Honda Wave 110

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda Wave 110

Příspěvekod TUNER » 29 říj 2013, 21:02

S tím musíš počítat. Je to slabej stroj s nízkym výkonem a nízkou spotřebou. Pokud chceš jezdit rychleji,je lepší pořídit jinej strojek. ;-)
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod ChipNF » 30 říj 2013, 10:16

Mně pomáhá se pořádně skrčit a odrážet se nohama a hlavně hledat kopce, abys jel po větru. Za vichřice rychlost nepadá dokonce stoupá:)

Fakt to spíš něřeš... kontroluj nafoukaný gumy to je zadarmo:)
Možná by pomohl ten laďáček, bývaj karbonový jsou lehčí, ale bude to stát prachy a bude to řvát, pak odstranění katalyzátoru a ten vzducháč... pak bys mohl laborovat s větším pastorkem, ale to už někdo nekde popisoval, že to pak není ono při rozjezdech.

EDIT 23.11.

Tak mám po servisu po 4000km, ve skutečnosti jsem měl 4700, což není žádný problém.
-Ventily se ani nehly.
-Olej mám teď Castrol Racing 1 10W-50
-Při startu studene motorky se mi nejak víc olejově kouří, jinak je to v pohodě. Milane cmudi ti to taky? ale nemyslim paru myslim fakt olejovej cmoud tak prvni minutu...?
-řazení žádná změna a s problémem, který jsem tady zminoval mi panove jen poradili, ze to mam nechat zahrat, coz teda pomaha.
-pritahl jsem spojku (resp. trochu povolil nastavovaci sroubek asi o 1/8 otáčky) řazení jde hladce, žádné cvakání, vyřazování na křižovatkách z 4 jde taky na 99% aniž bych musel s motorkou cuknout dozadu. Vychazi mi z toho, ze od dealera to slo spatne serizene a spojka vypinala mene nez mela.
-vsem co si stezuji, ze motorka plave, doporucuji dotahnout hlavu rizeni. Je to k nepoznani a to vsechno krouceni bylo zpusobeno hlavne tim.
-vcera do noci jsem montoval nove vyhrivaci rukojeti (jen takove ty podlozky) a dnes jsem to testoval a super, od tech predchozich mam zkusenosti, tak jsem si to vychytal k obrazu svemu
-jeste by to chtelo vyresit zimu na nohy, litam tady v kanadach a uz je v nich fakt kosa, koupil jsem vyhrivane vlozky do bot, ale myslim, ze to moc nepomuze

EDIT: 24.11.

http://navratdoreality.cz/?p=view&id=11534 To je proste bomba..a cloveka kdyz to prepadne ve meste, tak klidne muze hodit bobek na chodnik:) spolujezdkyne muze sofera za jizdy uspokojovat rukou... a kdyz by ridila spolujezdkyne a muz byl spolujezdec, tak se da za jizdy se sukni i kopulovat :-D :-D

18.12. edit:
Cau, vsichni dovolim si male info ohledně nosičů do noveho prispevku (at me admini a moderatori sezerou) ale budu v tom mit svoje prachy a chci aby to vsem, co maji zapnute upozorneni doslo mailem.

Psal jsem Carstenovi a informoval me, ze stredove nosice jsou jiz v Evrope, to znamena ze po novem roce by mi je mohl poslat. Usetrete tedy neco pri vanocni nakupvaci manii at mi mate co dat za nosice.

