Honda Wave 110

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda Wave 110

Příspěvekod Winterwolf » 17 kvě 2013, 14:01

Držím palec :P
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod TomV » 17 kvě 2013, 14:24

Děkuju, nicméně je rozhřešeno. Technik u hondy zněl velmi jasně a přesvědčivě. Wave má homologaci s manuálním řazením a oni s tím nic nenadělají, byť by asi nejspíš rádi, ale prý to prostě nejde, tečka.
TomV

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Wave 110i

Příspěvekod ChipNF » 17 kvě 2013, 18:25

Caute,

myslim, si že na základe rozhodnutí úředníka, že máš oprávnění toto řídit, to bude znamenat chybu v záznamu v TP, takže přezkum a oprava v TP. ale bude to fakt náročné:) já bych do toho nešel, už i proto, že mám trvalé bydliště 300km daleko a kdo ví kam by mě s takovými ptákovinami posílali.

Jinak si myslím, že změna v TP by nemusela být až takový problém... jedna návštěva STK... dohadování se.. mávání zákonem (vyhláška už není) a musí to projít nebo postoupit někam výše :-D ale zase, asi bych do toho nešel a otázkou je jestli by se do toho chtělo úředníkům, známe jejich ochotu:) po přestupku vys vyše by to řešit museli... otazkou je jestli by to nezustalo pak nekde v šuplíku.

Ptal jsem se teď jednoho řeka, kde jsou innovy rozšířené... muzou to tam řídit snad všichni co maj ruce a nohy (auto) a neřeší manuál a automat. ale vzhledem k tomu že jsou řekové popletové, tak bych to nebral jako jasnou a relevantní informaci:)

Jak je možné že AUT mám já a ještě jeden člověk který wave prodával, akorát mi ho prodal před nosem a možná ještě někdo... a dealer a kdo ví, kdo všechno, že aut u wave neexistuje je dost divný... pokud to někdo zanesl do TP, tak to jednou muselo být v systému a minimálně to musí být i v archívu registru... takže si uředníci i honďási protiřečí, lžou lakuji a plácaji nesmysly... nebo se snaží zakrýt, že udělali nekdy chybu. Protože pokud to někdo do registru zaváděl, je pod tím i podepsaný :)
BORDEL NAD BORDEL nic jinyho se na to neda napsat:)
Obrázek
ChipNF

100+

Skútr / moto: Honda Wave 110i (NF110)
Tuning / úpravy: jezdec:)

Příspěvekod TomV » 17 kvě 2013, 20:02

Tak tak, bordel. Jediná cesta ke změně zápisu v TP vede přes úřad, který to může změnit na základě papíru od výrobce (sám od sebe žádné rozhodnutí nevydá, od toho tam přeci nejsou :D ). A výrobce mi takovej papír nedá protože tvrdí že je to homologováno jako manuál a že prý se tehdy stala chyba když to vydali jako automat. Asi mě z toho je***ne.

Řešim vyhlášku, podle který je to automat. Ale asi nemá smysl to dál rozebírat, vše podstatné tu už je (pokud to bude v budoucnu někoho dalšího zajímat). Zápis v TP je pak jen podnět pro problém s kontrolou.
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:44, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny příspěvky pod sebou
TomV

50+

Příspěvekod ChipNF » 17 kvě 2013, 21:58

Tome,jak pises. Mam dalsi vzkaz od reka s innovou,ze nema druh prevodovky.

Steve: jestli myslis,ze je v eu stejny zpusob schvalovani a stejna kriteria,tak se pletes a hluboce!

V kazde zemi je to jinak a v TP je neco jineho. Dokonce se nekde jezdi i po jine strane silniceB-)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 17 kvě 2013, 22:35

Zdravím diskutující-
TomaV je mi líto zde jsou další debaty : http://m.poradte.cz/auto-moto/13271-zme ... pojka.html

V nožní páce na rychlosti je integrovaná zároveň i spojka, takže je jedno, jestli jde o ruční nebo nožní páčku, ale spojku to v každém případě má. Tudíž opravdu u nás s Bčkem to nejde, a nejde o automat.
Nedá se svítit.
Jinak 1,7- 2 litry za míň nejezdím... ani ťuk. Zkusím teď schválně hodně zvolna a bude to i zajetý jestli se přiblížím Chipovi
Naposledy upravil Milan57 dne 17 kvě 2013, 22:38, celkově upraveno 1
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod TomV » 17 kvě 2013, 22:37

Tak tak. Jenom k tomu že převodovkou se u Wave ovládá i spojka takže to vlastně má páčku / pedál spojky... to by pak ale nebyl ani skůtr s variátorem automat, protože tam ovládám spojku přece taky. Plynem :) Tzn. spojka nebude nikdy zcela 100% automatická. Ale dost už, úředničina sem nepatří a upřímně už jsem to vzdal... Ale díky moc všem za ochotu se o tom pobavit.
TomV

50+

Příspěvekod Milan57 » 17 kvě 2013, 22:41

Jo plynem jo, ale to není podle předpisu páčka, to se točí dokolečka a obládá se to jen točením plynu, prot je to automat.... ale asi fakt už bylo řečeno vše. Dej vedět, Jak jsi to pak vyřešil...
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod ChipNF » 19 kvě 2013, 12:17

Milam,clanek jsem necetl,ale cekal jsem i tento argument,protoze radici paka vypina pri razeni spojku.ale porad to neni packa spojky:-) ovsem pokud to vylozime,tak jak to pises Ty,je jízda na wave s B i se zapisem AUT porusenim zakona,ale v mdm pripade asi bude polehcujici okolnost,chyba a neznalost dovozce ci urednika:-)

Ja bych pak teoreticky mohl odstoupit od kupni smlouvy:-D

Nechapu registr,kde je urcite nejaka databaze vozidel,a jejich parametru. Dostal jsem TP od prodejce v praze,reistroval v prerove. Otazka zni,proc v nasem novem registru nevyskocila urednikovi nejake upozorneni o nejasnosti? Ten registr zase musi vypadat:-)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod TomV » 19 kvě 2013, 13:04

Jak registr vypada nemam tuseni... ale myslim ze registr asi nebude hrat roli. Jen pro zajimavost, dealer ve zline mi rekl ze v minulosti prodal min. jeden model co mez zapis AUT, pry loni. Takze pripadu jako je CHIP jezdi urcite vic... Zkusim zitra zjistit jestli u nejakeho delaera nemaji wave na projeti (vision uz jsem vcera ozkousel a jako jede to pekne, jen nemam to srovnani s wave zatim bohuzel).

Jinak to s tim ovladanim spojky pakou razeni by mohla byt asi dost silna argumentace ze strany policie i uradu...neco na tom bude no.
TomV

50+

Příspěvekod ChipNF » 20 kvě 2013, 11:42

"Vozidlem vybaveným automatickou převodovkou se rozumí vozidlo, ve kterém není pedál spojky(prakticky, když spojku budu ovládat třeba lankem pověšeným za ucho, tak je to automat:))), popří-padě u vozidel, k jejichž řízení opravňuje řidičské oprávnění pro skupinu A1, A2 nebo A, ruční páka spojky."

podle tohoto znění, kdyz bych vzal Čízu stopětadvácu, odšrouboval páčku a jezdil jenom s poloautomatem, tak jsem bez problémů, techničák netechničák:)

musel to fakt vymyslet nejakej tupec. nebo decko, ktery jelo maximalne autobusem hromadne dopravy mamince na klíně a z historie si pamatuje maximálně pěší cestu do školky
Vůbec nechápu jak to mohlo projít poslaneckou sněmovnou kde je poslanců na stovky, to že to podepsal váša klausů... všichni jsou to plesniví dědci, kteří si musí jawy a čezety pamatovat když už neznají wave, Cub, innovu, Supru atd:)

Vozidlem vybavenym automatickou převodovkou se rozumí vozidlo, ve kterém není pedál spojky nebo jiné manuální ovládání, u vozidel jejichž řízení opravnuje řidičské oprávnění pro skupinu A1,A2 nebo A, není ruční nebo jiné manuální ovládání spojky. U těchto vozidel musí být označení druhu převodovky v Technickém průkaze a v jeho osvědčení.
Vyřešeno, nezní to líp?
... jenže to by museli zákonosráči myslet a ne jen brát mzdy a náhrady.

To co posilal milan, je podobne forum, jako tady... proste se nekdo pta a nekdo odpovida podle sveho uvazeni... a znovu.. zakon mluvi jasne a je nadrazenej nejakymu cancu papiru jako je Technicky prukaz:)

bleee a sezerte mne vsichni:)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod TomV » 20 kvě 2013, 14:34

Je to už asi trochu mimo téma, ale když máš v ŘP A1-150 a B, tak tě neopravňuje řídit Wave A, ale B. Takže pak ta páčka nehraje roli, ale může hrát roli ten pedál spojky. Sice u motorky, ale jestli je to spřažené převodovka-spojka (jako že asi je), tak by to mohlo být "jádro pudla". Já s tebou souhlasim a přál bych si aby to tak bylo jak říkáš, ale praxe bohužel taková neni no. Možná právě proto u Hondy už píšou MAN, protože to má vlastně tak trošku pedál spojky.
Takže buď tu vyhlášku psal totální ňouma nebo naopak velmi vych**aný technik který věděl vše o Wave, Innově a podobně :lol:

Já už to uzavřel, buďto to bude Wave a žena si dodělá řp na A1 nebo vision. Tak ať místní diskuzi nezahltíme zbytečnou debatou.... :D
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:45, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny příspěvky pod sebou
TomV

50+

Příspěvekod ChipNF » 20 kvě 2013, 19:10

steve uz z nas vyrostl :) o kolik? nebo jsi sedivej?:)

Tom: v dobe kdy nekdo specifikoval aut a man, te neopravnovalo ridit B... ale od doby, kdy te opravnuje ridit B ... malej skutr s aut, tak by se to tak brat dalo :-D :-D

Nicmene jsem to opet predal soudci a pravnicce na odboru dopravy... je to mysleno tak, ze to je opravdu pro vozidla co te opravnuje ridit A1...A a ne co te opravnuje ridit B :-)

chudaci ctenari fora, a chudaci pravnici... ale maj v tom jasno:) nemaj v tom jasno urednici, dealeri a policajti, ale to jsou jen vykonavatele zakona podle sveho pochopeni:) stejne jako ja a ty a steve uplne muzeme chapat jedno debilni souveti kazdej uplne jinak a pravnik jeste jinak, protoze to podlozi jeste nejakym dalsim zakonem... uf...

zhodnotil bych jen tim BORDELEM a to jde jen o pitomej rozdil v šaltru ... co pak třeba daně atd? to se musí miliardy jen točit a splachovat podle vlastního napsání a chápání zákona :mrgreen:
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod TomV » 20 kvě 2013, 20:01

Jasný, nic na tom nevykoumáme, to bysme museli spíš koumat s policií protože ta bude na silnici tím soudcem... Jen mě zaráží že to u nás v republice neřeší víc lidí. Ale co, je to jedno. Zítra si jedu projet wave k jednomu delaerovi tak jsem natěšenej a hlavně zvědavej na srovnání s vision na kterym už jsem měl možnost se projet.
TomV

50+

Příspěvekod ChipNF » 20 kvě 2013, 22:59

Tak podej hlaseni ze zkusebni jizdy. Mne vision prijde jako takova kozenka rozeskakana rozechvela nestabilni,ale to dela wc-posez a mala kolecka i to ze predni vidle je jakoby kolmo k zemi:-)
Ale do mesta bez cici stones super;-)

Na wave jdi pomalu v klidu,zadne zbrkle skakani po saltru a s takovym pristupem se Ti bude libit. Na myskovani mezi auty a jizdy stylu brzda plyn a zbesile razeni je ho skoda. Na predjeti stojici kolony,coz se muze,velet par desitek km na houby za mesto je super:-)
Obrázek
ChipNF

100+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek