od Dano » 08 lis 2021, 19:10
Uvidím časom,jedno je isté už teraz,variátor zaberá úplne hladko,otáčky idú krásne regulovať plynom,lebo valčeky krásne bez odporu kĺžu po svojich dráhach-to namazanie môže niečomu uškodiť?
Premýšlal som,či nemôže tá vazelína odstredivou silou nejako vyfŕknuť na remeň,ale nie,nemôže,je tam len jemná vrstva,ak aj vyfŕkne,tak jedine za variátorom na blok motora,odtial sa na remeň dostať nemôže.
Nie som sám,kto to urobil,videl som viaceré videá,kde to mazali,tak som to vyskúšal-no sám som zvedavý,či to bude mať aj nejaký vplyv na životnosť valčekov.
Tak či tak,kontrola stavu by sa mala občas urobiť,ja som chcel hlavne znížiť prevádzkové otáčky,to sa aj podarilo.
Tie vodítka boli tiež pekne vyhrkané,ale o tom sa vie,tak som ich vymenil,sada stála priamo v Honde 11,70 eur.
Valčeky som bral zo scootlandu,aj z poštovným za 25,90 no mal som ich zobrať tiež z Hondy,tam sú za 21 eur.
Ešte doplním,že tie vyšúchané plôšky určite nie sú z toho,ako sa valčeky oprú o doraz,ale sú z toho,ako sa na sucho šúchajú.
Premýšlal som aj nad valčekmi dr.Pulley,ale nebol som si istý,akú váhu vybrať,cestou pokus/omyl som ísť nechcel,cena je oproti orig. valčekom vysoká,úplne my stačí,ak to takto vydrží ďalších 11 000 km,potom pôjde aj nový remeň,ak budú tie valčeky zasa ošúchané,tak aj tie,vodítka samozrejme tiež.