Zrekapituluji, kdo mel zajem:
Innova: http://osc.faddybike-deutschland.de/index.php?cPath=90
Zajemci:
Vali - stredovy nosic (z motorkari.cz) - Usti nebo Decin

Wave: http://osc.faddybike-deutschland.de/index.php?cPath=127
Zajemci:
chipNF - stredovy nosic - toz vim kde ziju
Milan57 - stredovy nosic - Pragl
Happy 007 - stredovy nosic (z motorkari.cz) na Hane (unicov)
pajabaja - stredovy nosic (z motorkari.cz) asi Liberecko
Obrázek
ChipNF

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Wave 110i (NF110)
Tuning / úpravy: jezdec:)

Příspěvekod Vali » 20 pro 2013, 20:31

ChipNF: ja to beru na 1000%. Poslal jsem ti mail na seznam, dorazil ti?
Vali

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda ANF125
Tuning / úpravy: Bez úprav

Příspěvekod ChipNF » 23 pro 2013, 10:18

Vali: Tentokrát už došel:)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod kocur » 03 led 2014, 20:17

Zdravím Vás, přátelé a přeji Vám a Vašim miláčkům PF 2014!
Rád bych se naladil na Vaši vlnu a stal se hrdým a věřím, že spokojeným majitelem tohoto stroje. Proč jsem se rozhodl pro Hondu Wave? Protože ji považuji pro sebe za nejlepší jednostopé motorové vozidlo!
Začnu zeširoka. Jako bývalý řidič mopedu Stadion S1 jsem jednoho dne s úžasem objevil, co se prodává v hypermarketu za bagatelní cenu 20 tisíc Kč. Skútr, podstatně silnější a hezčí než moje dřívější přibližovadlo. Bylo to první zabrnkání na spící, ale jestvuící motorkářskou strunu. Pak jsem si koupil ojetou šestistovku Yamaha, kterou o víkendech proháním na chalupě už šest let. Loni na počátku sezóny jsem se dostal do Yamaha Motor a poprvé se svezl na skútříku o objemu 125 ccm. A červík začal hlodat. Zatímco velká motorka se mi hodí na rekreační krátkou vyjížďku, ale dál jezdím autem a s partnerkou, skútr by byl vhodný nejen na výlety do okolí, ale i na občasné cesty do hlavního města (ano, je to Praha). Do metropole s šestikvaltem se mi opravdu, ale opravdu nechce, zatímco šikovný skútr by mi pomohl vyrovnat se s nekonečnými kolonami automobilů. Na mašince bych byl v cíli dřív než limuzínou s víc než 155 HP, ač má poloviční maximálku.
O vánočních svátcích mé rozhodnutí vyměnit yamahu za kozí dech dozrálo. Jízda na malém motocyklu mi připadá mnohem zajímavější (téměř sportovní výkon) a titěrný motor se vstřikováním a Euro 3 mi je nesmírně sympatický, právě jako mraveneček, který unese víc než kolik váží. A pak jsem začal hledat vyvolenou značku, typ, barvu, ročník...
Jak jsem uvedl, začal jsem u číny, protože mě lákala příznivá cena. Jenže tady i jinde se mi otvíraly oči, jak jsem bral rozumy, začal jsem chápat, že není čína jako čína a nízká cena může být vstupenkou do pekla. Proto jsem od značek Cyborg, Kentoya a Keeway přenesl pozornost k Sym, Kymco a TGB. Jenže v nižší cenové kat. používají tito výrobci jen karburátor, ale já chci sofistikovanější řešení s injection (EFI). A náhle mi zbyli jen dva kandidáti - Honda Vision a Yamaha Vity. Pro první hovoří nejlepší pověst (málo platné, Honda je světová jednička, to musím přiznat jako fanda yamahy), pro druhou o něco větší objem motoru. Jenže Vity má tak prťavá kola, že bych si připadal jako na koloběžce.
Čtu si tedy na portálu o Visionu diskuzi, když jsem narazil na komentář jednoho vlastníka, že by si teď už vybral Wave. Přemítl jsem tedy na H. Wave. Okamžitě mi bylo jasné, že to je ona! Místo variátoru čtyřstupňová převodovka vylepšená o automatickou spojku, to musím mít. Ideál do města a příměstského provozu! Pak jsem přečetl celé Vaše vlákno. Téměř uzavřená, exkluzivní společnost těch, kteří nejdou zlatou střední cestou, ale volí alternativní a neotřelá řešení. Pro mne další velké plus pro Wave!
Teď mi zbývá vyměnit v kůlně yamahu za hondu.Těším se, i když se to neobejde bez starostí. Předně bych rád koupil Wave za předsezónní cenu. Myslíte si, že je reálné koupit ji za 40 tisíc ať už v Praze, okolí, Kolíně...? Zajímá mě, jak jste usmlouvali cenu (doporučená je 46 900).
Za každou radu děkuji a těším se, že se brzy stanu plnoprávným členem tohoto ctihodného společenství.
Hodně spokojených kilometrů v jedné stopě Vám přeje PAVEL K ze St.
kocur

100+

Reputace: -11
Skútr / moto: Yuki 125 Snake, TGB X-Motion 300 EFi

Příspěvekod ChipNF » 03 led 2014, 20:30

Nazdar Pavle, tak to zní dobře! Přesně jsi zhodnotil, to chceš a to proč já jsem kupoval Wave, když jsem slezl z GSa 1150:)
No, co se týká ceny, myslím, že se budeš umět dostat na 39tis, pokud wave ještě někde mají, budou se jej určitě chtít zbavit, protože to není právě ta zlatá střední cesta, ale je to takový asijský extrém :) Držím palce, nejlepší nabídky měli asi nejspíš na Jarově, včetně havarijního pojištění.

Jinak jezdím stále a bez problémů. 2x servisní prohlídka, spotřeba do dvou L. Ted v zimě se mi zvedla, nechávám to zahřívat docela dlouho, protože motor při teplotách pod nulou dělá docela bugr a navíc je to vzducháč, z práce jezdím z kopce, což je také důvod... no a mám 5300km od 10/2012
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod kocur » 03 led 2014, 20:55

Dík Chipe za milá a povzbudivá slova!
Už jsem koukal, že Wave má několik prodejen, ač jsem si u Vás přečetl, že se k nám dodávat nebudou.
Rád si s Tebou vyměním zkušenosti osobně, až nastane čas.
Ahoj P!
kocur

100+

Příspěvekod Milan57 » 03 led 2014, 20:56

Taky vítám dalšího potencionálního majitele ( doufám). Připojuju se k Chipovi- prošel jsem stejným myšlenkovým pochodem. Takže k wejvině jsem došel nakonec vlarně omylem- ale omylem krásným. Mně vystrašily zprávy o počasí a tak jsem ji "ustájil" v listopadu. Taky naprostá spokojenost. Nejdál jsem byl v 1 dni cca 160 km- bez jediného problému. Nevím, kde ještě mají nějaké zbytky , ale jako Chip se stejně domnívám, že cenu pak spolehlivě usmlouváš ( i když nevím jestli za 40 a níže, vlivem devalvace ostatní stroje vlastně podraží a cenově se tak ještě víc oddálí, ale zkus to). A protože to není klasický módní skutr, ale vlastně musíš mít papíry na moto , tak to žádná hitparáda pro prodejce není a budou rádi, že místo uvolní pro jiné stroje. Vše snad co jsme pochytali za zkušenosti jsme sem na forum napsali a jak sis asi přečetl- žádná závada ( zatím) typu - nejede , nejde nastartovat, nechala mě někde, a upadlo mi něco.... Tož Vítaj !
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod kocur » 04 led 2014, 13:36

Milane,
děkuji za přivítání a cenné informace. Pokud je 57 ročník , pak jsme od sebe jednu pětiletku. Jsem trochu zralejší.

Podle toho, co jsem viděl na internetu, je těchto skútrů dost. Kolik myslíte, že se jich v Česku prodalo?
Je mi jasné, že kdo má malý řidičák, jde do padesátky nebo automatu. S velkým ŘP si chlapci a děvčata kupují velkou mašinu nebo aspoň stopětadvácu sportku.
Jenže tahle hondička přesně odpovídá mým požadavkům - a to jsem ji viděl jen na fotografii a četl jen vaše zkušenosti!
Což teprve, až si na ni budu moci šáhnout!
Tak zrovna dnes. Vytáhl bych skútr a projel ho. To s velkou mašinkou se mi vůbec nechce, protože to klouže. Právě tak jízda v Praze na velkém motu stojí za nic.
Asi příští týden rozešlu nějaký poptávkový mail prodejcům a uvidím. Nemusím spěchat, protože v baráku pro wejvinu ještě místo není. Ale na druhou stranu nerad bych promarnil příležitost.
Zdravím a ještě se ptám - jak se tyhle skútry kradou? Nechat to přes noc na pražské ulici asi nepůjde?
Pavel
kocur

100+

Příspěvekod Milan57 » 04 led 2014, 15:59

No kolik se jich prodalo myslím si tak že do 10 kusů. Na Jarově jich měli cca 5 a něco málo po republice a jestli je ještě mají tak jich skutečně víc nejezdí.Jak se kradou.... nevím, měl jsem to celou sezónu na chodníku- bez jakéhokoli zajištění řetězem , jen pískátko při zatřesení ( díky Chipovi) a zatím jsem stále šťastným majitelem pokud mám dnes poslední informace. A s tím kradením si myslím, že jsme to taky vyhráli tímto modelem- kdo by to kradl- když to pak nikde neprodá- náhradní díly moc nikam nepasujou a celé moto mu stejně nikdo nekoupí. Jedině to odvézt za hranice do jižních států- ale kro by to riskoval za pár korun , když může ukrást něco mnohem dražšího?

EDIT 1:
včera mi přišla nová pojistka ( vlastně platím najednou obě: povinné + havarijní)- sice oproti Chipovi platím nula nula nic, ale přesto mi to zvedli o stovku na 17 stovek a nějaké drobné za rok, holt musím najet o 120 km míň :twisted:
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod kocur » 04 led 2014, 16:15

No Milane, tos mne potěšil. Abys věděl, chci to provozovat na chalupě na Kokořínsku, ale občas na tom zajet do Prahy do práce místo autem. A tam to nechat 3 až 4 dny před barákem, pak zase hurá na chalupu. Někde jsem slyšel, že skútry se kradou tak, že se naloží do dodávky a odvezou... :shock:
Fascinuje mě spotřeba 1,5 litru a samozřejmě japonská konstruktérská škola a spolehlivost. Myslím, že tohle vozidlo nemá chybu! A deset ks na celou republiku, to nechápu, zas takový exot to není :P
kocur

100+

Příspěvekod Milan57 » 04 led 2014, 16:48

Jo vždyť to váží necelých 100 kilo 2 to čapnou a je to během 10 sekund v autě- jezdí s dodávkama- jen otevřou zadní dveře... mnohem víc se budou krást PCX- těch je...ale wajvina ?? Fakt nevím komu by to tady prodali byť na díly, když se tady skoro všichni majitelé známe. ( tuším že nás je tady kolem pěti). Prakticky všichni to máme nové v záruce- protože to byl model ze září 2012. Samozřejmě omotat kolem sloupu je lepší- mám taky připravený řetěz na další sezónu. Ale pořádné kleště udělají fik a je to během pár vteřin opět bez řetězu. Když to pak nebudeš mít denně pod dozorem, je lepší ten řetěz.... protože když tam dáš pískle- tak to stejně na chalupě neuslyšíš. Já sice nejezdím za spotřebu Chipa- ale jsem trochu větší hromotluk a jezdím prakticky pořád naložený ( bágl, taška na zadním sedadle, plný kufr... a opravdu to nešetřím,, jezdím svižně jak to jde. A nad 2.2 litru při záběhu jsem se nedostal ( viz moje spotřeba- kde mám podrobněji popsané). Opravdu na krátké vzdálenosti/ výlety naprosto nedostižná spotřeba, sám jsem tomu nevěřil. Uvidím, zda teď neklesne- Chip mi natahoval dost povolený řetěz a ten mohl způsobovat horší přenos- Výhoda je, že tam nasypeš rychlosti ( běžně do 40 km už tam mám čtyřku) a ještě jako pro blbý to na tebe svítí na jakou rychlost jedeš- perfektní- to nemají motorky za 150 tisíc ! Na dvojku to rozjedeš taky v pohodě , i když je to trochu línější a s odrazem nohama to klidně rozjedeš i na trojku. Akorát pozor na koleje od tramvaje a kočičí hlavy - protože to má pneu jak hadice na kropení růží- tak na tom to při vlhku klouže. A taky pozor se spolujezdcem na otočení se na max. rejd- sklony k dost velkému překlopení- taky jsem to lehce položil ( ale když pojedeš sám tak je to naprosto v pohodě).
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod kocur » 04 led 2014, 17:19

Tak já mám 80 kg a 178 cm, k tomu naložím max. tašku do práce. Nebudu jezdit na spotřebu, ale efektivně, jak to umím s autem. Ale dcl sem, dcl tam, to nehraje roli, ani kdyby přišla další ropná krize. Pokud jde o kvalty, ten ukazatel je moc fajn. A hlavně aut. spojka. Jen jsem nepochopil, jak se dává meziplyn, když mezi kvalty není neutrál.
Tak tohle mi yamaha ještě neudělala - tahal jsem ji z kůlny, je tam úzký profil a ještě to musím dostat přes schod. Prostě se mi svezla z prkna na nohu předním kolem. Nemohl jsem ani tam ani tam. Prostě vycítila, že půjde z baráku. Nakonec jsem se nějak vyprostil a venku udělal 4 fotky pro inzerát. Těším se, že s lehčím a uzším skútrem to bude brnkačka.
kocur

100+

Příspěvekod Milan57 » 04 led 2014, 17:57

Když řadíš směrem dolů ( 1-2-3-4) tak vždy jen trochu ubereš plyn a kopeš tam další kvalt- naprosto bez problému a bez meziplynu.
Když podřazuješ mám prakticky 2 možnosti.
1/ Nechat rychlost víc klesnout ( ve 40 km teprv přeřadit na 3. stupeň, atd...) opět bez problémů
2/ nebo když chceš přeřadit třeba v kopci ze 4 na trojku a máš tam 70 nebo 65 km/ hod opět ubrat malinko plyn pak nohou normálně přeřadit na ze 4 na trojku- ale nepustit tu nožní páčku ( v ní je zárověň spojka) plácnout tam víc meziplynu a pak teprve tu nožní páčku normálně pustíš ,

Po Praze při rozjezdech se nejde moc belhat, proto jezdím svižněji a taky ne na spotřebu- 2 deci mě nevytrhnou, ale po klidné rovince to nevytáčím, po městě stejně většinou máš povolenou jen 50 km/ hod. A tak z tý čtyřky pak se ti líp na semaforu přeřazuje na jedničku ( má to nekonečnou smyčku, ze 4 buď dolů na jedničku nebo nahoru na trojku). Dojezdy na křižovatku v pohodě, vlastně jen ubereš plyn a jedeš "skoro " jako na volnoběh opět ušetříš benzín, Kolona na křižovatce pro tebe prakticky neexistuje- je to jako když jedeš na kole- kam se vejdeš s kolem vejdeš se i s Vlnkou. Na Prahu a okolí fakt ideální. Nech si to hned kompletně pojistit i proti krádeži a budeš spát mnohem klidněji. Brzdím hlavně přední brzdou- naprosto spolehlivá, bál jsem se, abych nepřelítl přes řídítka a opravdu se není třeba bát. Když ji zmáčknu pak si trprv uvědomím, že to má ještě páčku na zadní brzdu, ale ke křižovatkám dojíždím hlavně na brzdu přední a nohy mám připraveny pro udržení rovnováhy, abych nespad na auta kolem.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod kocur » 04 led 2014, 19:58

Tak to řazení je pro mě novinka. Mají to udělaný fakt dobře. A za čtyřky na jedničku je velmi šikovný.
Dal jsem inzerát na yamahu (motorkari.cz) a uvidím, jestli bude zájem. Do března se stejně toho moc nenadělá.
Takže dík za info. Hezký večer!
P
kocur

100+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek