Nepotěšili jste mě, ale díky za cenné rady. No musím si to asi v hlavě srovnat sám. Motorek se po zkušenostech z fichtla a babety bojím. Takže představa, že na tom letím kilo je pro mě dost děsivá, prostě mi tam chybí ty plechy kolem
V autě mám naježděno spousta (cca 175000/20let - kua už jsem nějaký starý
) km s jednou trefenou značkou po hodinách na mokrý silnici
, troufnu si říct, že předvídat umím velmi dobře a číst provoz taky. Takže jít by to mělo - jo mám jen "B" + "AM" + "A1" do 50ccm, takže tam by snad problém být taky neměl
Chtěl jsem do začátku něco slabšího a "ne moc drahého", abych zjistil jestli to půjde a když to půjde, aby mi motorka nějaký čas vydržela. Japonec je pro mě srdcovka - mám Mitsubishi 2006, 190000km (z toho já 120000km) jen za "spotřebák" (brzdy, svíčky, filtry, provozní kapaliny) a to ho vůbec nešetřím, od japonských motorek, tak nějak očekávám podobnou nezdolnost, výkon a radost z jízdy.
Co se moto týče, vzhledově se mi nejvíc líbí PCXko, ale to už mi na motání po Praze a první moto přijde velké. Cenově bych chtěl něco kolem 30, maximum je 50, takže i cenový rozsah mám velký, další věc je že bude stát venku na řetězu před panelákem - vzhledem k tomu, že už mi tu ukradli formana (v roce 2006), loňskou zimu mi zmizeli nosiče lyží z příčníků, tak se bojím pořídit si něco pěkného co by moc lákalo
. Zkusím ještě něco pohledat a načíst. SHčko je takový "rozumově praktický" a ne moc "hezký".
Ještě jednou dík a omlouvám se za trochu offtopicu ve vlákně.