od BillyIL » 17 zář 2019, 22:15
Zdar všetci,
pridávam sa k vám aj ja. Po niekoľkých rokoch jazdenia na dvoch čínskych skútroch (50 a 125 ccm) a jednej štvorkolke (200 ccm) som presedlal na PCX.
Kúpil som jazdenku r.v. 2016 s najazdenými 2500 km.
Mal by som dva dotazy:
1. Dnes som chcel skontrolovať stav brzdovej kvapaliny v tej nádržke, schovanej vedľa spínacej skrinky (viditeľnej cez ten malý výrez v plaste. Vôbec ale nevidím, či tam kvapalina je, alebo nie. Neviem, či je stena tej nádobky taká hrubá, ale hladinu jednoducho nevidím. A to som nakláňal skúter na obe strany, koľko sa len dalo. Pri použití zadnej brzdy predné koleso brzdí (zistil som na stojane). Vedel by niekto poradiť, ako sa k tomu dostať, prípadne nejaký trik, ako zistiť stav tej kvapaliny?
2. Občas sa mi stane, že spínacia skrinka sa ako keby zasekne pri prepínaní z polohy kedy kedy sú riadidlá zamknuté do polohy kde sa otvára sedačka, prípadne zapína zapaľovanie. Pokiaľ nezamykám riadidlá, nezasekáva sa to.
Zaseknutím myslím to, že nejde kľúč otočiť ďalej doprava. Späť ano, ale ďalej nie. Niekedy treba viackrát skúsiť, nakoniec to povolí. Stalo sa to už niekomu?