od Krvel » 11 kvě 2014, 19:20
Dreamer:
Slo mi o to kde lezi ta zodpovednost. Na mne, abych dohledl na to, ze to technik udelal podle uziv. prirucky a ty body mam v servisni a zarucni knizce dle uziv. prirucky a doporuceni vyrobce nebo na technikovi, ktery kontrolu v dane tisicovce provadel ? Pokud je to jak rikas, tak nemam co resit.
Hondas:
Ja se ridil tim co jsem vycetl z servisni a zarucni knizky. V servisni a zarucni knize je cast "Zaruka Honda se nevztahuje na nasledujici:" a jeden z dobu je "Jakakoliv poskozeni souvisejici se zanedbanim pravidlene udrzby v intervalech stanovenych spolecnosti Honda."
Pokud tedy budes chtit uznat urcitou zavadu, ktera by byla spojena s konkretnim ukonem v danem poctu kilometru, mel by jsi dokazat, ze jsi provadej pravidelny servis danych casti dle prirucky. A mam dojem, ze do te servisni a zarucni knizky nemuze hodit razitko nebo podpis nejakej Pepa z Horni Lhotky s tim, ze ti ty ventily nebo cokoliv u sebe v garazi zkontroloval a seridil. Tyto prohlidky, kterymi se kryjes v pripade problemu musi byt u nekoho kdo je autorizovanym dealerem spolecnosti Honda jinak nemaji zadnou vahu a je na tobe, aby jsi si je sjednal a v danych kilometrech zaridil, viz opet servisni a zarusni knizka.
Neresim ted co by se teoreticky mohlo poskodit z hlediska zanedbani urciteho ukonu, ale to, ze pokud se ti neco pokazi a bude to mit urcitou souvislost se zanedbanim bodu udrzby muze se to pekne prodrazit.
ALL:
To co jsem psal nemelo byt nic proti mechanikum v autorizovanych servisech, verim jejich zdravemu usudku a zkusenostem.
BrAtKo:
K tomu "zpusobu a postupu" stanovenym spolecnosti Honda bude asi nutna nejaka opravnujici licence. A nejak se mi nezda, ze by to Honda rozdavala dokola kolem mechanikum, kdyz ma tolik autorizovanych dealeru po celem svete.
Ale tohle je jen muj nazor, jestli se pletu a je tu nejaky mechanik co se v tom vyzna at me prosim opravi.
Prosím nezakládej dva příspěvky pod sebe. Pokud chceš něco dodat, použij editaci již vytvořeného příspěvku. Díky Kyblos
Naposledy upravil
KYBLOS dne 12 kvě 2014, 06:09, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou