Honda Wave 110

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda Wave 110

Příspěvekod Milan57 » 13 kvě 2013, 19:40

Přeju štěstí. Ta akční cena již nikde jinde není a teď na sezónu asi ani nebude. Buď budeš muset někde ukecat cenu, nebo koupit dráž, nebo počkat na podzim, zda neprodané kousky nebudou ve slevě. Dej vědět.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod TomV » 13 kvě 2013, 19:47

Děkuju, budu ho potřebovat. Na jarově už nemají, všechny už prodaly a další nebudou, je to prý výběhový model. Takže budu muset zkusit ukecat cenu u jiných dealerů kde ještě poslední kusy skladem mají. Ale vzhledem k tomu že je to trošku "ležák" by to mohlo jít. No uvidíme, dám vědět jak jsem dopadl. Za plnou cenu se mi ani trošku nechce když vim že jsem vlnku mohl mít za čtyřicet :(

14.5. edit:
Tak na jarově je fakt nemaj a už mít nebudou, za těch necelých čtyřicet je totiž prodávali dokonce pod cenou takže Milan57 a jiní to fakt vychytali! Já našel jednoho delaera se kterým se dá mluvit a má ji za čtyřicettři, takže do toho asi půjdu.

Je tu ale jedno velké ALE - co máte napsáno v techničáku? Dle dealera je tam manuální převodovka, což je prů***er protože prý na tom nejde jezdit jen s A1 (manželka dělala tehdy jen na auto). Je to pravda?? Když ten zákon je tak divně napsanej ale pochybuju že by se s tim policajti při kontrole zabývali že? :roll:
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:38, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny příspěvky pod sebou
TomV

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Wave 110i

Příspěvekod Milan57 » 14 kvě 2013, 19:39

Ve velkém techničáku je převodovka uvedena jako MAN ( manuál) , a Druh vozidla motorka- skutr.
V malém techničáku je MAN ( manuál) a jen Motorka ( není uvedeno skutr.) Sice někde psali, že by se to mělo uznávat jako skutr ( k autu)- ale být tebou raději si to ještě ověřím někde u policajtů. Mohlo by to být drahé. Já toto řešit nemusím, papíry mám i na dospělou motorku bez omezení.

Edit. Jo a na ty kontroly od policie bych se na shovívavost nespoléhal. Udělá průšvid a pak to bude darda... A když vypustěj ty mladé iniciativní kadety... tak ty ti zkontrolujou i ponožky.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod TomV » 14 kvě 2013, 19:52

Díky moc za upřesnění. Já mám taky na velkou motorku ale ta manželka... Jen mě dost překvapuje že kdesi na internetu majitelé vlnky psali že mají v techničáku převodovku psanou aut. :shock: Dle zákona se jedná o vozidlo s převodovkou automatickou jenže v techničáku když je man tak je to asi průšvih :cry:

Je mi to jasný, má to manuální převodovku bez spojky. Dohady vznikají kvůli špatně napsanému zákonu, který popisuje vozidlo s automatickou převodovkou jako vozidlo bez páčky / pedálu spojky, což Wave je.
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:38, celkově upraveno 1
TomV

50+

Příspěvekod Milan57 » 14 kvě 2013, 20:12

Když je v malém TP napsáno Motorka s manuálem--- tak to nejde podle mě okecat, že jde o skutr s automatem. Toho bych se já u sebe bál...
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod TomV » 14 kvě 2013, 20:21

Jasný, to se okecat asi nedá. Já doteď myslel že v tp je psaná převodovka jako aut takže je to asi v pytli... holt máme krásně přehlednou a srozumitelnou legislativu.
TomV

50+

Příspěvekod Milan57 » 14 kvě 2013, 20:30

Tady je takto krásně přehledně udělané úplně všechno. A vždycky člověka na něco chytěj. Ale je pravda, že (8steve měl fakt pravdu)- technika jízdy je odlišná oproti skútru. Tam jen mačkáš plyn případně některou z brzd a víc neřešíš Mně trvalo cca 400-500 km než jsem se trochu naučil řadit a to ještě, když podřazuju dolů- tak mi to občas zatancuje čardáš. Nebo když dojedeš na křižovatku třeba na 4 stupeň a sotva zastavíš kolona se dá do pohybu- tak hned nevíš- jestli překopat přes neutrál na 1 nebo odkopat zpět aspoň na 2 stupeň - který lze v pohodě po rovině rozjet ( na 1 stupeň bys tam stál někdy do další zelené...), protže na 4 to moc nejede na rozjezd...
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod TomV » 14 kvě 2013, 22:06

Rozumím, variátor je pohodlný. Jenže sežeň podobně spolehlivý skůtr 125cc s variátorem, velkými koly a vstřikováním (údajně lepší spotřeba) aby to nestálo víc než wave? To mě na tom štve, už jsem měl vybráno a pak bum, manuální řazení v TP.

15.5. edit:
PCX se přiznám se mi ani trošku nelíbí a jako SH, je to už mimo můj cenový limit. Starší asi budou, ale moc ne... každopádně díky za tip.

Pro případné zájemce potvrzuju že jen s "béčkem" nelze Wave řídit, v tp je manuální řazení (ověřeno u několika dealerů i zdejších uživatelů).
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:39, celkově upraveno 1
TomV

50+

Příspěvekod Milan57 » 15 kvě 2013, 15:22

Jak jsem psal, mně Wavina naprosto zatím stačí. Podobný skutr neseženeš. Velký kola naprosto fantastická spotřeba (řazení mi nevadí), jede se mi na tom pohodlně, velmi slušná dynamika- alespoň po městě- můžu se posunout až na sedadlo spolujezdce- bez problémů... Manevrovalelnost mezi auty téměř jako s kolem- vynikající. Vzducháč- nikam nic neleješ a nehlídáš... je to lehounký ( 99 kilo) na stojan to dáš jako nic.
Dnes jsem jel do Uhříněvse a pro auta naprostá katastrofa. Kolona několik kilometrů.
Teď po zajetí se na něm chci vydat na mnohem delší túry.
Ostatní skutříky budou mít dost nevýhodu v mnohem vyšší ceně , spotřebě- prostě do 2 litrů se s ničím nevlezeš, a hlavně- mi to asi po týdnu nějakej mamlas sundal na chodník. Bylo to jen malinko odřený- není vidět, kdo o tom neví- když někdo sundá PCX apod... tak škoda půjde na plastech přes 10.tisíc. PCX jede rychleji jede jenom prakticky o pár kilometrů což mě nebolí. Kam zatím jezdím se stejně nesmí víc jak 90 km / hod a to nemám problém zajet.
Proto jsem se jakožto majitel různých řidičských oprávnění chytil Wejvíka a nelituju.
Nejblíže cenou a slušnými vlastnostmi tomu původně bylo Piaggio Fly 125i ( 53 tisíc) ale během pár týdnů se cena zvedla na 56 tisíc a nějaké drobné... ( neberu v potaz Yamahu Vity- která má kolečka jak zátky od piva... a která je pod 40. tisíc- kdyby si chtěl ušetřit, tak na velmi krátké vzdálenosti a dobré silnice to taky lze...)
Prostě druhá Wejvina opravdu zatím neexistuje v podobném novém provedení.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod KYBLOS » 15 kvě 2013, 15:23

Výběr skútru prosím řeště v příslušném tématu a z toho co tu čtu, patří to do sekce - Rady před nákupem skútru a dále téma - Výběr 125ccm skútru - obecné téma. Zde má být diskuse o Hondě Wave 110, díky
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod TomV » 15 kvě 2013, 17:19

Milane, moc děkuju za shrnutí, je mi to jasný. Momentálně s manželkou řešíme jestli s kvůli tomu ona dodělá autoškolu na A1 (což by mělo na Wave stačit). Protože jak vidno, Wave je jen jedna.
TomV

50+

Příspěvekod Milan57 » 15 kvě 2013, 17:25

Ještě, než se bude rozhodovat , zda si neudělá papíry na moto- bych se raaději zeptal někde rovnou u policie- aby je nedělala zbytečně. Wajvina spojku nemá tak kam to zařadej... Přeci jenom několik tisíc za řidičák , kdyby to měly být vyhozený peníze by byla škoda. Jinak Já za mou cenu co jsem koupil ( 39.900), kdybych musel mít papíry na motorku a neměl je, tak bych si je udělal a natož, když mám Vlnku vyzkoušenou tak nyní bych zcela určitě do ní šel znova.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod TomV » 15 kvě 2013, 17:32

Dneska jsem obvolal ohledně ŘP na Wave několik dealerů a všichni mi potvrdili, že s "béčkem" jezdit nelze a co je hlavní - v techničáku je napsáno řazení manuální. Což si myslím bude rozhodující při kontrole. Pochybuju že by se silniční kontrola zajímala jestli to má nebo nemá spojku - mrknou do TP a je jasno. Manuál a to se s "béčkem" nesmí. Nevím, nejsem odborník, ale logicky si myslím, že právě TP je v tomto případě rozhodující. Manželka už na nějaký inspektorát psala, jenže tam než jí odpoví, to bude pár týdnů...
TomV

50+

Příspěvekod ChipNF » 15 kvě 2013, 18:32

stejne je to dobrej bordel, kdyz nekdo ma MAN a ja mam treba AUT:) Tady jde videt jak to v te nasi zemi fungunefunguje:)
at si rika kdo chce co chce, podle vykladu zakona je to AUT a s beeckem na to muzes. Myslim, ze i soud by clovek vyhral, minimalne do te doby dokud zakon nezmeni, nebo neupresni.
myslim, ze diky tomu ze uz ji ted pisou jako MAN, se prestava dovazet a prodavat.

jak jste si ze me delali srandu se tou spotrebou, tak dnes tank a zase 1,35. Vsechno ujeto ve meste. Tlaceno nula, max na zachode:)

jak pise steve o tom razeni, opet... je to o zvyku a o predvidani a co tady psal milan o rychlem prerazeni ze 4ky na 1 pro rozjezd pri dojeti na cervenou a prebliknuti na zelenou, bych povazoval za nejvetsi problem, ale stalo se mi to zatim tak 5x, jinak dojizdim skoro na kazdou cervenou na 4 a kopu neutral. je to pohodlnejsi nez podrazovat na jednicku.

co bych wejvu asi nejvic vytknul jsou zadni pruziny a tlumice a myslim, ze to budu brzo resit. chtelo by to tvrdsi pruziny, nebo je aspon nejakou podlozkou napnout, ale to je reseni naprdlacku. Divam se po nejakych tlumicich a pruzinach z normalni motorky, co by tam sedly a mely podobne zdvihy.

pak tady psal steve o foukani... myslim, ze wave ma lepsi ochranu nez innova, vcetne bot pred vodou. ja budu resit foukani na kolena nejakymi nakoleniky, ale budou site samo domo pripinane kolem nohou suchym zipem v kombinaci s gumou s protiskluzem.. bude to nejaka riflovina a na to neco jako cordura a na to treba zase riflovina... vidim to tak do puli stehen a lehce pod kolena:) ty nakoleniky co se prodavaji v obchodech za tri stovky se mi nelibi, protoze se musi prevlikat, a domotorkarskych kalhot uz nevlezu a kdybych vlezl, tak myslim, ze budu vypadat jako ychtyl s tim, ze by to asi vlna stejne uz neuvezla :)
Obrázek
ChipNF

100+

Skútr / moto: Honda Wave 110i (NF110)
Tuning / úpravy: jezdec:)

Příspěvekod TomV » 15 kvě 2013, 19:50

To je prostě bordel... já zmiňoval dealerům že někdo tam má AUT a někdo MAN a nechtěli mi to věřit, že prý to neni možný. :roll: Můžeš mi prosím prozradit kde a kdy jsi to kupoval že tam máš AUT? Je to normálně pro českej trh?

Ty tam máš AUT a jsi v pohodě jenže když u současných skladových modelů dávají MAN tak je to v pytli protože policajtovi asi nevysvětlim že je blbě napsaná vyhláška :(
TomV

50+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek