Tak jsem si včera přivezl Leada z garančky na 4000 km. Nakonec jsem zkusil přecijen ten Liberec a byl jsem příjemně překvapený. Arogantní a (v případě že u něho nekoupíte motorku nepříjemný) pan Kvítek už tam NEDĚLÁ !!! Místo něho je tam pan Novák (mladý kluk do pohody), takže jsem se v klidu objednal na termín který mi vyhovoval a skutr tam odvezl. Včera jsem si ho přebíral, cena mě sice trochu překvapila 1650,- Kč (a to mi dali hoďku práce a litr oleje zdarma v rámci jarní kampaně), ale krom všech úkonů které se na 4000 km dělají jsem si objednal přitažení ložisek v krku řízení a pro jistotu i seřízení ventilů (i když to prý dělají standartně). Skutr mi předával velice příjemný a zkušený mechanik, vyjmenoval co vše kontroloval, v jakém to je stavu atd. Takže krom kontroly všeho možnýho proběhlo čištění karburátoru, výměna obou olejů, seřízení ventilů, dotažení ložisek v krku (musí se rozebrat kapotáž i z vnitřní strany od kolen), dali novou svíčku...... Zkrátka jsem spokojen. Lead připravený na sezonu, no už aby bylo tepleji
P.S. Dostal jsem radu, abych Leada nechával zvlášť v tomhle chladnym období delší dobu ohřát než vyjedu (2-3 minuty). Tak přemýšlím, co budu ty 2 minuty před garáží dělat
Já byl zvyklý vytlačit skutr z garáže, nastartovat, zamknout, nahodit helmu a jet, což mi opravdu netrvá snad ani minutu.
P.P.S. Konečně jsem na vlastní oči viděl nového Leada. Ve skutečnosti vypadá líp než na fotkách. Je vzhledově trochu víc "holčičí" než starý, ale myslím, že bych si zvykl
Už kvůli té kotoučovce.........a na splátky 72x785 Kč - holt člověk nesmí počítat, že je to na šest let splácení