Milan57: Tak Ty jsi dobrý úleťák:) To musí mít doma kočky radost, když jim řekneš, že jedeš pro žrádlo, a vrátíš se až druhý den
Já na tom ujel zatím vkuse 80km a nebolelo mě nic, trošku vlastně kolena, jak jsem se je snažil schovávat za kapotu a dával nohy k sobě, protože byla zima. Co se týká krku, tak na to pozor... teda aspoň mě stačí trochu zmoknout, ofouknout nebo stačí jen ofouknout, když je tak 15°C a konečná, chodím s hlavou na bok, jak mentos:) Ale u mě to asi není páteř, spíše svaly. Ono taky po zimě a pokud nejsi zvyklej a nasadíš na hlavu kilo a pul těžkej kýbl, tak se to taky trochu projeví.
Jinak jsem měl včera taky cestu do Lidlu
Ale jel jsem si na pro mazání na řetěz. Míval jsem to spíše jen na kolo, ale zkusím tím postríkat i Vlnu, kdyby to fungovalo a nebyla od toho celá Vlnka, tak za ty prachy to bude super. Stačí se podívat na nějaký Motul nebo Castrol mazadlo, je to toho sice o něco více, ale stojí to třeba 150-300... na ty naše řetězy
Milane, matně si vzpomínám, že jsem ti dával e-mailovou adresu a Tobě se to nějak nepodařilo odeslat. Do soukromých zpráv jsi mi nepsal. Tak kdybys to zkusil znovu, budu rád
Asi to zkus přes soukroumou zprávu, stačí když tady někde klikneš mou přezdívku a objeví se Ti okno, kde bude asi někde vlevo uprostřed SZ: Poslat soukromou zprávu...
Já číslo ani mail tady do fora psát nechci. to je pak samej spam nebo volání z azerbajdžánu někdy o půl noci a tak:)
Jinak navigaci vymýšlím teď taky, ale chce to tu zásuvku na dobíjení a nějaký rozumný úchyt, já teď cosi objednal z číny, ale jestli to bude OK si nejsem jistej:) Na báwu jsem to měl uchycené na hrazdičce řidítek, ale tady... je to problém samej plast a nikde žádná trubka, tak asi jedině matka u zrcátka nebo něco...
8Steve: jsem si dnes přivstal, tak jdu hledat nějakou dobrou App na měření rychlosti pak tomu nasypu.... s plexíkem, sundávat ho asi nebudu, přece jen dnes trochu pršelo a plexík se osvědčil:)
Jinak Milan má pravdu, vyměň to za Vlnu:) Bude nás víc:) Jinak ti začínám dávat s tou zadní "nápravou" trochu to houpe, ale jak jsme se tady už dohadovali, je to lehký, pláště to má jako kolo... a nemyslím si, že je to kyvkou, ale pružinami a málo tuhými tlumiči... vždyť já se o to opřu rukou a dám pružiny nadoraz
ne tak když si na to sednu
za kyvku jsem tahal, kroutil...a zatím je pevná... no v rámci možnosti materiálu. Ty plechový jekly, holt nejsou duralový ... Jinak budu stále tvrdit, že je to pružinami, protože kyvka by dělal neplechu i na rovným povrchu... tohle zlobí na nerovnostech... no holt to není enduro ani cross, který je třeba na naše cesty
17.4. edit:8steve: a neni lepsi rovnou motorka nez nejaky splaseny trubky pod plastovou kapotou, jeste se na tom sedi navic jako na zachode:) nejaka sestistovecka endurko s jednadvacitkou kolem vepredu, kde te nebudou vubec trapit diry?:)
sorry to je jen moje uvaha jako byvaleho motorkare, ze bud moped malinkej skladnej do mesta a vesnic kolem nebo rovnou motorku... neco mezi co zabere stejne mista jako máša, je to zbytecne oplastovane, ma to mala kola a nevypada to jako motorka. Pro me nema smysl treba jen z toho duvodu... ze kdyz jedu na dovolenou tak obvykle polknu okolo 5 az 10tis km a to si na 300 skutru moc neumim predstavit:)
mimochodem, včera jsem z nějakých čínských plastových udělátek udělal držák na gps... sice to vibruje a kvedlá, ale pro to, abych až pojedu k Milanovi nezabloudil a zkusil ti změřit maximálku to stačí, ted jen najit rozumnej program... ten tvuj v androidim podani se mi jaxi nepozdava
Co je suchý mazivo?
8steve: ohledně pravidelné servnisní prohlídkyeee ted mi v Honda Jarov, že mě to bude stát po 1000km od 1700,-, že přesnou cenu nezná. záměrně jsem mu poslal dotaz s objednáním e-mailem, aby měl čas mi přesně a jasně odpovědět. Zavolal mi servisni poradce a nic nevěděl přesněji.
Vypadá to, že komunikace je preferována telefonicky nebo ústně, aby nebylo nikde nic dokumentováno.
Mně z komunikace ze zkušeností z jiných servisů vyplývá:
-cenu stanovíme až při převzetí, podle nálady a chuti odírat
-nevíme co budeme vlastně dělat očekával bych, že se servisní poradce podívá, co se bude dělat a z toho je jasná cena... a jestli tam někdo strhne závit a bude mu něco trvat o půl dne dýl je mi jedno a já to platit nebudu
-na počkání to nejde.... jsme lempli, objednání času je jen efekt pro zákazníka, abychom vypadali důležiteji než zábradlí, a co kdyby, borec z učňáku něco podělal, tak potřebujeme čas na opravu.
Zase mě ten čechiše šlendrián zvedl žluč... když už jednání stojí za nic, za co bude stát servis??
18.4. edit:8steve:očividně na ně asi koukat chce...
dojeli jsme s Milanem do jiného servisu a tam me servisak poslal do krámu a na me obchodníček vystřelil 2-2500 za tri hodiny práce a materiál. Po me neutesene reakci zavolal do servisu a tam mu rekli dve hodiny prace plus material, takze pry od 1800,- , niz to nepujde. Sli jsme do servisu, tak rikam co tam budou delat dve hodiny... no najednou z toho byla hodina prace a material... material je jen olej, nebo tam je i nejake tesneni pod ventilovym vikem?
Jinak nam vsude tvrdili, ze to musi byt studeny a ze to na ventily musi stat tak 6 hodin... coz u vzduchace moc nechapu, navic s takovou naplni oleje jaka tam je. u bawa kde je 3,5L se muze cekat 30 min - 1 hodinu... mezi tim vykape olej...
Vcera jsem mimo jine kolem 14h odeslal mail do 4 servisu v okoli, radeji jsem tam nedaval telefonni cislo, aby mi zase netelefonovali bludy a zatim se nikdo neozval:-D Tak uvidime jestli to zvladnou treba za mesic nebo vubec
ALLJinak vcera spotreba merena od plne do plne /po tu prepazku v nadrzi a tankovano na rovno na hlavnim stojanu/ 1,29L a to jezdim v provozu vlastne pres dva kopce do prace:)