Honda SCV 100 Lead - Pokec o tomhle přibližovadle

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda SCV100 Lead - Pokec o tomhle priblizovadle.

Příspěvekod balcin » 23 úno 2011, 09:53

Radku,ventil mam novy za za strasny penize1870kc :shock: Ventil funguje jak ma,staci odpojit hadicku u nadrze a benzin netece tak je to v poradku.Vycistil jsem i karburator ten je taky v poradku.Ted je v garazi jak se otepli tak budu zkouset jezdit a pozorovat co a jak a kdyz se to neumoudri tak pojedu do Valmezu do Hondy at na to mrknou co s tim je. :cry:

24.2. edit:
Ode dneska me nerikejte Balcin,ale Medved ledni.Jel jsem dnes do prace na lidakovi,-10stupnu. :shock:Zvedavost me nedala byla silnejsi jak ja,tak jsem vyrazil.Chtel jsem vyzkouset co a jak,zda se ma zavada neumoudrila,no a neumoudrila.Za to ja jsem malem zmrzl.Po ujeti 38km opet v odkalovaci hadicce polevkova lzice benzinu.Uz jsem rezignoval cokoliv vymyslet,na jare smer Honda,at se kluci na to mrknou a opravi.Ja uz nevymyslim nic.Do jara se odmlcuju.Rozmrzam. :D
Naposledy upravil KYBLOS dne 04 črc 2013, 04:12, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
balcin

500+

Reputace: 0
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250 i, HONDA Lead 100

Příspěvekod sollik » 01 bře 2011, 19:17

Dneska jsem volal do Hondy, kdy bych mohl přivézt Leada na výměnu zadní pneu. Bohužel mají plno takže by to nebylo hned, ale když si kolo sundám a příjdu jen s kolem, tak by to šlo rychleji. Takže jsem se odpoledne pustil do sundávání kola. Ale daleko jsem se nedostal, povolil jsem 4 matice a oddělil ráfek od náboje, ale nešel vytáhnout, vadí mu tam výfuk. On mi to už kdysi ing_kuba psal, že se musí povolit výfuk, jenže mě to nejde. Zkrátka mi nejdou povolit šrouby. Puknul mi na tom ořech "14", nepomohlo ani prostříknutí povolovákem s Molibdenem, ani nahřátí horkovzdušnou pistolí. Nechtěl jsem to pak už víc dráždit abych ten šroub nesežvejkal. Není nějaká jiná možnost jak kolo sundat bez povolování výfuku? Na výměnu pneu stačí sundat jen ten obvodový ráfek, nebo je nutné i povolit tu velkou středovou matici a vzít s sebou i náboj?
Díky za info ...
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

Příspěvekod balcin » 02 bře 2011, 18:28

Stredovou matku nepovoluj,musis stuj co stuj dostat vyfuk dolu.Jinac kolo nedostanes ven.Jak povolit matice ti neporadim me to slo vzdy pekne.Hlavne nezalom sroubky to by byl pruser. Nevim co dovede horkovzdusna pistole,ale zkus na ty matky lehce dychnout autogenem.Ale lehce!Neroztav je!

Kolo na vymenu pneu staci odsroubovat 4sroubky a spadne ti to na zem,ale nedostanes to ven dokud nebude pryc vyfuk.Nic vic neodsrubovavej!
Naposledy upravil KYBLOS dne 04 črc 2013, 04:14, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny příspěvky pod sebou
balcin

500+

Příspěvekod sollik » 02 bře 2011, 23:17

Díky za rady, ale raději to už nebudu dráždit. Autogen nemám, takže dýchat leda tak hubou :lol: Dneska jsem to ještě jenou prostříkl tím penetračním olejem a objednal se do Hondy. Pokud má někdo urvat šroub ať to nejsem já, ale někdo kdo si s tím následně bude vědět rady :lol: Že by se mi chtělo odvrtávat zalomený šroub ..... nejsem zámečník a podle toho by to nejspíš dopadlo :lol: V Hondě slíbili výměnu na počkání, ale to ještě netuší co je čeká. Ale když se to umí, pak to vypadá jako hračka a že to jde všechno samo .... Tak se nechám překvapit. Beru s sebou rovnou i peníze na STK, snad to pořídím všechno v jeden den a budu připravený na první teplejší dny :wink:

3.3. edit:
Právě jsem se vrátil z Hondy a asi se dám na věštění. Dopadlo to přesně tak jak jsem psal včera. Skutr jsem předal, procházel prodejnou, očumoval motorky a čekal až bude kolo vyměněné. Po cca. 15 minutách přišel do prodejny mechanik s tím, že už "to povolilo" a v ruce držel půlku šroubu :( Odborně ulomený šroub :lol: Takže jsem se sebral, šel domů a vrátil se v domluvenou hodinu. Guma vyměněná, šroub odvrtaný, vlepena nová závitová vložka a použity chromované šrouby. Domluvená cena se drobátko navýšila a to o rovný LITR !!! :shock: Takže suma sumárum 2266,- Kč. 800,- Kč pneu, 100,- spotřební materiál, 16,- Kč dvě žárovičky do budíků a 1350,- Kč za tři hodiny práce. Momentálně jsem drobátko rozmrzelý a přemýšlím, jestli i další moje motorka bude Honda :? Černý šroub do hliníku, průchozí závit končící u zadního kola ...... to konstruoval nějaký génius. Samozřejmě plánovanou STK jsem nestíhal už ani náhodou.

Balcin: Nezapoměl jsem a zeptal se na tvůj problém. Mechanik říkal, že jediné kudy se může do toho vzduchového boxu dostávat benzín je z karburátoru. To odvzdušnění klikové skříně slouží jen k vyrovnávání pracovních tlaků a může z toho jít jen mastnota. Jediné co ho napadlo v souvislosti s tvým problémem - podívat se do plovákové komory, v některých karburátorech bývá jako plovák jen plastový kroužek (z hlavy nevěděl jaký je v Leadu) a může tam být špatně nastavená hladina - jehla pak nedovírá a karburátor se stále plní. Teď mě ale tak napadá, když ti to začlo dělat z ničeho nic ...
Naposledy upravil KYBLOS dne 04 črc 2013, 04:15, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny příspěvky pod sebou
sollik

750+

Příspěvekod keto » 03 bře 2011, 20:22

Tři hodiny práce? :shock: Na to,že to asi byla i chyba mechanika :( ,že zalomil šroub, je to trochu moc,holt zlaté české ručičky :roll: ale spíše drahé :!:
keto

1000+

Reputace: 70
Skútr / moto: Forza 350, NC 700X, SH 300i, Aprilia Scarabeo 200i

Příspěvekod balcin » 03 bře 2011, 21:36

Jses hodny,ze jsi se zeptal na muj problem diky ti.Ale nejhorsi na tom je ze jsem karburator rozdelal a je tam plovak normalni,takovy plastovy bazmek jako ve splachovaci na zachode tak ze normalni a ne zadny plastovy krouzek.Je tam velky plastovy plovak.Ja to take zavezu do Hondy,uz se v tom nebudu drbat,necham ho na tom svest,az prijede,rozdelame uvidime.Jen co bude teplo.Jo a ja mam ty matky ktere drzi koleno vyfuku ve valci uz chromovany.Ja uz jsem mel zadni kolo asi 10x venku,tak se me to uz srubuje pekne.Ale ty dva sruby co jsou srubovany do ramu,ty ti museli jit pekne povolit,ne?Nebo take nesly?
balcin

500+

Příspěvekod sollik » 04 bře 2011, 08:20

Ke šroubům které drží koleno výfuku ve válci jsem se ani nedostal. Nešel mi povolit ten horní šroub u tlumiče výfuku. Mě na tom nejvíc s.... , že právě proto jsem to vezl do Hondy v domění, že jsou tam profesionálové a vědí si s tím rady. Vzít za to jak hovado a přetrhnout šroub jsem si mohl i sám. Myslel jsem že když je na to upozorním, tak to borec nahřeje, poklepe a já nevím co ještě aby to zkrátka povolil. Po opravě mi to předával jiný mechanik než který dělal opravu (ten už na dílně večer nebyl) a sám říkal, že to je nešťastný řešení (černý šroub v hliníku). Takže jsem zaplatil opravu závady, kterou jsem nemohl způsobit ani nijak ovlivnit. Ale na druhou stranu chápu, že když na tom dělal 3 hodiny, tak to zadarmo dělat nebude. Motorka je 4 roky stará, takže není v záruce a je ježděná tak, pro co je skutr primárně určen - tedy denní přibližovadlo (nutno dodat že 100% spolehlivé :wink: ). V každym případě jsou díly na Hondu nehorázně předražené a spousta věcí se v druhovýrobě nedá sehnat - viz. Balcinův podtlakový uzávěr benzínu za 1870,- Kč :shock: :? .
Naposledy upravil KYBLOS dne 23 bře 2013, 20:20, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů
sollik

750+

Příspěvekod balcin » 04 bře 2011, 19:28

Tak to zaplat panbuh,me to slo povolit vsecko nadherne,i ty dva sruby u tlumicu vyfuku,nejvic jsem mel strach z tech malych do valcu,ale uz jsem to mel tolikrat povoleny ze uz to jde v pohode.Ted musim resit ten benzin. :(
balcin

500+

Příspěvekod sollik » 08 bře 2011, 21:09

Po nepříjemnostech z minulého týdne mě Lead dneska potěšil, na STK absolutně bez problémů, takže teď už jen počkat na teplejší počasí. Cestou domů skočila na počítadle kilometrů pěkná cifra :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
sollik

750+

Příspěvekod balcin » 08 bře 2011, 21:33

Sollicku:Ty se nestydis,tak malo kilometru?Uz konecne zacni jezdit a prestan ho jen lestit a setrit.Je na jezdeni a ne na divani. :D
balcin

500+

Příspěvekod sollik » 09 bře 2011, 00:17

Právě že vůbec ne. Jen to mám do práce tak blízko, že i při každodenním ježdění ty kiláky prostě neskáčou :lol: A na nějaký velký cestování není čas. Navíc cestování na Leadu je pro plechový prd..ele :lol:
sollik

750+

Příspěvekod balcin » 09 bře 2011, 20:59

Ty mas tu prcku nejakou rozmazlenou.OHKA ti muze povykladat jak na nem frcela na sraz az na Sec.A ty se na nem bojis jet dal.No vidim ze bydlis v Liberci tak jsem zvedavy jestli prijedes podporit snuru do Prahy? :roll:
balcin

500+

Příspěvekod _Tom_ » 10 bře 2011, 19:43

cesta do práce 3km a cesta z práce 70km :D takhle se na to musí ;-)
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod balcin » 10 bře 2011, 21:45

Presne tak,z prace na projizdku a na kochacku a ne pospichat za maminou,Sollicku. :D
balcin

500+

Příspěvekod sollik » 11 bře 2011, 00:34

:lol: :lol: :lol:
sollik

750+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek