Ahojte, dnes som sa rozhodol konečne si na PCX aj sám nejakú malú údržbu spraviť a vymenil som vzduchový filter. Podľa návodu sa má meniť po 16 000 km, čo budem mať čoskoro a neviem, či ho predtým menili v servise (asi nie).
No prečo to píšem - už dávnejšie som si kúpil dva filtre lacno od Číňanov a chcem sa spýtať, či to je v pohode, lebo v servisnom návode píšu čosi v tom zmysle, že sa filter nemá čistiť, lebo "viskózny papier" v ňom obsahuje nejaké "prachové adhezíva". Predpokladám, že ten čínsky neobsahuje nič, len ten papier.
Je to problém, či to je v pohode? Pripájam aj fotku - nikdy som filter nemenil, tak neviem, ale nejako moc špinavý mi ten starý nepríde, má len čierny pás sadzí, ale smrdí akoby benzínom a vyzerá tak trochu mastne. Mimochodom, ten čínsky nemá tú časť na zarovnanie (align) - na priloženom obrázku som označil žltou farbou, to azda nemôže vadiť?
A čo je to tam na tej krabici akási hadička s olejom, s ňou treba niečo robiť? Buď je úplne plná priezračného oleja alebo je prázdna a len zamastená, to neviem posúdiť. Stačí ju dať dole a prípadný olej vyliať?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.