První dojmy- rodeo jel jsem na tom místama jako na splašený krávě- ale dal jsem si ještě kolečko , rovnou domů se mi nechtělo- a začínáme se sžívat. Samozřejmě jsem blikal a někdy i omylem troubil- ale apoň do mě nikdo nevrazil, a ostatní uhýbali... :D Jo a z tý 4 na neutrál na křižovatce bez problémů naprosto v pohodě. Akorát jsem měl blbý boty (vojenské kanady) a nepřišlo mi to jako vrchol citu pro řazení a pohodlnosti- to budu muset asi změnit.

CHip: mluvil jsem o tobě s p. Dvořákem o té pojistce- nezdálo se mu to nějak- , ale můžeš se prý za ním zastavit a kouknete se na to spolu znova.

Rozetu jsem neměl čas prohlížet jsem rád , že jsem dojel živý a zdravý- provoz byl sice poměrně veliký- ale auťáci celkem ohleduplní, já měl ale oči vytřeštěný, go helmy ( otevřená) samozřejmě foukalo
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod ChipNF » 06 bře 2013, 09:32

Milan:
Tak gratuluji vitej mezi nekolika málo vlnkaři:) Asi tuším jak jsi na tom jel poprvé... zase jsem si vzpoměl na Saigon, kde jsem si půjčil čínskou kopii na pár dní a řadil jsem naopak, zvyklý z motorky a bez cistu v noze, pro doladění spojkování:) :) :) Doufám, že nebudeš nadávat, a bude Ti vlna spolehlivě sloužit a ujedete moc bezpečných km. Myslím, že je to záležitost v našem věku snad na zbytek života:) Mlaďoši si ji kupují na začátek a my na konec :lol: :lol: :lol:

Jinak děkuji, že ses dotázal, určitě se za ním stavím a budu to řešit, dokud je to žhavé:) kdybych se mohl odkázat Tvým celým jménem pro snažší identifikaci byl bych rád, můžeš mi ho poslat na chiptdm<takovejtenzamotanec>seznam.cz
Jsem zvědav, co z toho vyleze.
Včera jsem mluvil se švagrem, koupil Kiu Sportage za necelého půl mega a havariiko se vším, zvěř, vandal... s petitisícovou spoluúčastí má za 7tisíc což je s mými 3500,- za hodnotu 40 tis, dost nepoměr:)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 06 bře 2013, 09:52

Chip:
Díky
No byl jsem totální láma. Občas jsem taky řadil opačně - to bylo řevu z 3 na dvojku, blikal jsem blbě omylem, troubil omylem, myslím, že bych předčil místama i Mr. Beana. Pak jsem jel s otevřeným kufrem- to mi dalo práci jak ho zavřít- složitá technika, a po zavření kufru jsem se divil, že nejde nastartovat - samozřejmě klíčkem jako u auta- už jsem z toho byl na hlavu, pak mi došlo, že musím startérem.
Ale aspoň po městě to teda docela vystřelí jako blesk. Dnes jedu na výlet tam a zpět cca 100 km tak snad to bude v pohodě- pojedu pomalu v různém terénu s rozjezdy- max na půlku plynu- abych to dobře zajel . Mejl jsem ti poslal- ale vrátil se mi zpět ( samo jsem napsal uzenáč/ zavináč)- ale on Wavinu stejně nikdo jinej nekupoval- všichni chtějí PCX nebo silnější mašiny.. mě si myslím bude pamatovat

Dnes jsem si dal cca 80 Km, sice na stehna trochu foukalo, ale šlo to vydržet. Na to, že jsem z prodejny kupovat benzín za 80 korun a ještě ho tam kus je, fakt klobouček dolů- za ty peníze bych toho v autě moc neviděl. Spotřebu zatím neměřím.
Musím uznat, že na těch rozflákanejch silnicích - ačkoli jsem se bál to drží pěkně- i když kolem bylo ještě místama bílo a silnice trochu mokré.
Už se lehce začínáme sžívat- i když to není ještě úplně (z mé strany v pořádku) občas spletu rychlosti. Prý se to na dvojku nerozjede- pitomost rozjede se to a omylem jsem tam nějak šupnul z 1 hned ani nevím jak- 4 stupeň a taky neprotestovala a v pohodě pokračovala ve zrychlování. I na křižovatkách v Praze pohoda- rozjezdy hodně svižné , i když jsem nejel samozřejmě naplno. Bál jsem se taky co uvidím v zrcátkách- asi mám ale tu správnou výšku- zrcátka naprosto perfektní- akorát slepý úhel jako u auta nevidím nic- jinak vše naprosto přehledné a vidím vše krásně.
Takže pro CHipa- kéž by to takto vydrželo- nelituju.

Doplněk Ptal jsem se v Allianz na pojištění- zda se základní asistence -, která je tam vyznačena i pro případ nepojízdnosti-vztahuje i na píchnutí- museli zjišťovat- nevěděli- ze začátku, že prý ano- a výsledek je.... : Nevztahuje. Sice přijedou odtahnou/ opraví ?? ale ne za jejich peníze, ale musím si to zaplatit
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod ChipNF » 11 bře 2013, 14:46

Milan: díky prima info:) to je mi fakt asistence, bude asi lepsi s tim zajet do nizkopodlazni tramvaje, nez si platit neco k asistenci nebo bude lepší mít pod sedadlem duší, klíč montpáky.

Ještě lze do duší stříknout okko nebo ultraseal. Po píchnutí by to mělo nějak zpěnit a zadělat díru. Já tomu nikdy moc nevěřil a na báwu jsem měl vždycky s sebou duše, zabraly místo jen co je pravda, ale výměna za půlhodiny s pomocí kamaradova bocniho stojanu na odrazeni gumy od rafku... :)jinak štěstí přeje připraveným, doporučuji nacpat duši a monterajzny pod sedlo co nejdřív:) s tím štěstím to mám ověřeno, defekt na motorce jsem měl jen jednou v Rumunsku... verim tomu, ze na fichtlu vymena pujde lip:) a nebude potřeba druhá motorka na odlepeni pneu od rafku..

zapoměl jsem na čelovku!! šup s ní pod sedlo!
Na motorce jsem ji měl vždycky s sebou, kvuli stanovaní, v autě se mi taky osvědčila při výměně kola a nasazování řetězů... čelovka je někdy k nezaplacení:)

O vikendu jsem trosku ladil, tak se treba nechte inspirovat:) nebo mě doplníte a bude inspirovat vy mě:) díky:)

Kufr Kappa K35N 35litr... cekal jsem ze bude moc velky, ale vypada na Vlně v pohode. I uchycení se zdá být fajn. S kappou mám zkušenosti z Yamaha TDM 850 a nebyl problem, tak snad to tak zustane.
Zbyva jen trochu rozvrtat horni viko a doplnit tam uchyty na gumy, bud to udelam ocky s metrickym zavitem, nebo koupim nejake koupelnove nerezove drzaky na rucniky, nebo zinky, uvidime. Zespod bych tam chtel na matky, ktere budou drzet ten ty koupelnové uchyty nebo ocka pripevnit nejakou sitku, treba na noviny, nebo na nejake papiry nebo aspon udelat nejaky drzak na zamek, aby v kufru, kdyz je prázdný nehkal a navíc po otevrení byl vzdy nahore.

Plexi Kappa, namontováno včetně využití zvýšení zrcátek. Původní montážní sada s tím nepočítá. Jen jsem musel sehnat 2 matice se stoupáním závitu 1.25 ... uff:)ale zdá se, že budu konečně vidět dozadu i s integrální přílbou:) Jinak se mi uchycením plexi podařilo získat místo kam uchytit nějaký držák na telefon (kvuli navigaci- přece jen jsem v praze naplavenina, tak se bude mozna nekdy hodit) z ebaye, který zatím přesně nevím jak vypadá, takže info poskytnu az dorazi a az ho namontuji:)
Vyzkousel jsem jizdu s plexikem a je to parada, nefuci na me, jen na helmu na te je stitek, takze v pohode, ale rozhodne tam nejsou zadne turbulence pri vyssich rychlostech. Kdyz jsem jezdil kolem 5° na podzim tak mi docela tahlo na krk a hrudnik i pres motobundu s podsivkou s mikinou a termopradlem. pet stupnu uz je docela vlezlych po par kilometrech... tak uvidime ted!

Zásuvka 12V na revma plast (na fichtlu to je spis revmaplech) na opacnou stranu od zapalovaci skrinky jsem nainstaloval krytou zásuvku a kabely propojil s baterkou přes pojistku. Vedeni kabelaze je celkem na pohodu, cekal jsem ze s tim budu mit problemy, ale uplne v pohode. jsem jen zvedav, kolikrat to nabijeni pouziju, Minimalne to lze pouzit na udrzeni baterky pres zimu

