Honda Wave 110

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda Wave 110

Příspěvekod kocur » 14 led 2014, 19:16

Mám oře doma ve stáji, ale ptám se: Měl jsem raději než čínu koupit Wave? A hned odpovídám, ne!!!
Chlapi, měl bych založit téma k novému skůtříku, nebo co to je, ale nemohu začít tak směšně. Závistivci by se smáli, socky solidárně tlačily slzy a konkurence pukala vzteky.
Včera jsem čekal doma na YUKI Snake 125 a auto s přívěsem a na něm moto skutečně dorazilo včas. Sundali jsme ho na zem. Mechanik ho nakopával, roztlačoval, prosil a hrozil, ale motor nenaskočil. Lépe řečeno, většinou vždy blafnul, ale neudržel otáčky a zhasl nebo se zadusil při přidání plynu. Svíčka mokrá, sytič na max - nic. Pak se svíčka osušila, dokonce pálila zapalovačem - nic.
Po téměř 90 min. představení a konzultaci s šéfem prodejny v ČB jsme se dohodli, že strojovnu dáme do sklepa ohřát. Prý mu nesvědčila ta jízda v zimě. Neměl jsem čas čekat, až se mašina ohřeje, proto jsme řešení odložili....
Netušil jsem, že tento pokrokový čínský stroj má jednu vychytávku navíc - a to i mrazovou pojistku. Když teplota klesne na nulu, nedovolí jezdci odstartovat. To na svých HONDÁCH JISTĚ NEMÁTE.
Nemám tolik času, abych šel teď do sklepa startovat. Snake je v kóji, musí se vyvézt k oknu a na to je třeba vhodná příležitost. Sousedi asi neuvidí, neuslyší a neucítí rádi, že tam běží tam úchvatný výbušný motor.
Jinak jsem spokojen. Za ty peníze dobrý.
Další zkušenosti už asi popíšu v samostatném tématu.
kocur

100+

Reputace: -11
Skútr / moto: Yuki 125 Snake, TGB X-Motion 300 EFi

Příspěvekod Milan57 » 14 led 2014, 19:45

No hlavně ať pak až bude třeba- dobře slouží. S karbošem si ještě stejně asi užiješ. Hlavně po zimě , co tak čtu--- bafneš horší benzín, plovák se ti zasekne nebo přilepí jako lepidlem... ale třeba tě to mine. Je to ale zase spousta hejblavých dílků navíc. Holt za tu cenu se musí počítat s tím, že občas něco nebude na 100%. "Zimní" pojistku asi opravdu nemáme. Na nule jsem nejezdil cca v +5 ano. A prakticky to chytlo napoprvé bez problémů. ( stál jsem venku). Asi bude dobré založit své vlákno- admini by určitě neviděli rádi míchání modelů do vlákna jednoho- neboj, kecáme i do Innovy, proč bysme nesledovali i vlákno tvoje.- to není nic proti ničemu. Naopak věř, že nás tvé zkušenosti budou zajímat.

EDIT 1: To je ale stejně dobrej vtip od soudruhů z Číny, taky kdejaká motorka i stařešina jezdila v zimě, mopedy, 350 cm... a najednou se sem dovezou motorky, které kdoví jestli jsou určený pro Evropský trh. Když vyjede Číňan na Tibet a náhodou začne mrznout , tak to dolů musí vzít bez motoru, protože nenastartuje? To je ale zvláštnůstka. Představ si, že pojedeš do Kolína v dubnu a najednou začne mrznout , tak do domů povezeš náklaďákem nebo to ta, necháš? Nebo co když se ti to přihodí cestou- stroj najednou zhasne a nepojede třeba v půlce cesty ??
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod ChipNF » 14 led 2014, 20:22

Milan:
Spotřeba leze nahoru se zimou, nechavam to fakt prohrat aspon ty dve tri minutky, nez si nabalim kufr a tak. Dokonce jsem si dal klicek od zapalovani na skobu, abych mohl behem prohrivani balit, nasazovat helmu a tak, ted bylo zase chvili teplo, tak padla pod 1,7. Tukam to do tabulky v mobilu a pak to pretukavam do toho bor*elu na netu. Predpokladam, ze ted jak je chladno k nule, spotreba zase vyleze ke dvema litrum, ale uz to neresim.

Kocur: clovece uz to bez zkusit, jsem zvedavej. U me starty v zime v pohode, jen jak jsem jiz psal, jak je to k nule, tak cosi v motoru neco rachoti... typoval bych to na spojku v hustsim oleji.
Jestli to jen blaflo a pak nic a byla mokra svicka, tak bych to videl spise na nejakou elektriku, nejakej dratek se nekde uvolnil nebo tak. No drzim palce... bude to urcite jen nejaka lehka porodni bolest;)

EDIT 2: Sakra chlapi, prece se s Hondama nebudeme hnat nekam do haje za nějakou čínou, která navíc nejede:) :) :)
Dělám si srandu, rád udělám společnej výlet... :) Je tam hezky, tak abych si asi vzal stan, že?:)

martins12
Nikdo neodpovida,ze? ale sam jsi nenapsal, co presneji chces(nosic nosic na kufr atd...). Honda Jarov prodava prislusenstvi, ale je drazsi a myslim, ze GIVI, nevim... Pak je tady KAPPA to je stejna vyroba jako GIVI, ale asi vysle modely nebo co, ale taky taliani... KAPPU koupis u firmy PAOLO Praha, Brno http://www.paolo.cz/, nebo Dlouhá Třebová. Hmm pokud to nemaj v sortimentu, tak si to vyzadej... nebo hledej na italskych strankach. no a někde hlouběji ve foru jsem posilal odkaz na němce, který mi teď asi poslal balík pro par lidi tady z fora, takze skoda tobe, ze ses nesvezl s nami, ale muzes si to objednat sam a treba se k tobe nekdo jeste prida je to tady: http://faddybike-deutschland.de/ a jinak kdybys hledal a procetl si to tady, tak vlastne asi najdes vsechno co jsem ti tady napsal:) muj cas neni az tak drahej, ale mam ho strasne malo...

EDIT: Milan
asi na tu spotrebu kasleme a prestaneme o ni psat, bo jak to tady nekdo projde, tak si bude myslet, ze nejsme normalni, jak tady resime decinky... chapu steva, ze byl vzteklej, ze mu to zere a tam uz byl duvod psat...ale nam to zere vsem skoro stejne:)

STAV zasilky

INFO DHL
Tue, 14.01.2014 12:18 h Czech Republic The shipment has arrived in the destination country

INFO CESKA POSTA:
Zásilka dne 14.01.2014 převzata vyměňovací poštou 350 09 - Cheb 120.
Vstup zásilky na SPU dne 14.01.2014.
Obrázek
ChipNF

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Wave 110i (NF110)
Tuning / úpravy: jezdec:)

Příspěvekod Milan57 » 14 led 2014, 20:38

CHip:
jasně , napíšem o spotřebě jen kdyby se to nějak výrazně hnulo ( 1 litr na sto nebo od 3 litrů více) :D jinak tady fakt budeme ( nebo už jsem ) za blbce...

martins12:
já tohle neřešil nehal jsem to celé udělat na Jarově ( kufr: cca 1360,- 30 litrů), zadní nosič cca 2100 + 800 práce
Co jsem koukal ty nosiče prodávají všude za podobnou cenu: http://www.motosp.cz/sr-1114-nosic-pro- ... 23770.html nemužu teď porovnat, zda je stejný jako mám já... moto mám mimo bydliště...
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod renos » 14 led 2014, 20:45

Nosič a plexi třeba tady: http://motosp.cz/honda/wave-110i-12/ Ovšem ceny poněkud mimo. Já ten trubkoid koupil pro Innovu taky tady.
edit: Milan byl rychlejší :mrgreen:
Jezdím za: Obrázek 8)
renos

250+

Skútr / moto: Honda ANF125i Innova - prodáno
Tuning / úpravy: kufr GIVI, plexi PUIG

Příspěvekod ChipNF » 16 led 2014, 11:59

Vážení a milí
nosiče a další objednané věci došly v pořádku. Takže si je směle můžete odebrat.

Viz foto:
Plexi Wave + 32z a 34 zubu rozeta pro PajuBaju z motorkáři.cz
Obrázek

Nosiče:
Vlevo Wave pro nás vlevo innova pro Valiho.
Obrázek
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Vali » 30 led 2014, 12:38

ChipNF- Ahoj poslal jsem ti mail ohledne nosice.
Vali

250+

Skútr / moto: Honda ANF125
Tuning / úpravy: Bez úprav

Příspěvekod ChipNF » 04 úno 2014, 17:46

Ahoj vsem, tak se zda, ze mi zustane jeden stredovy nosic na Wave 110i navic.
Budete mit jeste nekdo zajem?

foto viz vyse
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 16 úno 2014, 16:21

Tak jsem dnes odzimoval ( jak koukám všichni skoro už jezdí jsem potkal dvoukoláků plno ). Měl jsem moto v plechové nevytápěné garáži- takže teplota jako venku- akorát na ni nepršelo, bez baterie, Tu jsem měl doma a prakticky , i když jsem ji zkoušel dát na nabíječku, hlásila po pár vteřinách, že je plně nabitá.. Po 3 Měsících jsem akorát zlehka dopumpoval zadní kolo, nasadil baterii a po prvním lehkém brnknutí nastartovala ( nechcípla, motor držel) a po cca 30 sek. zahřátí jela jako bych ji odstavil včera- naprosto v pohodě bez problémů. Tak čekejte při mém štěstí-, že teď napadne 2 metry sněhu a nastanou polární mrazy, které poleví až v létě.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod ChipNF » 17 úno 2014, 10:50

Cau Milane, tak vesele jezdi, jak napadne trocha snehu, okamzite to zase schovej, protoze me pocasi dosud pralo, tak ne abys ho zkonil:)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 22 úno 2014, 16:48

Chipe:
Tak jsem dnes startoval hned po ránu- opravdu byla docela zima- a vše stejné jako na podzim nebo v létě... to znamená bez problému, žádná oblaka dýmu, žádné smradíky, nechcíplo to a hned to drželo otáčky, Opět po cca 40 sekundách jsem nasedl a vyrazil. Nemusel jsem měnit své zvyky z léta ani při jízdě- rychlosti tam šly naprosto perfektně- odezva plynu okamžitá.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod jury » 25 úno 2014, 00:46

Zdravím, jsem se tu přihlásil abych ze šťastných majitelů hondy wave vytáhl nějaké zkušenosti a postřehy, či se podělil o svoje :)
Mám tu jeden dotaz co mě hlodá, asi poslední 3-4tis.kM pozoruji při studeným startu, hlavně když je zima nějaké nepatřičné zvuky z motoru, popsal bych to asi jako škrtání či křápání oblázkama o sebe.. Po mírném zahřátí motoru na místě nebo ujetí cca 500 metrů se zvuky ztratí a je klid.
Mám najeto celkově 12000.
Něco se o tom dá najít na německém foru innova.de,tam někdo píše že mu to dělá taky, akorát po reklamaci a ohledání servisem nebyl zjištěn žádný problém... jo nebo někde v thajsku na hondě dash to kdosi řešil, jen sem nedopátral jak dopadl.
Setkal se s tím někdo..?
jury

5+

Skútr / moto: TTR 600, Wave110i

Příspěvekod ChipNF » 25 úno 2014, 16:09

jury: Cau, jo tak ten problem jsem zaznamenal asi po druhe vymene oleje a pri poklesu teplot k nule. Budu to resit v ramci nejake reklamace servisu se zastoupenim. Dela mi to tak dve minuty, staci malinko zvednout otacky.
Co pisou na tech forech jinych? nechces poskytnout citace, nebo odkazy?

Jinak mam jeste jeden drobny problem... kdzy moto delsi dobu stoji, nejde mi skoro zaradit dvojka na miste i kdyz s moto hybu a po rozjezdu pri razeni z 1 na 2 se ozve dost silna rana. Myslim, ze to bude souviset s nejakou slepenou spojkou nebo odstredivkou a bude to souviset i s prolbemem tebou uvedenym.

Milan> diky za test, sleduj to
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 25 úno 2014, 19:12

Tak jsem dneska smutnej. Někdo mi kolem poledne sice neukradl celej skutrl, ale vzal si obě zrcátka. Lidi jsou fakt dobytek , bacha na to zkontrolujte si, zda Vám nejdou taky tak lehce odmontovat.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod ChipNF » 25 úno 2014, 19:44

Zjisti si kolik stoji, a jestli se Ti vyplati to brat s pojisteni, nevim jakou mas spoluucast. Byvaji docela drahy a nevim jestli koupis nejaky z druhovyroby, protoze tyto maji opacnej zavit.. J.
Obrázek
ChipNF

100+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek