Honda Wave 110

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda Wave 110

Příspěvekod Milan57 » 01 říj 2013, 17:54

Když pouštím pedál tam to jakoby chrastí, ale jinak v pohodě-- jen ten zvuk je jinej. Ne když řadím nahoru tam je to v pohodě , ale směrem dolů- jen když podřazuju ( ze 4 na trojku...)
Sytič: Já parkuju stále venku a dnes prý bylo po ránu na nule jel jsem až po poledni a na první namačknutí OK. v neděli jsem jel po ránu (kolem 7 hod). - byla kosa jak v ruským lesíku- a napoprvé mi to po startu zhaslo, napodruhé už v pohodě motor držel a opět cca do 30 vteřin se ztlumí zvuk- spadnou otáčky a můžu plynule vyrazit.

EDIT: na řetěz se kouknu
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod ChipNF » 10 říj 2013, 14:52

Cauec, tak u me je situace zda se cim dal tim horsi s chladnejsim obdobim

1. start - nutno trosku pridat plyn, jinak Vlna chcipne, pak se dostane do vyssich otacek se syticem. Ted uz to neovlivnuje ani druh benzinu. V lete to obcas zablblo taky, ale s lepsim benzinem, to nedelalo s horsim to bylo skoro pravidlo

2. po rozjezdu pri razeni z 1 na 2, rana jako z dela... spojka vypada ze nevypina.... pomaha pri nastartovanym motoru zaradit na stojanu parkrat jedna, dva, dva jedna, jedna dva.. pak je vse ok a rozjezd je plynuly a bez problemu

3. k radosti vsem zavistivcum za mou spotrebu pomalu stoupa ke dvema litrum:) ale to prisuzuji bohatejsi smesi v chladnem obdobi, hlavne rano kolem 6-7hodiny, kdy jezdim do fochu

4. co rikate na svetlo? myslim ze sviti znatelne vic nez innova, ale presto i po serizeni, sviti na veverky misto na cestu

Jinak pohoda vanek, v pristim tydnu objednavam nosice tak doufam a verim, ze se nikdo ze zajemcu necukne:)

Milane: Zaokrouhlování zobrazené spotřeby na spotřeby.cz na celé desetiny lze nějak nastavit? A jak jsi to vyresil s nadrzi, kdyz ma 3,7 L a nastavit jdou pouze litry cele?:) Ja tam dal 4, takze se ty tri deci po case rozpusti:)
Obrázek
ChipNF

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Wave 110i (NF110)
Tuning / úpravy: jezdec:)

Příspěvekod Bilok » 11 říj 2013, 01:03

Body 1. a 2. mi přijdou jako nějaká závada, co mohu soudit z innovy, tak i v zimě startuje a řadí prakticky stejně jako v létě.
Bilok

50+

Skútr / moto: ANF Innova 125I

Příspěvekod Milan57 » 11 říj 2013, 13:41

CHIP:
- spotřeba mi připadá , že vinou zimy taky trochu stoupla- a taky jsem trochu přibral, tak nevím přesně.
- starty : nejedu- li cca 2 dny a více, po nastartování sice chcípne, ale na podruhé se chytí- a jak jsem psal cca po půl minutě je vše OK- ztiší se zvuk motoru poměrně dost klesnou otáčky a drandím.
-přední světlo- tlumené jsou v pořádku- ale dálkové mi jsou naprosto k ničemu. I když je pustím- tak vidím před sebou akorát mlhu- kterou si to světlo ale musí nějak vyrobit samo- protože mlha nebyla. Skoro jsem neviděl ani kde končí silnice- a to ani na tlumená světla. Kdo toto vymyslel...
- s nosičem já cuknu ledaže bych umřel
- nádrž na spotreby.cz sice nejde nastavit na desetiny ( mám nastaveny 4 litry) , ale při výpočtu používám kolik zbylo v nádrži do 3.8 litru dle techničáku ( takže tankuju- li 3 litry- píšu, že v nádrži zbylo 0.8 litru)--- pak to vše spočítá se to na webu dobře - píšu si pro kontrolu i do tabulky na svém notebooku- a vychází mi to v mých výpočtech naprosto přesně stejně)
- koukám, že mám výpočet spotřeby na 2 deset. místa- ani nevím proč. Nastavenou mám tovární spotřebu 1,800 na spotreby.cz, hmotnost 99 kilo a když přidávám další spotřebu- píšu vše ( doplnění paliva, stav paliva před doplnění...) na 2 desetinná místa

EDIT: ta velikost nádrže- jak píšu je o deci víc ( ve skutečnosti má být 3,7 litru)- ale protože stejně nevím, kolik má přesně objem- neměřil jsem to a furt používám stejné číslo : 3,8 litru- do kterého na protreby.cz dopočítávám tak mi to vychází dle mých výpočtů přesně- kdybych to teď změnil o deci míň tak se dostanu na vyšší spotřebu- ale dle mých výpočtů by to byla blbost. Asi aby to bylo přesnější používají dopočet do velikosti nádrže- vzhledem k nemožnosti jinak přesně určit zda benzín fakt bereme do plna hrdla.--- protože podle rysky jde spíše o náš odhad, proto je šuma fuk- kolik si pak pro dopočet určíš velikost nádrže a té se napořád držíš- jak jsi psal možná první výpočet nebude úplně přesný ale od druhého by to již mělo počítat v pohodě v pořádku

EDIT 2: Jinak jsem v Lidlu zakoupil tu nabíječku, jak sama i nakoupí a uvaří i tě pomiluje... zatím jsem ji nezkoušel- skutra jsem ještě neodstavil.. A odešel mi počítač tak jsem musel koupit novej a jedu pod Linuxem naprosto v poho Windows mi zatím nechybí. a ušetřil jsem za system cca přes 3 tisíce korun- noťas byl v akci...

EDIT 3: v sobotu ráno po dešti, ziminka- starrt na první namáčknutí- asi po 10 sek. chcípla, napodruhé již drželo, opět otáčky silně dole, zvuk se ztišil a šup Vlnka jela jako z praku, rychlosti tam jdou naprosto normálně- dokonce mi připadá, že teď nějak i líp.

Toť vše HOWG !
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod drumbas » 14 říj 2013, 06:25

Nabijecka z lidlu je dobra mam ji uz neco pres rok a spokojenost
Na sve innove sem si dodelal 12v zasuvku a v zimě tam tu nabijecku napojim a celou zimu se nestRam
drumbas

50+

Příspěvekod ChipNF » 14 říj 2013, 13:58

Milan57:

Cau, vycerpavajici:) nosice budu objednavat, nebo obnovovat komunikaci a handlovat.

jinak s temi starty... podle me, nez vlna zjisti, ze je ji zima stihne chcipnout, pak to zjisti a pri druhym startu si zvysi mnozstvi paliva. Tady uz neni sytic, proste si to jen jakoby prida plyn. jakmile se trochu zahreje, tak otacky klesnou.

Ale stejne bych to chtel nekdy porovnat az to budes mit studeny, tak bych chtel vedet jak ti to chyta.

Nabijecku mam taky... neni nic moc, ale staci nez se pokazi. Dost casto se reklamuji, protoze se znici prepinani modu. elektronicky ne jen tlacitko. Mam ji zatim necele dva roky, takze predpokladam ze za 2,5 roku proste kiksne... protoze veci jsou plny kurvitek, ale dosud fakt slouzi jak ma a dobre:)

v pulce Minule zimu jsem zkousel baterku ve vlne dobit a bylo to zbytecny, byla plna a za 10 minut se nabijeni vyplo... najare jsem se na nabijeni vykaslal a nakopal to nohou, nekde jsem to tu popisoval. Predtim jsem jeste naprazdno procvakal dokola prevodovku a pohoda.
Po dalsim roce ji to dobiti v zime urcite udela dobre:)

Zasuvku na 12V mam taky, ale neni problem otevrit sedlo povolit jeden sroub a baterku vytahnout nebo napojit na primo...

J.
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 14 říj 2013, 14:49

CHIP:
Porovnat můžeme- skutr odstavim nejdříve na konči října- uvidím dle počasí, možná i později, nějak je mi líto zatím ho zazimovat jak jsme si na sebe zvykli. Myslel jsem , že stihnu garančku po 4 tisících- ještě letos. A pak bych se zeptal na ty zvuky ( ty můžeme taky porovnat). Fakt když uberu plyn a jedu bez něj- tak v převodovce chrastí a cvaká úplně samo (nebo tam mám nějaký strašidlo...?)
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod ChipNF » 14 říj 2013, 15:57

Milan:
no, ono to chladne celkem rychle, tak treba kdybys nekdy odpo nebo navecer byl doma a mel ji treba hodku dve odstavenou, tak bych se stavil, pokud souhlasis.
Co treba dnes? Ja budu tak za hodku koncit v praci, tak muzu dojet. domu se mi nejak moc stejne nechce:)))

Zvuky.. co ten retez? kontrolovals, mazals odrezils, dotahnuls? nekdy dokaze retez nadelat pekny peklo.... a kdyz uberes tak je napnuty vespod a nahore muze delat vetsi neplechu nez dole. Napadlo me, jestli jsi zkousel dat vlnu na stojan, spustit motor, radit pribrzdovat zadni brzdou a nejak s tim proste laborovat a neco vypozorovat... takhle pres forum se to tezko posuzuje:)
Napadlo kolecko na vystupu z prevodovky, jestli náhodou neni oholený nebo jako cirkularka... nebo jestli neni moc uvolneny... ono by kazdopadne trochu volny byt melo, asi...

Takze:
1, co retez?
2. Co olej mas ho dost, meris to spravne?
3. nerezonuje tam nekde neco jinyho?
Je to kazdopadne divny... ja mam ticho, jen ji mam asi nejak slepenou spojku po vychladnuti. ale to muze delat i ten pitomej motul olej.

Ta garancka je az po 5 tisicich ne? Jakoze prvni prohlidka a vymena pri 1000 a pak za dalsi 4, takze v 5. Neplantam to? Mam asi 4300, a rikal jsem si to stejny co ty, ze to snad letos do rachotim a pred zacatkem sezony, to necham udelat.
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 16 říj 2013, 22:41

Tak chrochtání díky zlatému Chipovi vyřešeno. Dělal to zadělaný + vytahaný řetěz. Vyčištěno, CHIP ho trošku přitáhl sešteloval světlo- na který bylo taky prdlajs vidět a nyní je i to mnohem lepší a již nesvítím veverkách do ksichtíku a moto jezdí líp, než když jsem ho přivezl nové domů. Nevím, proč když se moto koupí nové, nejsou alespoň základní věci rovnou seštelované na naše podmínky. S tím řetězem to bylo slyšet od samého začátku- akorát jsem nevěděl čím to chrastění je a na 1. servisní prohlídce se tím servis taky vůbec nezabýval. Přitom je to pro ně prakticky prkotina.
Díky Chipe !
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod ChipNF » 17 říj 2013, 08:33

Milane:
Rádo se stalo.
Co plachta pasuje. Veliká, malá?

K tomu startování:
Přesvědčili jsme se i na Milanovým stroji, že Vlna je zmatená z teplot. Ve sklepě je teplo, při vytažení ven neví čí je v sání má vzduch teplý a nejdou tam vletí studený, proto chcípne hned po tom, co si natáhne studený vzduch a nestihne zareagovat se směsí. Po dalším nastartování, už běží s bohatější směsí nebo s otevřenější klapkou (tím pádem s více benzíném a ve vyších otáčkách)
Příležitostně zkusím zkontrolovat vzduchový filtr.

Co se týká světla, tak jsme zjistili, že čínské děti při výrobě mé vlnku dostaly asi méně rýže, protože světlo svítí jinak, nebo hůře než Milanova Vlna, kde asi děti měly hrnek a půl rýže, takže byly v lepší náladě:)

ad. řazení:
při nastartování studené vlny mi to dělá stále, ale řeším to tak, že proklapám dokolečka na místě kvalty a potom se rozjedu a je to v pohodě. Asi to nebudu řešit, nebo zkusím vyměnit olej a vykašlat se na motul. Jasný závěr co tam nalít, aby to nestálo 500kč litr, jak to mají v hondě nevím.

Nosiče info:
Hi Carsten,
thanks for answer.
can you reserve for me:
3 pcs Honda Wave 110i middle carrier holder
1 pc Honda Innova 125i middle carrier holder
?
Can you let me know if it will arive?
Can you sell me that for price which you offer me first time by e-mail?
Jirka

---------- Původní zpráva ----------
Od: Faddybike2@aol.com
Datum: 17. 10. 2013
Předmět: Re: Carrierholder
Hello Jirka
Sorry we have only that parts you see in the onlineshop
And sorry the middle carrier are out of stock and not available before 4weeks
Sorry
Best regards
Carsten

I registered today to you e-shop by my e-mail.
I asked you for carrier holder for Honda Wave in past.
Now order is actual.
Do you have any other items for Honda Wave 110i than in e-shop?
I tried to order 3 middle carrier holders for Wave 110i but it is not allowed because you don t have it on stock. If i order it how long it takes than you will have it and than you send.
I also will want 1 middle carrier holder for innova.
There are also differrent prices than you offered me.
Thanks for your reactions and answer.
Jirka
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 24 říj 2013, 13:47

CHIP : Protože jsem flink- plachtu jsem ještě nezkusil. Skutřík stál od neděle na chodníku, dnes ve čtvrtek jsem přišel , brnknul na startér, a hned držel ani- nechcíp. Moc se mi to zatím líbí- jak jsme spolu mluvili- zatím ho měnit vůbec nehodlám, na Prahu a blízké fakt ideální. Doufám, že bude ještě hezky zazimovávat zatím nebudu , ale dostanu se k ježdění až od neděle.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod Tony wave 110i » 28 říj 2013, 20:49

Ahoj Chipe,nehledal jsi někde jak se dá zvednout výkon ,třeba jednotkou CDI ? :D
Tony wave 110i

50+

Skútr / moto: Downtown 350

Příspěvekod TUNER » 29 říj 2013, 07:31

Neblbni .. ))
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod ChipNF » 29 říj 2013, 10:55

Tony: To jsem opravdu nehledal a ani bych to neresil. Zvyseni vykonu, snizeni zivotnosti vseho kolem a nasledne problemy. Radeji kup silnejsi stroj:)
Jediny co bych mozna resil, je nejakej otevrenejsi vzduchovej filtr (KN treba) a vyfuk, ale tam se ti mozna zase zvysi spotreba:) ale trista to litat nebude nikdy:) a kroutak jako tahac jadernych raket to taky mit nebude:)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Tony wave 110i » 29 říj 2013, 15:43

Ja nechci na vlnce jezdit stodeset,ale trochu mě štve že pokud přijde kopoček tak to někdy padne i pod tachometroveich osmdesát :roll: .....
Tony wave 110i

50+

Skútr / moto: Downtown 350

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek