rarach89 píše:Rád bych si rozšířil řidičák na A. Než to udělám, tak přemýšlím o tom, že bych koupil Forzu 125. Samozřejmě se na skútru jezdí trochu jinak než na motorce, ale beru to jako získání zkušeností na dvou kolech. 90% by bylo cestování po Praze do práce.
No a teď to hlavní - mám 165kg. Forza uveze papírově 180. Problém by tak být neměl, na ježdění po Praze by těch 11kW mělo stačit ne? Na youtube je video ve dvou a 180kg a jede to řekl bych dost slušně. Skútr bych měl na rok a pak bych si dodělal A, poslal Forzu do světa (nebo nechal přítelkyni) a koupil si NC750X DCT.
Jak to je s rozdíly mezi jednotlivými modelovými roky? Je to někde sepsané? Chtěl bych bezklíčové startování a elektricky posuvné plexi, to je až od roku 2018?
to Rarach89, vůbec se toho neboj, celá Asie používá menší stroje velikostně i objemově jako "malý náklaďák nebo prostředek hromadné přepravy". Já "docent = hmotnost necelých 100kg" najedu za rok v ČR 500-1000 km na SH 150, výkon necelých 11kW a ano nejede to tak, jak bych chtěl, ale ? Na dovolené v Asii, obvykle měsíc v zimě najedeme celá rodina na skútru až 2000 km, já skoro 3000 km, ale celá rodinka 100+45+30 = krásných 175 kg jezdíme v pohodě a najedeme 1500-2000 km a Honda PCX 150, 11kW s tím nemá problém, PCX 150 je můj favorit anebo Yamaha N-max /Aerox 155, pokud není tak Honda Click 125 musí stačit taky. Takže klidně si Forzu 125 kup, brzda provozu nebudeš. Asijati si v lezou v 4 na skútr a celkem budou přes 180kg (3*45+60) všichni už nejsou hubení a mladí by nejraději prožili svůj život v McDonaldu, což jim pěknou postavu nezajistí. Nejpoužívanější je Honda Wave 100-110 (nově i 125i) a Asijati na to naloží klidně i 300 kg a jedouuuuuuuuuuuuuuu, takže se ničeho neboj ... osobně jsem viděl a i mám fotku z Vietnamu, kde chlap se ženou jeli na skútru a vezli ještě 3 živá prasata nacpaná v takových kuželových proutěných koších, aby se prasata nemohla hýbat, celkový náklad jistě 250-300 kg a jelo to
https://www.youtube.com/watch?v=_uz2MR9-UTI anebo se sajdkárou, kterou potkáš klidně plnou rýže, ananasů anebo jako pojízdný stánek
https://www.youtube.com/watch?v=2wHP9jKYX-4
Začal jsem s tátovou Jawetou - podivný Stadion, Jawa 23 Mustang, Jawa 350, Suzuki Bandit 600 (ojetý), Yamaha XJR 1300, Honda SH150 je už pryč, PCX 125 se ani neohřálo a šlo, a nyní drandím Yamaha Tracer 900 GT a vysněný T-max 530 snad bude další...