Honda Wave 110

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda Wave 110

Příspěvekod Milan57 » 25 úno 2014, 19:49

Chip
asi to budu muset koupit ze svého ( spoluúčast mám 1.000,- Kč a pojistku od března... :twisted: ). Nevíš jakej to má závit . Ve Scootlandu mají akci na zrcátka se závitem M8 obě za 290,- kč a mají závity po směru i proti směru hod. ručiček

EDIT:
pro zájemce o cenu zrcátek na tuto Wlnku- samotné 1 zrcátko 773,- Kč + ten gumovej převlek na šrouby ten samotnej stojí přes 200,- Kč mrňavej kousej gumový hadičky. Ale nikde jsem nenašel zatím levnější alternativu- k této drahotě, ale zcela určitě budu hledat a ptát se.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod jury » 26 úno 2014, 19:01

Ahoj Chipe
tady to někomu taky dělá na hondě dash (stejný motor jak wave) asi je to ještě trochu silnější než ten můj.
Taky to dělá jak kdy, záleží na teplotě a možná jak se vyspala....?
http://www.youtube.com/watch?v=LmOVbxmt9QE
jinak zkusím pohledat jinde a hodit sem ještě nějaké odkazy.
Asi příští tejden zkusím svůj motor rozhodit. Pač se docela zabejvám opravárenstvím motorek tak jsem v servisu byl jen na první garančce, tož to na záruku ani nebudu zkoušet.
Podle zvuku je to trochu jako napínák rozvodového řetízku, kdyby byl hydraulický tak to může být příčina.. jen nemám žádné info co v tom motoru vlastně je... žádný foto, microfische, nic... to si zatim v hondě hlídají.
kdyžtak sem všecky nálezy hodim :D
Spojka se lepí, pak je první zařazení s ránou. Může tomu pomoct jiný olej, nejspíš za studena řidší, 5w-něco
Zrcátka mají skoro jistě jemný pravý závit M10

edit:

německé forum, stránka s technikou
http://www.honda-innova.de/viewforum.php?f=77

tady nějaké obrázky vnitřností mají: http://www.bike-parts-honda.com/pieces- ... +disk.html
Tu: je obrázek napínání rozvoďáku s napínacím mechanismem, asi je to zdroj hluku za studena než se natlakuje olej...
http://www.bike-parts-honda.com/pieces- ... +disk.html
brzo to prověřím na živo :shock:
..
jury

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: TTR 600, Wave110i

Příspěvekod ChipNF » 27 úno 2014, 11:05

jury: Ahoj, diky moc, za podlouhe době věcný příspěvek v tomto foru!
Jak budeš dělat rozborku, dělej prosím fotky;)
Mimochodem, pokud to není tajné, odkud jsi?
Obrázek
ChipNF

100+

Skútr / moto: Honda Wave 110i (NF110)
Tuning / úpravy: jezdec:)

Příspěvekod jury » 27 úno 2014, 18:50

Chipe, tajné to není, bývám v obci Prštice.
Jinak už mám jasno v tom že za hluk může rozvodový řetízek, za studena než napínák začne fungovat jak má tam asi pěkně lítá, cuká a to dělá onen kravál.
nejspíš to není na havárku motoru, aspoň dokud řetěz není vytahaný, ale dělat by to nemělo.
Neska sem napínák rozhodil, prohlídl, je to takový nepochopitelný bazmek, kde přítlak vyvijí pružina ale o vymezení pracovní vůle se stará olej.
Něco jsem s tím vymyslel, neska to snad vyrobím, zítra doufám namontuju a jak bude otestováno tak to sem hodím, ať to bude fungovat nebo nebude :wink:
jury

5+

Příspěvekod ChipNF » 28 úno 2014, 11:02

jury:
jestli to chapu dobre, tak pokud je motor studeny, olej tužší a na dně motoru a než se dostane do "vymezovače vůle", tak si tam řetěz dělá co chce? Ten vymezovač vymezuje vůli toho napínáku, takže je jakoby tlumič?

Má dobré vedení na kolem ozubených kol nebo by se mohlo stát, že přeskočí?
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod jury » 28 úno 2014, 18:45

Chip:
no, sám to ještě dost dobře nechápu, a to ten krám rozebírám poslední dva dny furt dokola. :?
Je to tak nějak jak to píšeš, ale zatim mě neni uplně jasné jak to přesně funguje. Skládá se to ze dvou součástek, pružiny a pístku který má na jedné straně zpětný ventilek s volně plovoucí kuličkou, Zatim jsem to nekuchnul uplně, tak nevim jesli tam je olejový kanálek, či není, nebo co tam vlastně ještě je... Ale docela jistě to za studena nepracuje jak má a po chvíli se to dostane do normálu.
vedení to myslím nemá žádné, podle nákresu z jedné strany tlačí kladka napínáku a v prostředku je kolečko, to je vše... je to rozkresleno na výše napsaném odkazu

Takto dnes vypadala část servisu 12000km :shock:

http://ttre1.rajce.idnes.cz/

Prosím nezakládej dva příspěvky pod sebe. Pokud chceš něco dodat, použij editaci již vytvořeného příspěvku. Díky Kyblos
Naposledy upravil KYBLOS dne 01 bře 2014, 12:50, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
jury

5+

Příspěvekod drumbas » 04 bře 2014, 15:44

se divam že ti docela dost rezne vyfukove potrubi
mam sice innovu aa na ni najeto skoro 12 ale chromy pořad drži
jinač motor sem tež dělal a je to uplně stejny akorat toho humusu jsem tam měl meně
byly tam jen takove chlupy jao z chemlonu jinač nic
jo a to potrubi natři nějakou žaruvzdornou barvou nebo udělej novy svod z nerezu
drumbas

50+

Příspěvekod ChipNF » 04 bře 2014, 18:32

Cau Jury a drumbas,

na ten svod jsem se dival taky. On je docela haklivy, jezdil jsem celou tuto zimu a chyta lisku taky. Ovsem ne tak moc, obcas jsem to ostrikal vodou pro jistotu.
Cim to natrit? Nechces byt konkretnejsi?;)

J.
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 04 bře 2014, 18:52

Natřít to můžeš prakticky kdejakou barvou na výfuky ( mrkni na srovnani.cen.cz) je jich tam přehršel za různé ceny, ale je to asi jako s výfukem u auta- tam mi to prakticky servis nedoporučovat- že jsou to vyhozené peníze a neznám nikoho, kdo by to natíral- prodloužiš životnost o pár měsíců a pak to stejně pokvete dál.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod ChipNF » 05 bře 2014, 08:54

Milan: ono to asi nebude na natreni jednou, ale treba pokazde pred zimou;) a kdo by to u auta delal? Ikdyz ja pokud budu mit uz tu barvu, tak to udelam i na aute. Lepsi nez barvu po par letech vylejt :)

k te juryho rozborce:
ten bordel na sitku je z motoru, nebo z te odstredivky? To je jako normalni?
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod drumbas » 07 bře 2014, 08:18

http://www.express-color.cz/products/al ... rna-0-25l/
ja kupoval toto na valce na dnepra
mam to 2sezonu a drži pěkně nic neodpadlo a ten valec je litinovy takže nachylny na rez
drumbas

50+

Příspěvekod ChipNF » 07 bře 2014, 09:23

Dik za tip. Asi pred zimou ocistim, odmastim a natru... nedam za to skoro nic a jestli to bude fungovat tak spise ziskam.

Ty mas dnepra?:) Mas dubove pisty?:)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod drumbas » 07 bře 2014, 18:31

jak dubove ? nerozumim. mam normalni hlinikove. jinač dobra mašina. na to jak mě kdysi před lety všeci odrazovaly od koupě jsem hodně spokojeny. je to něco co s žadnou motorkou nezažiješ docela spolehliva snad jsem neměl zavadu co jsem si byt i v terenu sam neopravil nebylo jich sice tolik ale přece jen
drumbas

50+

Příspěvekod ChipNF » 07 bře 2014, 21:30

drum n bass: ale, chodi po svete pohadky, ze nekdo na techto ruskych strojich po rozbiti nebo propaleni pistu vyrobil dreveny a nekam na nej dojel... podle me to jsou skoro kecy, ale v Rusku je vsechno mozne, zvlast kdyz jde o Krym, Gruzii, Podnestri :))))

Tady je nejake video http://www.youtube.com/watch?v=014DvIZyl-w

moderatori: uz ted si sypu popel na hlavu a taky si sypu off topic na hlavu, ale treba se to nekomu na Wave bude hodit:)

Kdyz propalite pist, sundate hlavu a valec, sednete na pangejt, vytahnete rybicku a vyrezete si pist novej z nejblizsiho padleho stromu... vyhoda? nejsou treba pistni krouzky, pist se casem olejem roztahne... predzapaly a pod zapaly nas nezajimaj... ono cim vic to hori, tim lip to jede, ne? :-))))) cim vic pruhu tim vic adidas ..... rychle tuning pruhy na skoda stopet maji taky neco do sebe, zvysuji rychlost o 10km/h, sice nejspise snizuji IQ, ale to neva take :-D

drum n bass: priste uz radeji k veci, nebo nas sezerou a ja tak trochu souhlasim, ze sr***** se sem moc nehodej ;)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod drumbas » 08 bře 2014, 19:36

ok rozumim. ted ale začneme z jineho soudku. mate někdo plexi na sve mašině? ja neměl a tak mi tahlo všude i tam kam by tahnout nemělo, no a tak sem si jednou řekl dost a vyřezal a nad sporakem sem si ohnul plexi
namontoval sem si ho na svou innovu a od te doby už mi nefuči tam co fučelo a dokonce jsem zvyšil maximalku.
je pravda sice že ted mi to pobere ma super helma ls2 takže když jedu od 60nahoru mam hlavu jak kdybych ji strčil do ulu.
jinač plexi dobry. asy si vyřežu vyšši a ted otazka. ja mam cca 189cm takže jak vysoke plexi vyřezat?
vy mate asy kupovane všeci takže už vyrobci to vymakaly a daly tomu ty zpravne miry že
drumbas

50+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek