Tak jsem dnes udělal pár nových kilometrů, teplota venku docela ok, takže jsem na tom vydržel prvních 100km. Zatím je to myslím málo na nějaké recenze, motor nijak netrápím, prudce nepřidávám. Líbí se mi krytí nohou, nefouká jako na motorce, zrcátka hodnotím kladně pro umístění dostatečně uvnitř, nikde i mezi auty nevadí, vidět je v nich dobře, Odpoledne skútříka pořádně prolustruju abych věděl kde co a jak.
Po městě jsem zatím nijak neřádil v kolonách, venku mimo město volná jízda. Nad kufrem jsem chvilku strávil, sundání celého kufru a zamykání je řešeno trochu jinak než u givi, ale na druhou stranu po sundání zůstává moc pěkná plotna, ne viditelná jako u givi. Takže jsem 3x nasadil a sundal, pak už naprosto bez problémů. Místo pod sedadlem na helmu, řetěz peněženku + drobnosti. Schránka pod řidítky nijak velká, spíš jen na telefon a malou peněženku.
Zadní stupačky pro batůžek luxus, vyklápěcí stejně jako na moto. Podle mě pohodlí i v souvislosti s opěrkou na kufru pro spolujezdce bude.
Překvapila mě nemožnost vypnout světlo při startu. po otočení klíčku se rozsvítí, při startování zhasne a po nastartování se zase rozsvítí. I když u auta se mi to chová naprosto stejně, jen jsem si toho nevšimnul.
Překvapivě nastavená rovnováha na hlavní stojan. S lehkostí, dobře vyvážené. U plastů bych si dokázal představit černý plast kolem řidítek a budíku oproti šedému, ale to je detail.
Podvozek mě nijak nepřekvapil, kostek u nás ve městě pár je pocity oproti ostatním moto na kterých jsem jel tak mi to připadá jako přesednutí z felicie do fabie, v první chvilku jsem si připadal že cítím každou díru, ale otázkou je jestli to není lepší. ale že by to byl extrém to ne. Pro tu srandu jsem se zastavil v liberci u suzuki a zkusil se projet na sixteenu 125. V tu chvilku přestávám přemýšlet nad podvozkem u PS. Díky 16" kolům trochu jiná stabilita nebo řízení, kola podle mě na podvozek vliv nemají. Podle mě tuhost stejná. Díky tomu že jsem přijel na PSku, přesedl jsem na suzuki a zpět na PS, nepřišl mi to nijak výrazný, spíš jsem nepocítil změnu. Ukáže třeba čas ale podvozkem se trápit nebudu. Je tvrdší ale podle mě jde o zvyk, stejně jako u jiných skútrů.
Další poznatky budou jen co přijde další porce kilometrů, takže jdu do garáže
zbyňák píše:to Mlha: nastaveno na nejměkčí a když jsem zkusil střední tak mi to přišlo jako na trakaři s dřevěným kolem a obručí
zkusím přestavět, jen co najdu jak se to dělá