od _Tom_ » 05 zář 2010, 14:17
10500km: po ošklivém počasí se nemůžu dočkat až vezmu hadr a udělám pořádnou podzimní očistu, při té příležitosti vyčistím filtry a udělám takovou předzimní údržbu, jinak jsem naprosto spokojený, maximálka, cestování ve dvou, vše paráda, spotřeba při poctivém psaní tankování průměrně 2,83l/100km. Za těch deset tisíc jsem dvakrát trochu přitáhl zadní bubnovou brzdu, nevím jestli je to opotřebením nebo to že si sedla, protože jsem to dělal asi ve 2tisících a v pěti, od té doby jsem na ní nesáhl. zážitků bylo od března víc než hodně. po 500km jsem vyměnil žárovky za diadem do blinkrů a v hlavním světle za osram bílou. Drnčící kufr v deseti tisících preventivně vyměněn, i když podle mě by stačilo jak píše g.man podlepit a byl by klid. servis nabídl tak neodmítám.
olej měněn pravidelně a ostatní údržba podle servisky, někdy i o něco dřív. Viděl jsem i válečky ve variátoru, kde je vidět opotřebení, podle servisu normální a výměnou se trápit dalších deset tkm trápit nemusím, pak se na to prý koukneme a podle toho se uvidí. Destičky vpředu nevypadají ještě dlouho na výměnu, jsem zvědal kolik vydrží.
Motorově od zajetí žádná změna, svíčku jsem vyměnil při 9000km za tu co tam patří, jednou jsem čistil to odkapávání z airboxu, vzduch.filtr, filtr variátoru, a jednou dolil po zajetí drtek vody do chlazení.
Z další údržby snad jen občas mazání hlavního stojanu, protože po čase začně vrzat, mažu WDčkem, zatím jsem nesáhnul na vazelínu, určitě by tam vydržela déle.
Zadní pneu je vidě opotřebení, podle servisu dalších deset vydrží, nevěřím tomu, uvidíme....
Na výfuku je vidět, že je vypálený oproti novému, jednou by se mi líbil celý stříbrné nerez, spíš asi design, nevím jak dlouho, až praskne pak pořídím už nerez.
V zimě asi vyměním jednu sponku na hadici u vodní pumpy za nerez, je na ní vidět drobný lišej, a protože jsem detailista, až bude všude hromada sněhu, vyměním.
Většina mých cest byla výletování, jinak město, počasí nepočasí, letos hodně v dešti, nemyslím že by to mělo na skútr nějaký špatný vliv až na ten bordel všude a jednu tu sponku.
Zadní tlumiče jsem nastavil na tvdší, podle mě je to pevnější a na mé testovací cestě má skútr lepší ovladatelnost.
Tím bych to viděl za téměr zazimované, protože v té naší kotlině to do prvního sněhu dlouho trvat nebude. Denní dojíždění do práce bude pokračovat, ale na dlouhé výletování to letos už nevidím.
kontrolní dotaz. copak znamená kontrola sekundárního rozvodu vzduchu. pravidelná prohlídka na 12000km, koukám do návodu, víc se o tom nepíše. airbox, v něm vzduch. filtr ani filtr variátoru a prostor variátoru to není, o tom se píše jinde, nějak mě nenapadá o jakém vzduchu mluví
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km
dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km