Honda SCV 100 Lead - Pokec o tomhle přibližovadle

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda SCV100 Lead - Pokec o tomhle priblizovadle.

Příspěvekod sollik » 01 úno 2011, 20:06

Jediné co mě napadá, jestli nezůstal otevřený podtlakový ventil přívodu paliva....
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

Příspěvekod balcin » 01 úno 2011, 22:11

No jo ale jak poznam pouhym okem ze zustal otevreny kdyz tomu nerozumim a vim kulovy jak vypada zavreny.A kde ho najdu?No uvidim co to bude delat dal,jediny co me zbyva hlidat hadicku a jak se znovu naplni tak musim jednat.Ale mohl bych se podivat na ten ventil a kde ho tedy najdu.Nevite kde bych ho uvidel na fotce?At vim o jaky bazmek se jedna.
balcin

500+

Reputace: 0
Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250 i, HONDA Lead 100

Příspěvekod sollik » 01 úno 2011, 23:52

Ten ventil najdeš po odklopení sedačky - tedy celé včetně kapotáže - někde u nádrže, (teď si přesně nevybavim umístění). Je to taková malá plechová kozervička do které vedou 3 hadičky. Jedna vede benzín z nádrže a dvě vedou do karburátoru. V jedné teče benzín dál do karburátoru a v druhé je za běhu motoru podtlak, který ventil otevírá. Vyzkoušet se dá tak, že když odpojíš od ventilu benzínovou hadičku do karburátoru, nemělo by nic téct. V okamžiku kdy začneš startovat vytvoří se v karburátoru podtlak, ten otevře ventil a benzín začne vytékat. Toliko hovoří teorie. Prakticky jsem s tím ventilem ještě nic nemusel dělat ...
sollik

750+

Příspěvekod novaka » 02 úno 2011, 00:02

Je to opravdu benzin ? Ja pokud jezdim v zime, tak tou hadickou odkaluju na SHcku klikovku a je to voda smrdici po benzinu.
novaka

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman 200

Příspěvekod balcin » 02 úno 2011, 01:06

Byl to urcite benzin.Vyteklo me to na prsty a podle suboleni prstu o sebe to klouzalo jak benzin,smrdelo to jak benzin a z kachlicek se to hned vytratilo tedy odparilo voda by tam byla dlouho v tomto pocasi ale tady hned po tom zustal flek od benzinu.Sirkou jsem to nezkousel zapalovat.Je fakt ze jsem tu hadicku nemel dlouho odspuntovanou tak tam mohlo byt buhvico,ale kazdopadne to ted budu hlidat co se bude dit.Zitra jdu zkoumat ten ventil.
balcin

500+

Příspěvekod ing_kuba » 02 úno 2011, 12:40

Rád bych se tu podělil o svou zkušenost s funkčním prádlem při jízdě na Leadu při teplotě cca -10°C :D

Při cestě na STK jsem byl oblečen do kompletu MOIRA WINDFIGHTER, který mi těsně přiléhá na tělo, na nohou jsem měl přes to tepláky a na těle svetr z vlny "valaška". To vše jsem završil teplými botami, teplými motocyklovými rukavicemi a kompletem z pogumovaného plátna, který s sebou vozím pod sedlem i v létě, pro případ náhlého deště. Na krku jsem měl místo šály vršek roláku, který mi kdysi upletla maminka. Pro případnou delší jízdu by nemusela být špatná kukla MOIRA pod přilbu - i když mě teď nescházela :D

Ku cti MOIRY budiž navíc řečeno, že se postarala i o to, abych se ve vytopených prostorách STK nezpotil, takže i cestu domů trávilo mé tělo v příjemné tepelné pohodě :D

Koho by to zajímalo, tak popis, JAK správně postupovat při nákupu funkčního prádla (než jsem to zjistil, utratil jsem při nákupech nefungujícího funkčního prádla dost peněz :cry:) jsem popsal na svém webu http://www.offroad-rc.info/WordPress/?page_id=8062
ing_kuba

10+

Skútr / moto: Honda SCV 100 Lead

Příspěvekod balcin » 05 úno 2011, 16:10

SOLLIK:U te nadrze mam ten ventil ale jsou tam jen dve hadicky.Jedna je do karbecu a druha je na podtlak.Kdyz jsem oddelal tu do toho karbecu tak me tekl benzin kdyz jsem oddelal tu na podtlak tak to zdechlo coz je v poradku.Myslis si opravdu ze nema ten benzin po oddelani te hadicky tect ven?Ja jsem to byl projet najel jsem 10km a z hadicky odkalovaci jsem po 10km vypustil polevkovou lzicku BENZINU!Nejsu tro.... poznam benzin od vody!Zapaloval jsem to sirkou a na kachlickach horel.Tak me rekni kama se do toho filtru dostal?Filtr mam oddelany na stojane to mam nastartovany honim to na trictvrte plynu a pozoruji kde to tam tece a sucho.Nikde ani kapka.A verim ze kdyz to zadekluju pudu to projet tak zase z te hadicky me vytece trochu benzinu.Ja se z toho pokakam.No nic uvarim si kafe a jdu znovu badat.
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 17:29, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů
balcin

500+

Příspěvekod sollik » 05 úno 2011, 17:58

Ten benzín nesmí téct při "chcípnutém" motoru.....
Teď si nevybavuju jak ono to vlastně okolo toho motoru vypadá, ale moje doměnka je, že ti nezavírá ten ventil a benzín se neustále tlačí do karburátoru a pokud to jehla neudrží, tak protéká do karburátoru a odtamtud sáním do filtru. Je to ale jen doměnka, už jsem moror Leada dlouho neviděl :lol:
sollik

750+

Příspěvekod balcin » 05 úno 2011, 20:25

Tak ten benzin tece pri NENASTARTOVANYM MOTORU.coz jak rikas je asi spatne,byl jsem to znovu projet asi 30km a opet plna hadicka benzinu.Vpondeli volam do Hondy a zeptam se kluku jestli to ma tyct a nebo ne. Popisu jim zavadu,no asi budu muset koupit ten bazmek.Dam ti vedet zda jsi mel pravdu a co s tim vlastne bylo.Nejvic me stve ze to honim na stojanu a nic se neprojevuje,ani kapka a jdu to projet a plna hadicka,to nastve.
balcin

500+

Příspěvekod j3nda » 05 úno 2011, 20:42

tak me tam taky cosi naprska od karburatoru, ze je filtr benzinem trochu nasaklej, ale nikde nic netece
to asi skutecne bude tim ventilem - kdyz odpojis benzinovou hadicku tak nic tect nema dokud neni podtlak v te druhe
Obrázek
j3nda

500+

Skútr / moto: Kymco Agility City 125
Tuning / úpravy: Kufr Givi E300N

Příspěvekod mamaha » 05 úno 2011, 22:55

blcin ,,,měl jsem podobný problém na NEOSU 50 a po výměně klape vše v pořádku,,,i tam múže být problém zdar. mamaha.
mamaha

100+

Reputace: 9
Skútr / moto: Beverly 250 Yamaha neos 50

Příspěvekod sollik » 06 úno 2011, 00:13

Balcin: Vím, že tohle byla docela častá závada u čínských skůtrů. Ale tam to bylo naopak, ventil zůstal po delší odstávce přilepený a motor nešel nastartovat. Budu rád když mi dáš vědět čím byl ten benzín v hadičce u filtru způsobený a pokud je to opravdu tím ventilem kolik ten stojí .....
sollik

750+

Příspěvekod balcin » 06 úno 2011, 10:46

Zitra to resim s klukama s Hondy.Po odstraneni zavady dam urcite vedet,cim to bylo a kolik to stalo.At jsme zase o neco chytrejsi.

7.2. edit:
Tak jsem dnes volal do Hondy a tady je vysledek.Po odstraneni hadicky do karburatoru nesmi tyct benzin(motor v klidu) jelikoz tece tak pry je po dlouhem stani slepena membrana ve ventilu.Mel jsem oddelat hadicku co vede do podtlaku a vsi silou foukat sem a tam az se membrana odlepi.Foukal jsem jak o dusu, ze jsem div neprasknul pouzil jsem potom i pumpu na kolo a vysledek nulovy tece to porad,takze jsem to vymontoval z nadrze a fyzicky to tam klukum zavezu at me reknou jestli je ventil vpr..li a nebo se jim to podari rozchodit.Kazdopadne jste meli s tim ventilem pravdu ze je nejaky marodny.Tot vse.Dalsi zpravy podam po odstraneni zavady.
Naposledy upravil KYBLOS dne 04 črc 2013, 04:10, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
balcin

500+

Příspěvekod mickey » 07 úno 2011, 22:15

tak at to moc nestoji...
----
lead (tucanourbano deka a navleky na riditka, vyhrivany hefty a sedlo) najeto 10 tis. km / hornet (bez uprav) najeto 25 tis. km / burgman (vyhrivany hefty a sedlo, maxia 55 s DO a nosicem) najeto 64 tis. km
mickey

250+

Skútr / moto: Lead/AN650exeK5/h600/ex-Runner50

Příspěvekod sollik » 07 úno 2011, 23:12

Moc si to nevybavuju, ale rozdělat to asi nepůjde viď. Nejspíš to bude zalisovaný ...
sollik

750+

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek