U Forzy je problém. Jak je celá zakapotovaná, tak tam v podstatě není kam co chytit. Když tady pohledáš, tak najdeš různé držáky, které se dají uchytit po vyhození toho prostředního plastu, ale vždycky Ti bude trčet z řídítek nějaká nevzhledná koule s úchytem na mobil a drát z nabíječky. Navíc, až začneš jezdit, zjistíš, že to uchycení uprostřed řídítek je proklatě nízko, takže musíš uhnout pohledem nebo spíš celou hlavou mimo cestu, což není ideální. Já tam v integrálce třeba s hlavou rovně nevidím. V některých případech Ti mobil bude zakrývat budíky. Jiná řešení jsou nějaké hrazdy nad budíky, které ale (podle mě) vypadají ještě hůř a překáží nejspíš ještě víc, event. nějaké držáky na víčko expanzky, kde bych se zase bál, že to bude bránit v plném rejdu.
Dobrá rada, co?
Svěřím se se svojí zkušeností. Po tom, co jsem prohledal kde co a jediná přijatelná věc byl ten originál futrál od Hondy, kam by se mi nejspíš nevešel telefon, jsem se na to vykašlal. Ono, upřímně, koukat za jízdy na mobil není zrovna dobrý nápad. Takže jsem místo držáku koupil intercom do helmy a pokud někdy potřebuju navigaci (což je v mém případě spíš ojedinělé), strčím telefon do kapsy a do helmy mi jde zvuk z navigace. V autě jezdím s navigací bez zvuku, ale zjistil jsem, že doba pokročila a ve většině případů se dá docela dobře jezdit jen podle hlasových pokynů. Zhasnutý mobil navíc není potřeba mít na nabíječce, protože to moc nežere.
Kdybych jezdil na skútru jako messenger, tak bych asi uvažoval jinak a účel by světil prostředky, ale takhle jsem dospěl k závěru že než si prznit skútr nějakým držákem, navíc v blbé poloze, obejdu se radši bez něj.