Jezdič píše:Me kdyz to ukazovali na Jarove, tak to svitilo hodne bile, jako LEDky. Mozna ti tam dali obyc zarovky a pak ti prodali origo LEDky.
To mi přijde jako
odvážné tvrzení, o kterém velmi pochybuji :
- Foto mi nabídl a posléze i poslal sám prodejce
- Věděl už dopředu, že fotku budu vkládat na internet na nějaké forum o skutrech
- Musel by tedy být neskutečně hloupý, aby doufal, že mu tato veřejná kontrola jen tak projde
- Vyplatí se mu v dnešní době pětikilo za ztrátu dobrého jména značkové firmy ?
- Koupil by sis u takového prodejce nějaké motodoplňky ?
- Jezdil bys tam na prohlídky po 4000, 8000,... km ?
- Skutry jsou ty nejlevnější dopravní prostředky, které tam prodávají (mají i opravdové velké motorky, osobní auta) - pohřbí dobré jméno firmy kvůli něčemu, co je triviální si ověřit ?
Jseš si svým nastíněným tvrzením o tom, že mě podvedli, opravdu jistý ?
Tomas_B, Myschan - LEDžárovičky : Na vlastní oči jsem je ještě neviděl, nevím co přesně za typ tam může být ani jaká tam je patice. Mám jen dva údaje : má mít
svítivost 6000K a za výměnu obou žárovek včetně práce zacvakám
pětikilo.
Losky píše:Na kole používám zadní blikačku s 2x1W ledkou a prý to i oslňuje, jak to svítí:))
Ano, mám něco podobného z DealExtreme.com, svítí to neuvěřitelně. Nabízí se otázka, na kterou jsem zatím ani na tomto foru, ale ani u mých známých a znalých kolegů a kamarádů nenašel jednoznačnou odpověď:
Bezpečnost především, že? Vesty, odrazky, reflexní pásky -
cokoliv co skutra a řidiče na něm zviditelní. Je nějaký právní zádrhel si na batoh, kapuci a pod pověsit úplně stejné blikátko, jako používáme na kolo ?
Má-li skůtřík vzadu kufr, může být pro řidiče dodávky, náklaďáčku, tiráku jeho koncové světlo díky kufru neviditelné a tak nějaké blikající doplňkové LEDsvětlo umístěné v úrovni očí řidiče běžného auta by zviditelnění skutru mohlo za snížené viditelnosti (šero, tma, déšť, sníh,..) dost pomoci.
Pro majitele silnějších kubatur je to možná úsměvná záležitost, protože jedou s proudem, no u skutřiků do 125 tomu tak většinou není, nemají výkon na to jet všude bezpečně s proudem.
Je něco, co použití blikátka na skutru brání ? Skutr je sice homologován, ale umístěním na batoh, kapuci neměním na skutru nic, tedy neporušuji homologaci - nebo ano ?
V tomto zatím nemám moc jasno a docela by mne zajímalo, jak se věc má, díky.