od julio » 03 lis 2022, 12:30
ad Stanzki
"Stanzki"]Mám dotaz, přijdu ke svému pcx, nastartuji ještě na velkém stojanu a po přidání plynu se ozývá v prostoru pod displejem děsné drnčení. Volnoběh nic, pouze se zvýšenými otáčky. Zkouším vůli kapotáže, plexi, řídítek, kabely, samotnou kapličku s displejem a nic z toho nerezonuje natolik, aby to vydávalo takový zvuk. Mám pcx 2 týdny, takže nulové zkušenosti, jel jsem na tom 3 krát, dvě jízdy pohoda a před třetí tohle. Za jízdy to dělá též, jen při vyšších otáčkách, na hlavním stojanu to dělá již při mírně zvýšených a fakt netuším, co to je, ale je to velmi nezdraví a protivný zvuk.
Mne na Forze tiež niečo príšerne brnelo zpod prístrojovky. Po dlhšom hladaní som zistil - na kufri mi vypadlo tesnenie na veku a kufor potom vibroval. Tieto vibrácie sa prenášali až dopredu. Po nasadení tesnenia okamžite prestali. Sranda je, že kufor som vibrovať nepočul, iba prístrojovku.
Netvrdím že to je aj tvoj problém. Chcem tým povedať, že vôla na jednom konci motorky sa môže prejaviť na druhom konci. Takže pôvod tvojho drnčania nemusí za každú cenu byť pod prístrojovkou. Skontróluj, či nejaký bowden nevypadol z držiaku, či sa zadné stupačky neopierajú o plast, či je ŠPZ poriadne upevnená, ...
Najlepší tuning je dobrý technický stav.