_Tom_ - to na nás 125-150-kaře budeš muset na cestě čekat s dospělou SH300 .. ale jsi v Brně vítán, zvášť, pokud mi necháš sjet na třístovce
- i když, radši ne, protože pak bych ji chtěl a zapomněl bych, že mám zatím 125ku kvůli spotřebě do 3L...
. Teď vážně - tak jsme zatím tři SH-čkaři na eventuální setkání v okolí Brna. Super, třeba se ještě někdo přidá. Počkáme ještě nějaký čas a pak doladíme termín. Já SHčka v Brně potkávám, ale spousta jich asi ani není na fóru...
Ke svíčkám - já tam chci dávat samozřejmě to co tam patří, ale ta Iridiovka je prý dobrá a ničemu neškodí. Pokud origo svíčku seženu lehce pod 200kč a Iridiovku (což je vylepšená origo) za 270kč, není co řešit. Jen jsem se chtěl zeptat, jestli někdo používá Denso a někdo NGK - prostě doporučení, jinak bych šel asi do Densa, ale jak jsem psal, má to ještě čas...
... jinak do dneška jsem horečně vybíral H4 žárovku s tím, že původní bude jako náhradní. Origo tam byla Osram Bilux HD (protiotřesová), já vybíral z těchto:
-Osram Nightbreaker Plus +90%
-Philips Extreme Vision +90%
-Philips Vision Plus +50%
-Philips Motovision +40%
-Philips Xp-Moto +80%
-Osram Night Racer Moto +90%
-Philips Night Guide Double Life +50%
-Osram All Weather +30%
... jako ty procenta jsou marketing, to je jasný, měl jsem pokušení vzít ty nejsilnější a navíc určený pro moto (Night Racer), ale pak jsem si vzpomněl, jak jsem si ještě kdysi dávno na starý Mazdě liboval v těch AllSeasonech, prostě teplejší odstín světla je v noci nejlepší, líp se odhaduje vzdálenost (dělám i do LED svítilen), v dešti už vůbec není o čem diskutovat. Jenom lidský mozek (podpořen tuningovým podvědomím) si říká - čím bělejší (modřejší), tím líp vidím - a je to omyl... důležitější je rozložení světelného kužele a výkon. Teplejší barva světla je v noci pro oko přirozenější. I proto doporučujeme třeba myslivcům LED svítilny s teplejším odstínem - v přírodě se ta výhoda ještě násobí... ježiš, nějak jsem se rozkecal...
-takže z tohoto důvodu jsem chtěl "nebílé" světlo, ale ty AllSeasony mi připadaly méně výkonné, než pozdější vítěz - tedy PHILIPS NIGHT GUIDE DOUBLE LIFE. Ony mají nádech taky do žluta, ale jen v určité části kužele. Dopředu jde světlo bělejší, takže je to takovej mix - na baňce je ze strany kousek žluté clony. No, uvidíme, dnes v noci se s tím jedu projet. Doufám, že bude pršet, abych to testnul se vším všudy. Dám report.