Honda SCV 100 Lead - Pokec o tomhle přibližovadle

Diskuze o skútrech většího objemu.

Příspěvekod Gullwing » 09 črc 2007, 19:06

No pěkně. Tak je tam nějaká tekutina, která to má jako asi zachránit. To by mě zajímalo jak to funguje. Asi na vlhkosti vzduchu. Něco jako silikon. Ale musí to fungovat nějak rychle. No to jsem zvědavej co mi řekne nějakej místní přezouvač až to po něm budu chtít. Nebo, že by to tam bylo nalitý od Dunlopu? Možná k nové gumě dostanu i lahvičku s nějakou tou srágorou hmmm. Tak o tom jsem fakt ještě neslyšel. V každym případě tam píšou, že když tam najdeš něco zapíchlýho tam máš mazat do nejbližšího pneuservisu.
Ale docela by se mi líbilo to dvoubarevný lakování co maj na stránkách,...
Gullwing

1500+

Reputace: 0
Skútr / moto: Suzuki B400 K8

Příspěvekod Táta 32 » 09 črc 2007, 22:26

Nazdar přátelé! Chystám se na Leada a to konkrétně příští rok na jaře. Doufám že ho ještě budou vyrábět. Před měsícem jsem manželce koupil skútříka Yuki Rally 50 4T a dnes jsem měl to štěstí potkat v Soběslavi na náměstí stříbrného Leada a konečně si ho pořádně prohlédnout, porovnat rozměrově z Yukinou a nafotit. Fotoaparát jsem u sebe neměl tak zaplať pánubohu za telefon.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil Táta 32 dne 09 črc 2007, 22:28, celkově upraveno 1
Táta 32

0+

Skútr / moto: Yuki 50 Speedy už jsem prodal, tak jen Kawasaki GPZ 500s.
Tuning / úpravy: Vše v originálu - 60 koníků, poh

Příspěvekod Gullwing » 10 črc 2007, 00:26

Takže Taťko, příští rok se sem Lead vozit nebude a ani letos. Nesplňuje nějaký to Euro nebo co. Ty co se tady prodávaj jsou z loňska a dostali na ně vyjjímku.
V Auto Jarov jich koupili asi 360 a zhruba půlku jich prodali. Kupoval jsem ho v dubnu za 37990 nebo tak nějak. S Yuki Rally 50 to vůbec neporovnávej. Ne, že je to číňan, on Lead se dělá v Indii ale jede asi 2x tolik. A to myslím vážně. Tam kde jede Yukina do kopce 30 jede Lead 60. Z Barranďáku do Krče to jezdím denně osm pětek a ve Strahovskym tunelu nahoru to mám těsně pod osmdesát. Krasavec to teda neni, no, kola to má sakra malý a plechový, bubnový brzdy a technologicky už má svoje léta taky za sebou ale proč na tom jezdí taková spousta messíků? No protože je to vychytaný a nezničitelný. Jsou schopný na tom najet 50000km v záruce. Já jsem zatím spokojen a mám teď najeto něco přes 3 tisíce. Jo, nedá se to tunnit. Nic na to neni. Taky je někdy blbý, že nikam nepatříš. S pajdama se nudíš (omlouvám se jim) a na víc nemáš. No ale je fakt, že je to teď asi nejlepší kup v poměru výkon/prachy/spolehlivost/a i značka. Ty brďo proto jsem to asi koupil ne? A to jsem ani nevěděl, že jsem takovej matematik. Ale možná jsem si měl koupit Nexuse a děti by si stavěli bábovky někde u Mácháče a né u moře,....
Gullwing

1500+

Příspěvekod zdeno » 11 črc 2007, 14:11

Taťko plně souhlasím s Gullwingem, všechno co napsal je pravda. Můj táta vyhrál v náký stírací soutěži nejmenovaných novin skútr, rep. výhry skútry, auta, televize, apod. , záměrně tam nebylo napsaný o jakej se jedná a na obrázku byl byl zobrazen nejspíš nákej peugeot na velkejch kolech. A samozřejmě skutečná výhra byla yuki 50 speedy. A prozože to bylo opravdu neštěstí, nejelo to vůbec, tak sme ho druhý den prodali a koupili leada na Jarově a maximální spokojenost. Opravdu se to nedá srovnávat, propastnej rozdíl jak ve zpracování, tak ve výkonu a pohodlí, samozřejmě obsah ničím nenahradíš a tady to platí dvojnásob. A řekl bych, že výkonově se to dá srovnávat i se 125 ccm číňanama, taky mají výkon okolo 5 - 6 kW. Ale abych jen nekritizoval, to yuki mělo fakt parádní prostor pod sedlem, vešla se tam i hodně velká integrálka a taky se mi moc líbil odkládací prostor pod řídítkama a akustická signalizace blinkrů. a dobrá byla i kotoučovka vpředu, ale tyhle věci až na tu brzdu "nejezděj".
Tak bych zkrátka neváhal a šel do Leada, protože za tuhle cenu už asi nic lepšího nebude.
zdeno

0+

Skútr / moto: Honda Lead SCV 100

Příspěvekod Alessi_CZ » 11 črc 2007, 22:16

zdar chlapy a chlapci :) jak si to tak ctu tak sem rad ze sem taky vlastnikem leada ;) pravda nejel sem pro nej na jarov jak tady snad vsichni, ale v ostrave se da taky poridit :)

mam ho necely rok a nalitanych necelych 6tis.. ta predni bubnovka je pro me - obvzlaste u hondy - velkym sklamanim, ale cena vyhrala :)

jen pridavam foto - stitek a kufr je jasna vec. moc ale nevim jak dal se stitkem - kdyz jezdim v desti, tak pres nej nevidim, kdyz jedu v noci, tak - protoze je trochu tmavy - vidim hur. uvidim jeste.

napiste zkusenosti kdo mate stitek, jestli ste hodne spokojenejsi nez predtim :)

czesc
alessi
Alessi_CZ

0+

Příspěvekod Táta 32 » 11 črc 2007, 23:57

Yuki není fakt žádné letadlo - ovšem pro manželku je to naprosto vyhovující, nerad bych aby se proti ní zvedla silnice. Já na tom občas jedu a je to skutečně ultraslaboučký - Speedy celkem jel, 70 Km/h po rovině nebyl problém, Rally to zvládá sotva z kopce, chci Lead, ovšem jsem zděšen že už ho asi příští rok nový neseženu a pokud ano, tak třeba ne v stříbrné metle což je podmínka. Starší nechci, je to potřeba vastnoručně zajet - alespoň u čínských motorů je to předpoklad životnosti a taky bych nechtěl nic takového jako viz. foto!
Táta 32

0+

Příspěvekod Gullwing » 12 črc 2007, 09:32

2Alessi. O štítech už tady bylo taky řečeno dost. Ten od Hondy je dost vysoký, což je výhoda, že dobře chrání. Na druhou stranu se mi moc nelíbí a jak píšeš není přes něj vidět. Pořídil jsem si plexi od Puig, který je nižší. Podle mě je hezčí, je taky trochu zakouřený ale je fakt, že já bych ho moh mít přeci jenom tak vo 5 čísel vyšší. Jde mi to tak na úroveň očí, což mi tolik nevadí ale zdá se mi, že mi to dělá větší kravál kolem uší. Má deflektory i na ruce, což je vcelku funkční i když ho mám nasazené co nejvýše viz. předchozí. Pro normální popojíždění je dostačující. Pro delší vzdálenosti, když jedu sám na full gas tak by se hodilo vyšší. Uvažuju pro tyto účely udělat nějaký nasazovací deflektor, který by proud vzduchu trochu zvednul.
Trochu mě trápí, že fouká na kolena. Taky bych tam rád něco vymyslel. No, abych to ale pak neměl jako Batmobil :-)
Gullwing

1500+

Příspěvekod moto.joker » 16 črc 2007, 17:54

Tak jsem tady s hlášením.
Opakování: nejedeto jak má, vysoká spotřeba, asi něco ve varci nebo spojce.
Výsledek:
Nic nenašli. Projížďkou skutečně uznali, že to nejede jak by mělo, že se tomu moc nechce. Rozebrali, zkontrolovali a seřídili.
Cena = nic. Prý v rámci záruky...
Jede to lépe než když jsem to tam dával, ale úplně ono to ještě nejni. Zkusím to projezdit a uvidíme, zda si to sedne.
Toliko ode mě. Teď je čas a tak se bude jezdit..
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod Jezdič » 17 črc 2007, 10:17

To Moto joker. To me mrzi, zvlaste ted kdyz je takovy super pocasi. Neni to treba spatnym benzinem?
Me se podarilo prekonat hranici 10.000km. Jezdi jako blazen. V tomto pocasi v pohode uhani skoro devadesat po rovine. Spotreba furt kolem 3l/100km.(spis nad). Vcera v tom silenym vedru bylo jezdeni po Praze skoro az neprijemny - byla to sauna. Kazdopadne jsem cekal, ze v tom vedru se to neuchladi a mototr bude ztracet na vykonu. Jezdil jako by nic - pohoda.
Celkem jsem zavidel plechovkarum s klimama.
SimsonEnduro S51(87-00), Jawa350 639(91-92), HyosungPrimaSF50(00-06), JawaDandy125 (02-04)šmejd,Suzuki Bandit GSF1200S(96-06),HondaLead100 (06-09),Honda SH300i City (09-14),BMW K1200RS(02-16 ),Honda Vision 50 (12-),Honda SH125 (13-) BMW C600Sport (14-),
Jezdič

250+

Reputace: 6
Skútr / moto: furt nějakej
Tuning / úpravy: Kufr a mírně přehuštěné pneu. Furt mi vrtá hlavou proč lidí przní motorky HIDama, dyť je to trapný, oslňuje to, není to legalní, je to na první pohled poznat a je to bezohledný!!!

Příspěvekod Rossman159 » 18 črc 2007, 09:06

No a vo tom to je... Já tento týden bez plechovky nevyjedu, protože v práci mám 33 stupnu a jeste se parit pod helmou... :p
Jinak ja uz mam 3000 od dubna a jede to super, jezdime spis o vikendu ve 2 a nemuzu si stezovat. Spotreba i tak se vleze do 3 litru. Uz se tesim na vikend!!!
Rossman159

5+

Příspěvekod Táta 32 » 18 črc 2007, 20:33

Dneska jsem psal do Hondy jak to s těma Leadama bude příští jaro 08 a obratem přišla odpověď že budou, ovšem s úpravu motoru kvůli splnění přísnějšího emisního limitu - bude zavedeno vstřikování a bude o poznání dražší. Moc nadšený z toho nejsem...
Táta 32

0+

Příspěvekod Gullwing » 18 črc 2007, 21:08

2Tata32: A nejspíš to ani líp nepojede. Samá elektronika restrikce a tak.
Gullwing

1500+

Příspěvekod sollik » 23 črc 2007, 15:43

Zdravím pánové.
A je to v p................Ve středu ráno jsem jel do práce, zrovna když se nějaký slovenský mamlas v Renaultu 19 rozhodl, že se 300 metrů od mého pracoviště začne na silnici otáčet. Poněkud pozapoměl, že mě chviličku předtím předjížděl. Výsledek můžete vidět na fotkách. Nevypadá to tak zle, ale krom blatníku a kapotáže je urvaný držák světla, ohnuté vidlice (uvidíme co bude s rámem) a kolenem jsem si ohnul klíček v zapalování.
Vzal jsem sice okamžitě za obě brzdy, ale už bylo pozdě. Ještě klika, že to zas tak moc nebrzdí, bylo po dešti, možná jsem se mohl i vyválet. Takhle jsem udělal "jen" stojku o dveře u řidiče. Čobol se to ještě snažil hodit na mě, že prý jen odbočoval, ne že se otáčel. To mě fakt dožralo. Nakonec to dostal jen za 1000,- Kč, slovákům body vzít nemůžou. Auto koupil den před bouračkou, pojišťovna ještě neměla jeho smlouvu ani v databázi.
Tak pro ostatní: Jezděte opatrně a hlavně předvídejte !!! Ty bubnovky v krizový situaci fakt čarovat neuměj !!!
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

Příspěvekod Alessi_CZ » 23 črc 2007, 22:04

to sollik: citim s tebou, nedavno tatovi /tez na stribrnem leadu/ vjela par metru od baraku do cesty zenska /mimochodem zena starosty/ aniz podivala do leva, do prava... tata hodil par kotrmelcu a nastesti jinak nic. skutr temer na odpis... jakou to melo pravni dohru, to by bylo na dyl a u piva. chjo :(

sou to dem.... nekdy na tech silnicich.

btw. pro zvyseni me viditelnosti pres den jezdim s dalkovyma. v podvecer samozrejme prepinam na tlumene.
uvazuju taky o nejakych poradnych reflexech na kufr, na helmu mozna... co vy? leadar alessi
Naposledy upravil KYBLOS dne 04 črc 2013, 00:41, celkově upraveno 2
alessi
Alessi_CZ

0+

Příspěvekod moto.joker » 24 črc 2007, 09:00

To sollik: tak doufejme, že se chlapci v servisu pochlapí a pojišťovna dá vidět... Jinak je fajn, že jsi celej, to je nejdůležitější. I když bychom za naše mazlíky i dejchali, přeci jenom plasty a trubky se spravují líp než kosti a šlachy B)

Co se týče bezpečnosti, někde se to tady už řešilo na fóru a pár lidí tady psalo, že jezdí v reflexní vestě. Zvláště v podvečer a ve městě to je dle mě dobrý tip. Já si ji někdy beru na kolo a děti do toho navlíknu taky. Jsme pak na silnici přeci jen lépe vidět.

Tak rychle spravit a hurá zase na silnici ;)
Naposledy upravil moto.joker dne 24 črc 2007, 09:01, celkově upraveno 1
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek