Honda SH 125i

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda SH125i

Příspěvekod mickielli15 » 23 srp 2012, 23:36

Ahoj, napiš, odkud jsi a napiš potom až koupíš, jak se Ti jezdí. Gratulace :)
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda SH 300i 2011
Tuning / úpravy: Nechci do toho Hondě fušovat :-))

Příspěvekod Macc » 23 srp 2012, 23:49

:shock: Ahoj

jsem z Chrudimi
Jelikož nemám řidičák na tento skvělý skůtr
tak jsem si ho objednal a jezdit začnu až příští sezonu.
Novela zakona o ŘP skupiny "B"
Až to vyjde , třeba budou skůtry dražší, ale SH je teď v akci a doprodává se .
Až ho přivezu dám jsem foto.
Díky za gratulace
Ahoj
Macc
Macc

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda SH 125i, červená siena 2012
Tuning / úpravy: ---------------------------

Příspěvekod mickielli15 » 24 srp 2012, 08:54

Aha, jasný že když je teď v akci (myslím 69000?), tak se to vyplatí. Zase to bude pokušení... jo a jak že se vyprodává? To jako letošní model, ne? Nebo Honda přemýšlí o konci SH? To by byla sama proti sobě... nebo máte info o nějakém nástupci SH? Ptám se, protože už jsem zachytil na více místech, že "se SH doprodává".
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod _Tom_ » 24 srp 2012, 14:04

tady v čr ty prodeje sh nejsou zase tak úžasné. cenovky nejsou nijak přizpůsobeny českému lidu. třeba málo který prodejce má na krámě všechyn barvy a nebo si nějak udržuje sh 125,150. ty lidi to tu nekoupí. to raději sáhnou po visionu nebo pcx
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod Macc » 24 srp 2012, 17:56

To jo máš pravdu

Jenže než koupit ojetýho skůtra s mnohem kilometrů, kde se s cenou pod 40000,- kč stejně nedostanu(za slušnýho scota), tak si přidám a koupím si novýho. Podle toho jak jsem v HONDĚ viděl a mohl posoudit, tak SH je skůtr a ne hračka jako PCX. S mými 120-ti kily to jednoznačně vyhrálo SHčko. Jen proto že na PCX sedím jak čmelák na bonbónu.
Macc

0+

Příspěvekod mickielli15 » 24 srp 2012, 21:01

No já mám jen o pár kilo méně, než Ty a byl to jeden z hlavních důvodů, proč jsem šel do SH a ne do PCX nebo Visiona. Neprohloupil jsem. Z Hondích 125-ek je to opravdu nejsvižnější. Nikdy jsem nejel na PCX150, ale podle odhadu to pojede zhruba stejně jako SH125, plus mínus maličkost... odhad. Kdybych měl ale 70kg, možná bych uvažoval jinak. Takže za mě Ti můžu ještě jednou pogratulovat za dobrý výběr a už se skoro těším s Tebou, až na SH sedneš. P.S. - před chvílí jsem dojel domů a jel jsem i přes Chrudim... - a _Tome_ - včera jsem byl v Liberci, leč autem... :wink:
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod Macc » 27 srp 2012, 20:37

] :D :D Čau hoši

Tak SHčko je doma. Už jsem na něm najel asi12km. Šetřím si ho na příští sezonu. Neodolal jsem a musel jsem se na tomto suprovém stroji projet. Nemá pojistku, není přihlášen, já nemám řidičák na 125-ku (až od ledna), ale svézt jsem se musel!
JE TO SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Foto potom
Macc

0+

Příspěvekod mickielli15 » 27 srp 2012, 21:33

takže je to doma, tak ještě jedna gratulace. Taky jsem se na mojí projel před koupí (bez řidičáku - na lesní, leč asfaltové cestičce). No, do příští sezóny je ještě kus, tak počítám, že jí budeš mít za tu dobu vyleštěnou do zrcadlového lesku včetně matných partií :mrgreen: . To bych totiž dělal já - tedy já to do udělání řidičáku dělal :mrgreen: . Tak ji pozdravuj od mojí Petrželky (bílá Petržel - tak mi ji pojmenoval kamarád na chalupě)...

_Tom_ - ano, autem se to nepočítá, proto jsem ani nedával vědět - ale kdybych tam byl "skůtmo", určitě bych se ohlásil. Však jsem si u ZOO říkal, kde asi ten "třístovkář Tom" bydlí :mrgreen:

- jinak dnes jsem měnil olej (Castrol Act Evo Xtra Scooter 5W-40 - už u něj asi zůstanu), vzduch. filtr a čistil filtřík variátoru, k dnešnímu dni mám najeto 12900km, což znamená - že když odečtu časovou pauzu po bouračce a s tím související pauzu v ježdění kvůli servisu plus následnou dovolenou - tak za dva měsíce čistého času ježdění jsem najel 4200km a myslím, že se to ještě zahustí :)

- a další - chci se zeptat ohledně tankování - jak poznáte, že je plná? Tedy to zní divně, ale - nahoře v hrdle je ta přepážka, a když se to přes ní už dostane, tak to zabublá, zapění - a zase klesne. V tu chvíli tam zase naleju trochu a zase klesne. Tak to můžu udělat i několikrát. Zkoušel někdo nalít až do plna? Nebo končíte s tankováním v momentě prvního "zapěnění"? Dík.
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod Tomas_B » 27 srp 2012, 23:40

Zdravím, chystám se rozšířit řady SH-čkařů v Brně. Mašinka je na cestě, tak sedím a těším se. Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s parkováním v Brně: parkování v centru, kde je to placené přes automat (kde nechám lístek), parkování na chodníku, nenechavé ručky strážníků a kolemjdoucích...
Jsou v Brně místa, kde by jste skůtr nenechali (Jo, Bronx kolem Cejlu a Bratislavské - jsou někde místa, kde je to stejně špatné)?.
Je potřeba skůtr nějak dodatečne zabezpečit, když ho potřebuji nechat na pár hodin někde na ulici (širší centrum, Sportovní)?
Díky za rady :-)

Tom
Tomas_B

50+

Skútr / moto: Honda NC700X (2012), bílá

Příspěvekod mickielli15 » 28 srp 2012, 01:13

Bomba! Další SH v Brně, super! Vítej na fóru.
Vezmu to odzadu - já přemýšlel, čím to zabezpečím, no a tak dlouho jsem vybíral, až jsem si řekl, že kdybych koupil OPRAVDU bytelnej řetěz, tak mi zabere půlku místa pod sedlem a má mnoho kg... vím, je to bezpečný, ale toto monstrum se mi tahat nechtělo. Nakonec jsem šel do takovýho článkovýho hada s lanem uvnitř, ale vzal jsem douhej, 180cm. Dá se stočit do klubíčka a ještě se mi pod sedlo vejde videobrašna... ale každopádně, když jdu někam na pár hodin, VŽDY to zamknu tím řetězem, nejlépe k něčemu, pokud to nejde, tak to hodím aspoň na zadní kolo...
Parkování v Brně: Ptal jsem se hodněkrát měšťáků i státních policajtů - vždy řekli, že bych na chodníku neměl být, ale pokud je to šikovně někde, kde to nepřekáží, tak to tolerují. Pracuju přímo v centru a parkuju zatím bez problémů třeba:
- u Besedňáku na chodníku
- na rohu Joštové a Opletalovy na chodníku u klandru
- vím o Beverlyně, co stává často skoro u Steinhausera na Joštové
- mohl bych pokračovat - v podstatě se snažím to dát vždy někam, kde to co nejméně překáží, prostě někam stranou, aby to nebylo pěst na oko. Jinak ano - na Cejlu bych měl trochu strach to nechat déle :)
Jedinej případ, kdy Ti opravdu musí dát pokutu je ten, když je na Tebe někdo ze soužitíchtivých důchodců zavolá - to potom není šance, oni musí konat na základě "udání".
- Kdes top koupil? Za kolik? Za těch aktuálních 69900? A jakou barvu? Ať slouží a hned napiš pocity. Jsem rád za každé nové SH, víc hlav víc ví.
Jo a nevím, jak na tom teď budu časově, ale pořád myslím na ten SH srázek, nemusí to být nic velkýho, mám to pořád v merku, nepotopil jsem to v žádném případě do zapomnění :)
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod mickielli15 » 30 srp 2012, 04:05

jak už byla zmínka v jiném vlákně, je na cestě inovovaná SH 125/150. Mě se moc líbí a co jsem zaregistroval z popisu, zatím jsem zaznamenal tato vylepšení:
-design
-o trochu větší nádrž
-start-stop
-menší spotřeba
-boční stojánek
-velkej displej (computer-tripmaster?)
-schránečka pod řidítky je zpátky, ale není asi uzamykatelná
-tlačítko na otevření podsedlového prostoru - hned vedle spínací skříňky
-spínací skříňka je už se známým mechanickým krytem
-možná toho bude ještě víc, ale už tak to vypadá lákavě.
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod Tomas_B » 30 srp 2012, 16:53

mickielli15 píše:- Kdes top koupil? Za kolik? Za těch aktuálních 69900? A jakou barvu? Ať slouží a hned napiš pocity. Jsem rád za každé nové SH, víc hlav víc ví.
Jo a nevím, jak na tom teď budu časově, ale [b]pořád myslím na ten SH srázek
, nemusí to být nic velkýho, mám to pořád v merku, nepotopil jsem to v žádném případě do zapomnění :)

Díky za skvělé rady, takového hada (lano kryté plechem v plastu) na motorku jsem si pořídil kdysi na kolo. Koupím mu dlouhého bráchu :-) Známemu se v tom zasekl zámek a chvilku trvalo, než jsme to zničili, ale šlo to.

Honda bude od kamaráda, který se chystá spojit dvě mašiny do jedné. Má velkou motorku, která mu ale nesedla a skůtra na ježdění do práce. Přesedlává na něco mezi - obsahově i konstrukčně. Takže až prodá velkou, střelí mi SHčko a koupí co potřebuje. Chvilku si asi počkám, kluk musí na něčem jezdit do práce :-) Zatím blbnu na elektrokole :-)
Je to SH 125i, najeto 2.000 km, ročník 2011 v bílé s velkým plexi od Hondy. Cena bude v eurech kolem 65.000 Kč. Možná lze sehnat SHčko za lepší peníz, ale tady vím, že kupuju u kamaráda co má rád motorky.

Sraz? Když budu mít na čem, tak se rád projedu.
Tomas_B

50+

Skútr / moto: Honda NC700X (2012), bílá

Příspěvekod mickielli15 » 30 srp 2012, 21:42

no původně jsem to myslel jako z okolí Brna, ale když jsem viděl, že by _Tom_ přijel až z Liberce, udělalo mi to radost. Mohli bysme společně určit termín na nějaký den o víkendu, já musím o tomto víkendu udělat schůzku s klukama z kvarteta a domluvit se s nimi kdy budeme mít zkoušky, abych vůbec věděl, jaké následující víkendy bych mohl. Třeba něco dáme dohromady. Jinak to vlákno o potencionálním srazu SH jsem založil tady: http://www.skutrforum.cz/viewtopic.php?f=68&t=7607

Tomas_B - kdy ho budeš mít? Tak to budeme mít (až na rok výroby a plexi) v podstatě stejný stroje, to je super. Já v Brně jedno identický bílý viděl, majitel se za mnou i otáčel, ale nepřijel zpět, když jsem na něj mával...
ještě maličkost, SH se možná dá sehnat za lepší peníz, ale dá se sehnat i nové za horší peníz, ale horší jen o 4-5000Kč! To bych mu řekl (i když je to kamarád) a chtěl aspoň nějakou malou slevu... i když, zase je tam to plexi... no každopádně super, další SH do rodiny. :)
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod mickielli15 » 02 zář 2012, 03:39

mickielli15 píše:- a další - chci se zeptat ohledně tankování - jak poznáte, že je plná? Tedy to zní divně, ale - nahoře v hrdle je ta přepážka, a když se to přes ní už dostane, tak to zabublá, zapění - a zase klesne. V tu chvíli tam zase naleju trochu a zase klesne. Tak to můžu udělat i několikrát. Zkoušel někdo nalít až do plna? Nebo končíte s tankováním v momentě prvního "zapěnění"? Dík.

nikdo nic? Jen chci vědět, jak nabrat plnou, tedy PLNOU. Jestli tam třeba není nějakej přepad, kterej by zamezoval tomu, aby to přeteklo...
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod angel2904 » 02 zář 2012, 07:40

mě přeteklo.. žádnej přepad.. tankuju už jen na 1-2cvaknutí (vypnutí) pistole, tak, že je ta přepážka zároveň s hladinou. Sedí to i podle papírového objemu nádrže, tedy 9,1litru
Standa Mlejnek, t.: 604 787 309, mlejneks@atlas.cz
Živí mě toto: http://www.fitham.cz
Heslo: pořád se učím !
Ex: Piaggio X9 250, FJS600SW, Honda SH300i, Suzuki Burgman AN650 K9, NC750X, Vision 110(2014), NSSForza 300, CB125F, ...
angel2904

1500+

Reputace: 104
Skútr / moto: Honda NSC 110 Vision(2017)

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek