Patrickabe: nejsem sice
host.a, ale třeba Ti malinko v rozhodování pomůže, když ještě doplním předchozí informaci:
Jak jsem napsal dřív, mám plexi originál. Chtěl jsem, abych i v dešti nebo sračkách (nebo také proti západu slunce, což se mi cestou večer domů stává často) mohl vytáhnout krk a vidět přes hranu, je to bezpečnější.
Nalepil jsem tedy na plexi pár čtverečků ze zakrývací pásky (jde snadno přemísťovat a sundat beze zbytků lepidla), jezdil a posouval, až jsem našel správnou výšku a v té to ufikl. Vyšlo mi to jen asi 4cm pod původním okrajem - mám 172cm - podle toho by Ti při 183 mohla sedět původní výška, ale každému to může vyhovovat jinak: jiná délka zad, někdo sedí jak na hajzlu v ukázkovém pozoru, jiný se hrbí atd.
Co mě překvapilo a potěšilo: zdá se mi, že po uříznutí toho kousku vzduch líp obtéká (nad helmou) a vítr se ztišil. Ale možná je to jen zdání?
Jiné značky (Givi, Puig) neznám, tak nemohu sloužit. Originál je z nich suverénně nejdražší, ale (podle mého názoru, jenž ale nikomu násilím nevnucuji!) i neslušivější. Ty plachty, co se upevňují na zrcátka
a různými měňavkovitými výběžky snaží chránit ruce, mne jaksi nezaujaly.