Vyhrivani rukojeti nekde z hongkongu jsem objednal samolepici odporove podlozky, ktere se daji na stavajici rukojeti a pak se na ne nasadi smrstovaci buzirka a zatavi se:) Vzhledem k tomu, ze podlozky maji celkem 10Wattu, tak abych nemusel resit spinaci rele od zapalovani, proti vybiti baterky, napojil jsem to parkovaci svetla:) Nekdo tady jiz zminoval, ze svetlo je napajeno magnetem, takze nema s baterkou nic spolecneho. Zkratka, nastartuji rozsviti se svetlo zapnu a topím, vypnu zapalovani zhasne se svetlo a napajeni vyhrivani muze zustat zapnuto. Take nemusim resit ubytek po zapnuti spinaci skrinky, pred nastartovanim:) Nevim, jestli jsem to udelal nejstastneji, protoze ubytek svitivosti je lehce zrejmy hlavne v nizsich otackach, ovsem pri bezne jizde to nejde poznat. rukojeti hreji jako blazen, takze na ranni cestovani do prace se skoro tesim a jeste vic na cestovani z prace :-D
Vypínač jsem dal vedle ovládání blinkrů

alarm ale to si necham pro sebe, přece né? :D

Možná sem hodím i nějakou fotku.., ale to neslibuji:)

kdyby nekdo chtel nebo potreboval... z tuningu mi zbylo:

http://www.skutrforum.cz/viewtopic.php?f=15&t=8596&p=199391#p199391
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:22, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny příspěvky pod sebou
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod rich1000 » 18 bře 2013, 20:06

Dobry den chcem si kupit scoote s poloautomatom a ako jedina moznost u nas to vyhrava honda wave uz som ju aj bol omrknut v shope ale dnes som natrafil na toto video a neviem ci radsej nepockat na toto http://www.youtube.com/watch?v=Bo4daC4q2a0 vyzera to ako nastupca neviete o tom neco alebo to kunam ani nedojde ?
rich1000

0+

Příspěvekod Milan57 » 18 bře 2013, 20:21

Nevím, těžko říci, ale narazil jsem na článek cestování po Vietnamu a tam Honda Future... byla už v roce 2011- možná to bude model upravený a určený výhradně pro asijský trh? Jestli nepospícháš tak chvíli počkej , a zkus se poptat u dealerů- i když u nicu se asi nic nedozvíš- budou chtít stejně prodat staré zásoby.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod rich1000 » 18 bře 2013, 21:59

keby ze v grecku to by som si doviezol z vietnamu by sa to uz neoplatilo. Ak to unas nebude dostupne skoda udaje vyzeraju zaujimavo hlavne ta nadrz na benzin no co uspokojim sa aj s wave...https://www.google.sk/search?q=honda+fu ... B927%3B514

To je prauda ze na vyber tam je toho dost ked som tam robil tak som vydel kade co ale treba myslet aj na servis a viem ze ked dovezem hondicu s 125 motorom viem ze to oservisuju lebo motor je shodny s Honda MSX125 ktora sa bezne predava aj unas keby ze im donesem cryptona do yamahy ani nepoznaju ze je to od nich....

To je prauda ale zaklad je kupit suciastky aj ked je prauda keby ze sa rozhodnem ist po skutra az do grecka popozeram sa aj po inych dostupnich modeloch

spravym obchod na skutre s poloautomatmi..... :idea:
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:24, celkově upraveno 3
rich1000

0+

Příspěvekod ChipNF » 19 bře 2013, 21:06

Caute, jednu dobu jsem se tim zabyval a diky vsem moznym informacim jsem dospel k zaveru, ze bude lepsi koupit to, co je dostupne na nasem trhu.

Honda v nasem pripade Wave, Innova je v tolika mutacich pro tolik trhu, ze z toho jde hlava kolem. Mam pocit, ze to co je Future pro Malaysii je Supra v Indonesii... ano cenove to je uplne nekde jinde... Ja uz mel domluveny dovoz Supry strikacky kolem patnactky, ale ten zbytek by byl tak drahy, ze jsem se na to radeji vykaslal...

holt zijeme v kapitalismu (mam pocit, ze se nam akorat rozsiril ostnaty drat a misto aby se cilene politicky likvidovali lidi, je "povoleno" aby se likvidovali navzajem)a v dobe post rakouskouherske a postkomunisticke, takze na vse je treba minimalne éčko a když ne éčko tak alespoň někde u distributora razítko, který zase stojí prachy... a ty prachy za kulatýho štempla odtečou státu nebo eu a za to tam ty prasata maj diety... myslím, že kdybychom se otevřeli a nechránili trh, každej by si našel cestu k tomu na co má. nebo bychom vybírali čínanum popelnice a zkoušeli zase pestovat brambory a pást kravy dokud by asii nedosly napady na generika a nenaucil se byt zase nekdo snazivy a chytry tak a neokradal vlasni zamestnance, aby je sam nenutil vynaset informace...

mimochodem v recku stala jeta innova minuly rok na nase okolo 50 tis s tim ze mi znamej z recka rikal, ze na nakup vozidel tam maj takovy dane i po cizince nevratne, ze se to nevyplati, ale co se tyka dilu, tak je to pry prochazka cinskym skladem :)
rozdil cen mi vysveluje i helma kterou mam z indonezie a prodaval ji ted na jare myslim lidl nebo nekdo... dival jsem se na ni, a je naprosto stejne jen rozdil... plno samolepek a razitek... a pak rozdil ceny v lidlu 999 v indonesii par rupii tedy 290 korun... :) myslim, ze pokud se to v tech zemich primo vyrabi neni treba to kopirovat smejdovsky... cenu delaji razitka :) sama indoneska helma ma stemplik STANDARD NACIONALE INDONESIA a vzhledem k tomu, ze nejde uplne o demokraticko nedemokraticky stat, a nemuzou vsichni vyrabet vsechno, tak to asi trochu bude znamenat ...

rich1000: myslim, ze se tady u nas s prodejem socka stroju neuzivis... mozna spis s nahradnimi dily, ale videl bych to spis jako hodne vedlejsi produkt

jaj, ted dostanu pojeb od moderatora..ze vytvarim temata za sebou nicmene neco me napadlo a tak se zeptam
do rana bych to urco zapomnel

8STEVE:
chtel bych se Te zeptat na prumer vypousteciho sroubu na olej z motoru. asi bych nekde zkusil sehnat ten s magnetem.. asi to je rozmna volba a kdybys nasel, kdes to koupil, treba by to i nekomu jinemu pomohlo:)

20.3. edit:
steve: ok, tož ja počkám... chci to dát maníkům na jarově při první výměně, ať mi ho tam zašroubujo :) je tam i medena podlozka nebo nejaky tesneni?
druhou vymenu si delam sam a razitko vyrobim z brambory... jak jsem psal, zarucni podminky neporusim:) neni psano, ze servis musi byt udelany v aut. servisu... jen ze musi byt udelany:)
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:26, celkově upraveno 1
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 20 bře 2013, 09:19

Včera jsem koukal, že na Jarově zmizel další jeden kousek Vlnky- buď jíim ji někdo ukradl, nebo 1 další posílí naše řady a třeba se sem přihlásí a budeme cca 4 ?
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod ChipNF » 20 bře 2013, 14:59

steve: to nikde nepíšou:) proste musí být provedeny úkony, ale doporučuje se dealer u kterého bylo koupeno... :)

no jo, jenze ono neriskovat znamena platit... a kdyz to usetri treba desitku, tak proc vyhazovat penize do luftu. a kdyby mi nejakou zaruku neuznali... tak jsem schopen to resit pres vsechny mozne znalce a soudy. Protoze jde o princip. Proc se nechavat obirat?:)
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:27, celkově upraveno 1
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 20 bře 2013, 17:18

Chip
Neušetříš v případě závady v záruce vůbec nic.
1/ Když ti to udělají komplet v servisu tak ručí za vše, za práci i za díly ( oleje atd...) takže záruka je plně v pohodě.
2/ když něco na tom uděláš sám a pos... se něco- hodí to na tebe, že jsi to udělal blbě - i kdyby jsi dokázal, že olej je v pořádku , nařknou tě, že jsi to udělal blbě.
3/ o soudech ti můžu vyprávět- u takto malých částek skoro nemáš naději a přijde tě to mnohem dráž než se na to vyprdnout- soudit se budeš i léta a hlavně zaplatíš vše od soudního znalce po soud a to musíš hotově na prkno a budeš běhat furt někde po úřadech jako šílenec. A i když bys nakonec vyhrál a soud ti po letech přiznal nárok na proplacení soudních nákladů ( což není vůbec jisté !)- tak mimosoudní náklady ti nikdo nezaplatí a věř mi, že mimosoudní náklady jsou hodně, hodně drahé ( sepsání žaloby je několik tisíc...atd...) a toto vše stejně zaplatíš ze svých.
Jak píše 8steve- fakt se dodo ( dodělej doma) v záruce nevyplatí.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod ChipNF » 20 bře 2013, 18:11

ja myslim ten servis celkovy za pravdepodobnou dobu provozu stroje.
2,5 tisice chteli za vymenu oleje a kontrolu ventilu? zbytek nepovazuji za praci.. to jako fakt?

nejak se mi tahle chaska proste nechce podporovat nevim proc.
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 20 bře 2013, 18:24

To se chce podporovat asi malokomu. Ale vyber si buď budeš podporovat tuto chasku nebo jinou ( právníky) a sumy tam u nich- to je úplně o něčem jiném . Vím o čem mluvím. Koupil jsem nemovitost neměla být v restituci- a ejhle byla- že by jasný případ ? Omyl 6 let soudů a stálo mě to půlku nemovitosti navíc i když jsem vyhrál a soud ?... Nechal každému zaplatit své náklady právníkům. ( např 3 konzultace u právníka a bylo 9 tisíc fuč )
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek