od traktorista » 27 kvě 2014, 20:24
ono medzicasom som zistil, ze ta nabijacka z lidlu ukonci nabijanie ked napatie dosiahne tusim 12,5V a neda sa nastavit aby pokracovala v dobijani (tu by sa mi hodila manualna nabijacka kde by som obmedzil nabijaci prud na 0,6A a napatie na 15V).
Cize baterka pri dobijani rychlo dosiahne 12,5V a nabijacka to vyhodnoti ze je dobita (pricom nie je a po takomto rychlom nabijani ani vzdy nenaskoci motor).
Co sa tyka prebijania, tak som nameral pri nastartovanom motore napatie 14,5V, aj som skusal vytocit motor ale napatie nevzrastalo, a v servisnom manuali sa pise ze pokial je to do 15,5V tak je to v poriadku. Cize som vyhodnotil alternator ako v poriadku.
A posledny poznatok, docital som sa ze v autach je kludovy odber cca tych 30mA normalny stav, lenze auta maju niekolko nasobne vacsie kapacity baterii, takze som tie "spotrebice" odpojil a skusim zajtra opat nahodit bateriu co sa bude diat. Skusal som ju doma nabijat ale strasne kratko to trva, nabijacka furt skonci cyklus ze je plna... Napatie na baterke je teraz 12,6V co by malo fakt znacit plnu baterku, tak uvidim zajtra