od Roonin » 13 pro 2020, 19:07
Takhle pomalu se rozjíždím, protože je kolem nuly a už jsem s sebou jednou sekl, že jsem trochu rychlejc přidal na kostkách. Fakt netuším, kolik je to otáček, protože u svýho auta vím, kolik zhruba je 1000 otáček, tak tohle mi přišlo ještě méně, prostě hned poté, co se skútr začne rozjíždět z nuly. Dnes jsem ale zjistil, že to šíleně drnčí, jen když je motor uplně ledovej, takže tak do dvaceti minut už to není vůbec tak zlý to rozjíždění z nuly. Samozřejmě na to můžu "šlápnout" a kritický otáčky rychle přelítnout a nic nedrnčí, nevibruje, ale na to nejsou venku podmínky, klouže to, takže mám v zápěstí traction control a přidávám jemně. Musel bych jezdit divoce jako v létě, abych vůbec tento problém neřešil. V září jsem tak jezdil, takže si nic takovýho nepamatuju, ale evidentně to nějak souvisí s teplotou motoru. Pokud se to teda výrazně zlepší po zahřátí motoru, tak předpokládám, že nejde o nečistotu u spojky.
-- 13 pro 2020, 18:13 --
Jinak nevím, odkdy se ničí spojka jemným rozjížděním - když jsem si půjčil skútr v létě v Praze v půjčovně a bylo to asi dvacet let poté, co jsem jel na skútru, tak jsem se rozjel jako splašenej - prostě mi to vyloženě ujelo pod zadkem = a prodavač lomil rukama, že musím zápěstím pohybovat jemně. Takže si nemyslím, že jemný zápěstí znamená automaticky ničit spojku a taky nevím odkdy se ničí spojka tím, že jedete pět km v hodině, to musím v Praze každou chvíli takhle popojíždět na semaforech a podobně. A co teprve nácvik pomalé jízdy na parkovišti, kde jezdíte krokem kolem kuželů, to se taky ničí spojka?