Honda Wave 110

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda Wave 110

Příspěvekod ChipNF » 21 bře 2013, 12:00

3 garancky za 2 a pul neni tak strasne, cekal bych u tech lupicu, ze takto bude stat jedna:)

nicmene presvedcili jste me:) aspon si nezaspinim ruce a ve volnem case skocim radeji na pivko :)
Obrázek
ChipNF

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Wave 110i (NF110)
Tuning / úpravy: jezdec:)

Příspěvekod rich1000 » 21 bře 2013, 12:22

Mam este jednu otazku ked si uz idem do obchodu po novu wave kolko to realne zere a ide ked som pozeral innovu tak tam uzivatelia pisu ze neco okolo 1.6L na 100km je lepsie zobrat wave alebo skusit zohnat jazdenu innovu? Takze medzi innovou a wave rozdieli asi nebudu a zaoberat sa hladanim innovi asi nema zmysel. Co sa my podarilo najst tych par recenzii a co pisu majtelia to vyzera narovnako ale to by povedal niekto kto mal alebo jazdil kazdy s tychto kuskou
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:28, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny příspěvky pod sebou
rich1000

0+

Příspěvekod ChipNF » 21 bře 2013, 14:21

1,2-1,8L podle stylu a mista jizdy... po praze po meste kopce, provoz do 1,8 vylet do vesnice normalni rychlosti (80km/h) 1,0-1,2L . muj spise mestskej provoz se po tech par kilometrech zprumeroval na 1,6L mam 780km najeto.
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 21 bře 2013, 14:40

Básník se teda v tobě nezapře... Z lyrické sbírky ? s..... mě úplně všechno ?... Jo, jo, vyměň ji za Vlnku na Jarově opět 39900
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 bře 2013, 22:11, celkově upraveno 1
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod ChipNF » 10 dub 2013, 08:06

Nenašel by někdo, prosím:
-uživ manuál v pdf.
-servisní manuál
-katalog náhradních dílů
-rozpadová schémata

pro NF110 tedy ori Wave 110

Hledal jsem hledal na netu a asi je jich tak málo, že to ještě nikdo neřešil nebo neumím googlit:)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 13 dub 2013, 17:50

Dnes podruhé na dvoukoláku. Jel jsem pro pár konzerv pro kocky a nakonec cca 73 km. Foukal vítr jak blázen, myslel jsem, že na takovém tintítku mě to smete, ale hrozně mile jsem byl překvapenej, že Vlnka se ani nehnula, a já skoro přitom nemohl v helmě dýchat. Fakticky jsem takový vlastnosti nečekal, myslel jsem jak se budu kymácet ve vichru. Taky jsem si dal za úkol naučit se trochu přeřazovat zpátky ( ze 4 na trojku, atd...) Fakt to chce pak s meziplynem- jinak by to bylo jako na splašený krávě hrozně to cuká. S plynem pohoda, jelo to plynule. Akorát ještě blbnu, a když čumím kolem a nemyslím, občas chci řadit nožní brzdou (páčka jako páčka) - to se musí ještě automaticky podat.
Furt si nemůžu zvyknout , že plná je za stovku- chtěl jsem tam cpát další litry. Sice mám najeto málo - zatím cca 170 km, ale zkusil jsem tomu v protivětru trochu naložit. Do mírnějšího kopce i se silným protivětrem a plným kufrem nebyl problém 80 km ( tachometrově, dle policejních radarů na 50 km mi to ukazuje 46 km/hod) a ještě to chtělo jet. Pak jsem před Jesenicí směrem na Prahu zkusil prudší krpál- je to ještě součást obce..., vítr proti mě jak blázen- opravdu hodně silnej- skoro mi to utrhlo hlavu v helmě- ten vítr byl hodně nepříjemnej- a je pravda že nad 60 km/hod se tomu už nechtělo. Ale to se ještě může ustálit najeto není ještě skoro nic a nerozjídím, to na plné otáčky- pak je to samo línější
Bál jsem se trochu i šlapek, že to bude nepohodlný- ale fakt není problém, si občas protáhnout nohy a posez je pohodlnej- ani na sedačce nic netlačí- akorát jsem si občas na silnici mohl vyrazit zuby- ty jsou příšerný a hrboly nejsou vidět, kdybych měl tři ruce držím řídítka všema třema a to máme mnohem větší kola proti většině skůtrů.

Chip: zatím maximální spokojenost- pro ,moje potřeby to bohatě stačí a řazení mi nedělá trauma. Akorát je pravda- že ne vždy se mi podaří bleskově zařadit rychlost na rozjezd- někdy tam rychlost jde ihned- někdy musím popojet dozadu- jak jsi mi radil- ale nějaká zvláštní brzda jsem nebyl
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod Tony wave 110i » 14 dub 2013, 08:20

Zdar klucka tak jsem objednanej na první servis (1000 km ) v Plzni sem zvedav co zaplatím,dnes mám najeto 915km a už jezdím na plnej výkon,z kopce mě to ukazovalo rychlost nějakejch 97 při ztížení 140kg :-)
Tony wave 110i

50+

Skútr / moto: Downtown 350

Příspěvekod Milan57 » 14 dub 2013, 18:06

Zdarec Vlnkaři. Dnes jsem opět vyrazil na cca 10 km jízdu a nakonec z toho bylo 150 km. Sice mám najeto jen cca 280,km,. ale už tomu trochu nakládám aby holka nezlenivěla. V silnějším protivětru 80-90 km/hod ( tachometrově) v pohodě nebyl sebemenší problém ( a nebyl jsem na plném plynu).. U spotřeby jsem skoro upadl ? Zatím cca 1,7 litru- takže fakt litutuju 8steva s těma jeho 3 litry. Jel jsem do Kostelce nad Černými Lesy a už se začínáme docela fest rojit. Tak snad budou 4 koláci tolerantní.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod ChipNF » 15 dub 2013, 11:10

Milan: To je hezké z 10km na 150:) tomu se da rict i ulet:) No, a co Tě bolelo a bolí po takové jízdě?
Jinak se budu domlouvat na servis, přesvědčili jste mě a jdu do značkového. Mám něco přes 800km, tak bych to spojil i úpravou a kontrolou smlouvy ještě před tím než tam pojedu.
Myslíš, že bychom se mohli sejít, klidně dojedu, někam... no, ale kam, a jak Tě kontaktovat? Necháš mi někde nějaký telefon?

8steve: díky za to info o šroubku vedle na innovách! to že tam byly nějaké piliny mě teda moc nenadchlo, ale co už.... je to motor a dochazí k tření:)
zkusím někde udělat GPS test... jen se potřebuji nějak seznámit s dobrou androidí aplikačkou, která to bude zaznamenávat.
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 15 dub 2013, 12:33

Chip:
Psal jsem ti na mě spojeni někdy v březnu do osobní zprávy--- Kdyžtak to napíšu znova- kdybys nenašel. Tento týden mimo zítra odpoledne a večer- zatím nic nemám- nevím, kdy mě objednají akorát s autem- mimo Prahu s ním pojedu. Dnes mi to nedalo jel jsem kočkám pro konzervy do Lidlu ( cca 4 km) a nakonec jsem skončil za Mělníkem najeto opět přes 100 km. Vítr byl jak prase, je pravda, že mě bolí taková ta kost- prdelní a pak už jsem začal bejt i ztuhlej na krční páteři a mezi lopatkama. ale to šlo vydržet- to bylo asi od toho, jak jsme křečovizě držel řídítka- holce jsem naložil a mastil kousek po dálnici ( téměř na plno) ale s tím větrem to tachometrově fakt víc nejelo než na rovince 100 jinak 80-90 do mírného kopce. Spotřeba bylo tím pádem o dost vyšší - radostná zpráva pro :

8Steva: 2,29 litru ... ale na těch tvejch 3 litry se zatím nemůžu ani za boha dostat...

8steve:
Hodlám si pořídit navigaci s GPS, protože zjišťuju, že podle cedulí nějak už jezdit neumím a silnice, co člověk znal už nenexistujou. Pak se připojím k měření přesně, jako CHip... ale mám změřeno z více obcí- dle policejních radarů - jak jsou v obci- jedu- li 50 ( policejní radar ukazuje 46) , jedu- li 80 ( policejní radar ukazuje 73), tak odchylka tacho by opravdu měla být do 10%
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:29, celkově upraveno 1
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod ChipNF » 16 dub 2013, 07:30

Milan57: Tak Ty jsi dobrý úleťák:) To musí mít doma kočky radost, když jim řekneš, že jedeš pro žrádlo, a vrátíš se až druhý den :D :D Já na tom ujel zatím vkuse 80km a nebolelo mě nic, trošku vlastně kolena, jak jsem se je snažil schovávat za kapotu a dával nohy k sobě, protože byla zima. Co se týká krku, tak na to pozor... teda aspoň mě stačí trochu zmoknout, ofouknout nebo stačí jen ofouknout, když je tak 15°C a konečná, chodím s hlavou na bok, jak mentos:) Ale u mě to asi není páteř, spíše svaly. Ono taky po zimě a pokud nejsi zvyklej a nasadíš na hlavu kilo a pul těžkej kýbl, tak se to taky trochu projeví.
Jinak jsem měl včera taky cestu do Lidlu :) Ale jel jsem si na pro mazání na řetěz. Míval jsem to spíše jen na kolo, ale zkusím tím postríkat i Vlnu, kdyby to fungovalo a nebyla od toho celá Vlnka, tak za ty prachy to bude super. Stačí se podívat na nějaký Motul nebo Castrol mazadlo, je to toho sice o něco více, ale stojí to třeba 150-300... na ty naše řetězy

Milane, matně si vzpomínám, že jsem ti dával e-mailovou adresu a Tobě se to nějak nepodařilo odeslat. Do soukromých zpráv jsi mi nepsal. Tak kdybys to zkusil znovu, budu rád :) Asi to zkus přes soukroumou zprávu, stačí když tady někde klikneš mou přezdívku a objeví se Ti okno, kde bude asi někde vlevo uprostřed SZ: Poslat soukromou zprávu...
Já číslo ani mail tady do fora psát nechci. to je pak samej spam nebo volání z azerbajdžánu někdy o půl noci a tak:)

Jinak navigaci vymýšlím teď taky, ale chce to tu zásuvku na dobíjení a nějaký rozumný úchyt, já teď cosi objednal z číny, ale jestli to bude OK si nejsem jistej:) Na báwu jsem to měl uchycené na hrazdičce řidítek, ale tady... je to problém samej plast a nikde žádná trubka, tak asi jedině matka u zrcátka nebo něco...

8Steve: jsem si dnes přivstal, tak jdu hledat nějakou dobrou App na měření rychlosti pak tomu nasypu.... s plexíkem, sundávat ho asi nebudu, přece jen dnes trochu pršelo a plexík se osvědčil:)
Jinak Milan má pravdu, vyměň to za Vlnu:) Bude nás víc:) Jinak ti začínám dávat s tou zadní "nápravou" trochu to houpe, ale jak jsme se tady už dohadovali, je to lehký, pláště to má jako kolo... a nemyslím si, že je to kyvkou, ale pružinami a málo tuhými tlumiči... vždyť já se o to opřu rukou a dám pružiny nadoraz :-D ne tak když si na to sednu :-D za kyvku jsem tahal, kroutil...a zatím je pevná... no v rámci možnosti materiálu. Ty plechový jekly, holt nejsou duralový ... Jinak budu stále tvrdit, že je to pružinami, protože kyvka by dělal neplechu i na rovným povrchu... tohle zlobí na nerovnostech... no holt to není enduro ani cross, který je třeba na naše cesty :)

17.4. edit:
8steve: a neni lepsi rovnou motorka nez nejaky splaseny trubky pod plastovou kapotou, jeste se na tom sedi navic jako na zachode:) nejaka sestistovecka endurko s jednadvacitkou kolem vepredu, kde te nebudou vubec trapit diry?:)

sorry to je jen moje uvaha jako byvaleho motorkare, ze bud moped malinkej skladnej do mesta a vesnic kolem nebo rovnou motorku... neco mezi co zabere stejne mista jako máša, je to zbytecne oplastovane, ma to mala kola a nevypada to jako motorka. Pro me nema smysl treba jen z toho duvodu... ze kdyz jedu na dovolenou tak obvykle polknu okolo 5 az 10tis km a to si na 300 skutru moc neumim predstavit:)

mimochodem, včera jsem z nějakých čínských plastových udělátek udělal držák na gps... sice to vibruje a kvedlá, ale pro to, abych až pojedu k Milanovi nezabloudil a zkusil ti změřit maximálku to stačí, ted jen najit rozumnej program... ten tvuj v androidim podani se mi jaxi nepozdava

Co je suchý mazivo?

8steve:
ohledně pravidelné servnisní prohlídky
eee ted mi v Honda Jarov, že mě to bude stát po 1000km od 1700,-, že přesnou cenu nezná. záměrně jsem mu poslal dotaz s objednáním e-mailem, aby měl čas mi přesně a jasně odpovědět. Zavolal mi servisni poradce a nic nevěděl přesněji.

Vypadá to, že komunikace je preferována telefonicky nebo ústně, aby nebylo nikde nic dokumentováno.

Mně z komunikace ze zkušeností z jiných servisů vyplývá:
-cenu stanovíme až při převzetí, podle nálady a chuti odírat
-nevíme co budeme vlastně dělat očekával bych, že se servisní poradce podívá, co se bude dělat a z toho je jasná cena... a jestli tam někdo strhne závit a bude mu něco trvat o půl dne dýl je mi jedno a já to platit nebudu
-na počkání to nejde.... jsme lempli, objednání času je jen efekt pro zákazníka, abychom vypadali důležiteji než zábradlí, a co kdyby, borec z učňáku něco podělal, tak potřebujeme čas na opravu.

Zase mě ten čechiše šlendrián zvedl žluč... když už jednání stojí za nic, za co bude stát servis??

18.4. edit:
8steve:
očividně na ně asi koukat chce...
dojeli jsme s Milanem do jiného servisu a tam me servisak poslal do krámu a na me obchodníček vystřelil 2-2500 za tri hodiny práce a materiál. Po me neutesene reakci zavolal do servisu a tam mu rekli dve hodiny prace plus material, takze pry od 1800,- , niz to nepujde. Sli jsme do servisu, tak rikam co tam budou delat dve hodiny... no najednou z toho byla hodina prace a material... material je jen olej, nebo tam je i nejake tesneni pod ventilovym vikem?

Jinak nam vsude tvrdili, ze to musi byt studeny a ze to na ventily musi stat tak 6 hodin... coz u vzduchace moc nechapu, navic s takovou naplni oleje jaka tam je. u bawa kde je 3,5L se muze cekat 30 min - 1 hodinu... mezi tim vykape olej...

Vcera jsem mimo jine kolem 14h odeslal mail do 4 servisu v okoli, radeji jsem tam nedaval telefonni cislo, aby mi zase netelefonovali bludy a zatim se nikdo neozval:-D Tak uvidime jestli to zvladnou treba za mesic nebo vubec :-D

ALL
Jinak vcera spotreba merena od plne do plne /po tu prepazku v nadrzi a tankovano na rovno na hlavnim stojanu/ 1,29L a to jezdim v provozu vlastne pres dva kopce do prace:)
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:32, celkově upraveno 4
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Tony wave 110i » 18 dub 2013, 15:40

Dnes jsem prošel servisem po ujeti 1000km v Plzni,zaplatil jsme 806kč....

Hodka práce = 508kč
Nejakej čistič = 51kč (to je asi cena za umytí ) :-)
Olej Motul 5100 10W 40 =247kč
Cena celkem 806KČ :cry:
Tony wave 110i

50+

Skútr / moto: Downtown 350

Příspěvekod ChipNF » 19 dub 2013, 10:07

Tom: tak to je ok, dokonce se Ti na to mrkl viktor cistic:)
poslal jsem Ti soukromou zpravu

8steve: vcera rovina bezvetri 97km/h GPS s plexi, kufrem a nekrcil jsem se... ale takhle jezdit nehodlam... 80-90 tachometrovych je tak akorat :)

steve: Super, ja az najdu nejakej rozumnej program pro android, tak se taky budu treba chlubit grafy:)

ale z myho pohledu ta rychlost proste staci na okresku do vzdalenosti 50 km:) se clovek stihne i kochat:) a ja i ve meste jezdim ted pomalu a s rezervou, protoze je se ted kdyz se oteplilo cim kochat:)
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 črc 2013, 18:33, celkově upraveno 1
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Milan57 » 21 dub 2013, 18:21

8steve:
Nevěř Chipovi- jel jsem s ním po Praze a za jízdy plive do nádrže- pak jezdí za 1,25 litrů- zatím se na jeho spotřebu zdaleka nedostanu ani já (mám cca polovinu kilometrů najeto než on- snad si to ještě sedne). Provokuje tím i mě. :)

Já po Praze 1,7 litru /100 km a mimo- už to tak nešetřím ( mám přes 500 km najeto) - přesně 2 litry na 100 km ( furt vše bez pléga a s kufrem na polovinu plným)- jak jsem psal snad se spotřeba ještě zmenší nebudu kvuli tomi jezdil 60 km/hod.
Jo a dnes to víc než ( tachometrovejch) cca 102/hod nejelo- ale opět byl poměrně silný vítr, na běžné okresce po rovině 80-90 (tacho) naprosto v pohodě, Ale do jednoho kopce s větrem proti to bylo líný malinko nad 60 km (tacho)- ale to byl solidní krpál prakticky ještě součást obce - jak jsem psal dle GPS by to mělo být cca o 8% míň.
Obrázek Spotřeba CTX 700

Milan57

100+

Příspěvekod Lubik » 21 dub 2013, 19:01

ChipNF píše:steve: Super, ja az najdu nejakej rozumnej program pro android, tak se taky budu treba chlubit grafy:)

ale z myho pohledu ta rychlost proste staci na okresku do vzdalenosti 50 km:) se clovek stihne i kochat:) a ja i ve meste jezdim ted pomalu a s rezervou, protoze je se ted kdyz se oteplilo cim kochat:)

Onoje toho na Android málo ? :wink:
https://play.google.com/store/search?q= ... ter&c=apps
nebo
https://play.google.com/store/search?q= ... ker&c=apps
nebo
https://play.google.com/store/search?q= ... ker&c=apps

To je snad 300 programů ..... Stačí Sport tracker, nemá chybu ....
Lubik

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek