Honda Vision 110

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda Vision 110

Příspěvekod Ernesto » 25 bře 2014, 22:09

Ahoj,
dnes dopoledne jsem Vizi pozval na výlet do Olomouce. Ukázalo se, že jsem FAKT v našich podmínkách nezkušený a představa, že když je venku 7 °C a pojedu nejvýš tachometrovou osmdesátkou, tak to nebude hoší než na lyžích, byla naprosto mylná. Oblečen v termoprádle, kukle, riflích, kožené bundě a lyžařských rukavicích jsem dorazil asi po hodině jízdy do mojemotorka.cz, kde jsem měl složenou zálohu s původní představou, že koupím ojetinu. A od té doby jsem si začal myslet, že už nikdy nerozmrznu. Nezahřál mě ani fakt, že mi ochotně vrátili zálohu a já si koupil bundu a rukavice. Cesta zpět (v nové bundě a rukavicích) byla o něco lepší, ale do původní kondice se dostávám prakticky až teď :). Vize má za sebou první dvoustovku a chová se lépe, než bych si dokázal představit.
Nicméně, naše romantické vyjížďky na delší trasy budu plánovat s lepším počasím.
Přeji teplo za řídítky!
Obrázek
Ernesto

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda VISION 110

Příspěvekod novotnj7 » 27 bře 2014, 23:55

Ahoj nebudete někdo prodávat vision. Nedaří se mi sehnat ojetou, aby nebyla ze zahraničí.
novotnj7

25+

Reputace: 1
Skútr / moto: Yamaha X-max 250 rok 2011
Tuning / úpravy: žádné

Příspěvekod Ernesto » 28 bře 2014, 00:23

Ahoj,
mrkni na Bratkovu krasavici, chce ji opustit někdy v dubnu, http://www.scooter-tuning.sk/forum/view ... 75#p271494 .
Pokud to máš blízko do Olomouce, pak se mrkni na http://mojemotorka.cz/nsc110-vision/ , teď dávají do kupy startér a pak by měla být celkem OK, nicméně, důvody, proč jsem ji nakonec nekoupil, jsem tu již psal. Rozhodně ale stojí za to se na ni mrknout.
Přeji šťastnou ruku! ;)
Obrázek
Ernesto

10+

Příspěvekod Jindrich On » 28 bře 2014, 08:38

Zdravím všechny, nejprve blahopřání Ernestovi k novému stroji, dále poslušně hlásím, na mém Vižnu první drobná závada, minulý týden mi na přístrojovce přestala blikat kontrolka směrovek, včera při startu před cestou domů z práce také kontrolka motoru, ař jsem se v první chvíli lekl co se děje. Na to, že mám stroj teprve deset měsíců a asi 2700km je to zvláštní :-( Setkali jste se s tím už někdo?
Jindrich On

50+

Reputace: 7
Skútr / moto: Skútr 125

Příspěvekod novotnj7 » 28 bře 2014, 21:04

Ernesto píše:Ahoj,
mrkni na Bratkovu krasavici, chce ji opustit někdy v dubnu, http://www.scooter-tuning.sk/forum/view ... 75#p271494 .
Pokud to máš blízko do Olomouce, pak se mrkni na http://mojemotorka.cz/nsc110-vision/ , teď dávají do kupy startér a pak by měla být celkem OK, nicméně, důvody, proč jsem ji nakonec nekoupil, jsem tu již psal. Rozhodně ale stojí za to se na ni mrknout.
Přeji šťastnou ruku! ;)

Dík
Ta Bratkovo je hrozně drahá, sháním něco levnějšího pro mámu (už bábu), něco lehkého na větších kolech, proto se mi líbí vision, ale cenu vidím kolem 30 tis+- ideálně kolem jižních Čech. Z ciziny nechci, protože to zase navýší náklady o dalších pár tisíc za přihlášení. Jde mi o dobrý stav, může mít klidně i nějaký vizuální šrám, hlavně když bude dobře jezdit a bude spolehlivá. Já osobně bych si připlatil, ale máma do toho nechce strkat víc peněz, to si prý raději koupí nějakou čínu za např.27990 kč. Budu muset ještě hledat. Kdyby se ještě něco našlo klidně mi napište, díky.
novotnj7

25+

Příspěvekod Ernesto » 28 bře 2014, 21:07

Ta v Olomouci už je na českých papírech ;). Ale je to lán světa, ze Strakonic :)
Obrázek
Ernesto

10+

Honda Vision 110

Příspěvekod BrAtKo » 28 bře 2014, 21:08

Mama nechce do toho vyraziť peniaze ale uvidis ako sa bude tváriť ked bude vrazat peniaze do servisu a nebodaj ked ju to niekde nechá :) Ta vyššia cena ma svoje dôvody. Inak sa pozri po Honda Lead co je predchodca Visionu. Preco si ľudia kupujú Daciu Logan je asi podobný prípad a ak si videl ako to vyzerá v TUV testoch... Inak samozrejme kupovať to na Slovensku je až posledná možnosť.
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Reputace: 43
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Příspěvekod novotnj7 » 29 bře 2014, 00:43

BrAtKo píše:Mama nechce do toho vyraziť peniaze ale uvidis ako sa bude tváriť ked bude vrazat peniaze do servisu a nebodaj ked ju to niekde nechá :) Ta vyššia cena ma svoje dôvody. Inak sa pozri po Honda Lead co je predchodca Visionu. Preco si ľudia kupujú Daciu Logan je asi podobný prípad a ak si videl ako to vyzerá v TUV testoch... Inak samozrejme kupovať to na Slovensku je až posledná možnosť.

Proto taky sháním nějaký značkový skútr za rozumné peníze, vision je startovní model u hondy. Když nový stojí 48-50 tis tak 2-4 roky jetý stroj vidím mezi 25-35 tis, záleží na nabídce a poptávce, nabídka je mizerná proto se cena drží na horní hraně. Ten v Olomouci by byl pěkný, ale nechce se mi táhnout takovou dálku. Ještě počkám a prozkoumám okolí. V Českých Budějovicích je pár obchodníků, tak si udělám výlet až bude lepší počasí. Něco se najde, ještě je čas. Já tedy už dva měsíce vesele jezdím :D . Honda lead se mi nelíbí a má zásadní nedostatek- malá kola. Neříkám že musím vybrat hondu za každou cenu, může to být aprillia, yamaha, gilera....
Nebojím se, že by tři roky starý skútr měl nějaké problémy, já do něj cpal tisíce za opravy, nebo že by mě někde nechal, max vyměnit olej, válečky, filtr. To jestli bude třeba lehce poškrabaný by mi taky nevadilo, protože si ještě užije pár karambolů.

Požadavky, rovinka na nohy, velká kola, malá hmotnost aby jí šel pěkně na stojan - z toho mi nejlépe vychází vision.
novotnj7

25+

Příspěvekod Ernesto » 03 dub 2014, 09:42

Ahoj kluci,
dnes ráno se mi na Vizi objevilo magické číslo 555 km a napíšu tedy další dojmy.
Spotřeba mi po včerejším pracovním výletu do Brna vyšplhala na 2,66 l/100 km, což stále znamená, že jezdím za korunu kilometr i při tankování prémiového paliva. Na cestě zpět z Brna jsem už Vizi nijak nešetřil, ale i s rezervou na plynu spokojeně bublá tachometrovou devadesátku, což je akorát tak být stejně rychlý jako kamiony. Jízda po dálnici mi proto nepřijde jako velké drama, zmiňované turbulence za těmito velikány mě nedokáží rozvlnit.
Jizda sto kilometrů v kuse je v pohodě zvládnutelná, jen mi odchází pravá ruka z plynu, ale to bude spíš nezvyk. Bez plexi pochopitelně dost fouká, stále váhám, jestli ho přikoupit - Vize už pak nevypadá tak obratně a hlavně mě trochu vylekal Bratko, který psal, že je to hlučné. Máte někdo jiné zkušenosti?
Co mě úplně nesedí je pérování - jakákoliv větší překážka (výtluk, příčný práh atd.) je setsakramentsky znát. Toto jsem očekával při tak velkých kolech (v předu mám 16 v zadu 14) významně jiné.
Co mě nepřestává bavit je průchodnost městem - prakticky stojím jen na světlech, a to vždy v předu, jelikož štíhlá Vize dává nekonečnou možnost manévrování a průjezd kdejakou skulinkou mezi auty je hračka. A pak když je zelená, bezpečně všem ujedu, často i ostatním dvoukolovým kolegům na silnějších strojích.
Snad jen pro pobavení dodám, že včera jsem se na světlech odporoučel k zemi. Po zastavení, zřejmě ztuhlý po těch sto kilometrech, jsem nějak zavangloval a už jsem ležel na levém boku. Díky stupačce, stojanu a řídítkům to Vize přežila bez jediného šrámu na té krásné červené perleti.
Přeji vám slunce nad hlavou při bezstarostné jízdě!
Naposledy upravil Ernesto dne 03 dub 2014, 12:02, celkově upraveno 1
Obrázek
Ernesto

10+

Příspěvekod BrAtKo » 03 dub 2014, 10:00

Aj jaaaaj s tym padom hlavne ze si ok covece. No ta ruka na plynu, existuje taky aretacny plast na to. Inak to plexi, no je to dan za to, ze nefuci, resp. ono dost zalezi aj od prilby, ako sa ten hluk prejavi v prilbe. Ked mam pootvorene plexi na prilbe tak hluk je vyrazne mensi.
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Příspěvekod medved.m » 03 dub 2014, 10:40

Ernesto: jestli teda nevadí, že nemám sVižníka jako Vy (ale na brněnských semaforech si užívám stejné potěšení :wink:),
moje zkušenost s plexi je právě opačná: zkusil jsem je v létě sundat, jednou se projel a pěkně šlo zase zpátky. Bez plexi pobrala všecko jetka a hluk byl daleko větší.
Určitě ale záleží na typu plexi (já mám origo Honda SH), výšce (přes zimu jsem ubral pouhé 3cm kvůli vidění v dešti a trošinku, zdá se mi, se to zhoršilo) a samozřejmě i typu helmy.
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod Ernesto » 03 dub 2014, 12:07

Kluci,
děkuju za vaše názory, asi si to plexi pořídím, to foukání je teď na jaře poněkud nepohodlné. Bratko, neměl bys odkaz na ten aretační plast? S tím pérováním, změní se to časem (změkne to?), resp. nemáte někdo zkušenost se změnou kapaliny v tlumičích (teda pokud tam kapalina je :oops: )?
Obrázek
Ernesto

10+

Příspěvekod BrAtKo » 03 dub 2014, 12:18

Jeden priklad, na ebay to zozenies lacnejsie. http://www.louis.at/index.php?topic=art ... r=10019598
A tu aj ine prevedenia na Google Images.
Od 1.80USD http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... LE&_sop=15
BrAtKo

1500+

Příspěvekod SnoopyBA » 03 dub 2014, 13:43

Ernesto píše:S tím pérováním, změní se to časem (změkne to?)

Nechci aby to zmaklo. Ono totiž Vision nemá bohvieaké pérovanie, myslím tvrdosť. Ja cca 82kg a manželka tak 50kg, veľakrát sme šli so zadnými tlmičmi "nadoraz".. :roll:
Obrázek
SnoopyBA

250+

Skútr / moto: Honda Vision 110
Tuning / úpravy: multivar Malossi + kontrastka

Příspěvekod Jackob. » 03 dub 2014, 16:57

Zdravim tady na foru. O vinekdu si jdu vyzvednout Vision co jsem si objednal cca 3 tydny z5. Bydlim v Londyne a musim rict ze me tady motorka vysla na 1899 libet coz je v prepoctu na nase (cca 62 tisic) o dost vic nez v CR a pro srovnani za PCX chteji 2600£ - 85 tisic. Kazdopadne uz se nemuzu dockat:) poridil jsem si aj vybavu protoze ho budu mit pred barakem tj plachtu nejakej ten zamek atd. Zkusenosti mam zatim jen ze Simsona enduro co jsem mel v 15 a to uz je minulost tak jsem zvedavej. Mate nekdo zkusenosti zda se pod sedlo vleze full face helma - caberg v2rr chrono? Dikes
J.
Jackob.

10+

Skútr / moto: Honda Vision 110 2014,PIAGGIO MP3 YOURBAN LT 300IE

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek