Honda Dylan 125 - problém s maximálkou

Diskuze o skútrech většího objemu.

Honda Dylan 125 - problém s maximálkou

Příspěvekod ZOLLINO » 13 srp 2014, 12:59

Ahoj,

Som len amater preto ospravedlnte moju neznalost, no sme s mojim mechanikom uz bezradni a na forum sa obraciam ako na poslednu nadej, snad sa najde niekto kto pomoze alebo vnukne vitaznu myslienku na vyriesenie mojho problemu s tymto skutrom. Nedavno som kupil Honda SES 125, prezyvany tiez Honda Dylan 125, 4T, r.v. 2003. Jedna vec je ze na displayi ma cca 11000km, ale podla mojho kamarata mechanika podla brzdovych kotucov to vyzera na 30+ tisic km. To by az tak nevadilo kedze ide o vodnika a Hondu.

Bohuzial nefungoval spustac - teplotne cidlo vodneho chladenia, ktore sme opravili (93eur) a momentalne uz vodne chladenie funguje.

Avsak k mojmu problemu. Ma max. rychlost 90kmh, v technicaku ma max 100kmh a po kupe jazdil cca 95kmh kym sme ho komplet nerozobrali nevycistili, nevymenili chladiacu tekutinu a podobne. Bohuzial naspat po slozeni to vykazuje teito anomalie:

- max rychlost iba 90kmh (docital som sa ze by mal v pohode davat 105-120kmh) -> najvacsi problem
- otacky kolisu a nevieme nastavit stabilne tak, aby to pri stati neskapinalo a zaroven tak aby sa pri stati same nevytacali do vyssich otacok. momentalne su +/- ok, ale niekedy mi na krizovatke zakape, preto obcas musim pridavat plyn aj ked nechcem.

Co sme skusali:
- hrali sme sa s bohatostou paliva, ale nema to vplyv ani na otacky ani na max rychlost. Zere viac alebo menej, zmes je prilis bohata a hadze ohen z vyfuku alebo je potom priliz slaba a skuter sa rozbieha znatelne pomalsie.

- Bol rozobraty cely karburator komplet vsetko. A jedine co ma v tomto ohlade napada je taka labilna gumicka oblukoviteho tvaru ktora moze netesnit uplne, resp moze byt vytahana po 11rokoch sluzby.

- Menena sviecka za novu

- Motor nastaveny (valves) na 0.16 intake, 0.25 vyfuk

- Variator vypada v poriadku s tym ze remen moze byt z bokov uz vysuchany a zuzeny, kedze je tam este povodny.

Nevieme ako vratit Dylanu zivot aby vedel lietat jak novy. najde sa niekto kto poradi? Mal som predtym cinu a jazdila 90kmh ako tento dvakrat tak drahy Dylan, preto urcite chapete moje rozcarovanie. Skuter je to inak skvely a celkom nadcasovy na svoj rocnik. Vopred vam velmi dakujem.
Naposledy upravil ZOLLINO dne 13 srp 2014, 23:50, celkově upraveno 1
ZOLLINO

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Dylan

Re: Honda Dylan 125 problem s maximalkou

Příspěvekod Strmal » 13 srp 2014, 13:36

Užší řemen má za následek že nevyjede na variátoru tak vysoko jak má a sníží se maximálka,
minimální šířku řemene najdeš v manuálu.
Pokud jsi vyčistil karbec tak zkus ještě vyměnit svíčku...
Malaguti Madison 200 Blak Rider

Dříve bylo - Malaguti F15 Firefox

250+

Reputace: 10
Skútr / moto: Malaguti Madison S200 Black Rider
Tuning / úpravy: Multivárek, LeoVince GranTurismo

Příspěvekod ZOLLINO » 13 srp 2014, 23:49

no asi urcite vymenim remen, ma sa menit kazdych 24000km a ten skuter ma pravdepodobne viacej. Min sirka by mala byt 21.5mm pisu... a svicku sme taky menili.
ZOLLINO

5+

Příspěvekod Winterwolf » 14 srp 2014, 06:55

Ještě si zkontroluj jestli tam máš správnou délku řemene. Pak bych se zaměřil na variátor jestli jsou tam správně těžké válečky :wink:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod jirka04 » 14 srp 2014, 09:16

Ahoj, jseš si jistý, že nemáš blbě poskládanou tu přední hnací řemenici? Jestli jste to měli rozdělaný a přeházeli podložky, tak ta pohyblivá polořemenice jezdí jinde,anebo pevná je dál, než by měla a tím pádem i rychlost je jiná. :(
Měl jsem před lety ten sám problém na Madisonu a taky jsem to předělával. Chce to manuál a podívat se, jak to má býti poskládáno. Zlomte vaz. J
jirka04

500+

Reputace: 1

Příspěvekod ZOLLINO » 18 srp 2014, 13:12

Ahoj, jseš si jistý, že nemáš blbě poskládanou tu přední hnací řemenici?
-- kamos mechanik hovoril ze to by malo byt OK, mozno sa na to pozrieme ked to znovu budeme otvarat kvoli:

objednany remen HONDA DYLAN 125 MALOSSI X-SPECIAL DRIVE BELT a valceky HONDA SES125 SES150 DYLAN 2004 DRIVE ROLLER WEIGHT SET NEW 22123KRJ900. Budem informovat ked sa to nahodi do Dylana. Diky
ZOLLINO

5+

Příspěvekod sollik » 22 srp 2014, 08:47

Mě jezdí Dylan max. 100 km tachometrových, mám najeto cca. 28 000 km a předpokládám, že jsou poctivé a řemen je původní .....
Mohl byses zeptat toho kámoše jak má Dylan řešený sekundární převod v náboji zadního kola? Nikde jsem nenašel jak vyměnit olej :(

Díky.
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

Příspěvekod ZOLLINO » 23 srp 2014, 16:01

Nebudes mi verit, ale nevie takto z hlavy povedat ze by to musel vidiet.

Ale ze tam vzadu je vypustadlo pri kolese a zaroven by tam mala byt plastova picovinka cez ktoru sa leje olej. Kazdopadne my sme to este nemali rozobrate, tak fakt verim ze nevie.... Heyness manual nemam, ale mam taliansky manual s fotografiami, ktory by ti mohol pomoct. Ak by si chcel..
ZOLLINO

5+

Příspěvekod sollik » 25 srp 2014, 19:03

Právě že jsem tam nic takovýho nenašel. Lead to měl a nějak se mi nechce věřit, že by ten převod měl celoživotní náplň, nebo to bylo ošéfovaný jinak ... Jde o to, že mi z tohohle převodu něco hvízdá a bude to z toho, protože to hučí i když jsem to zkoušel jet z kopce s vypnutým motorem - prostě s tím převodem něco je, buďto něco vyběhaného, nebo to běží na sucho. Ale kudy by se tam měl nalévat olej netuším, žádný napouštěcí ani vypouštěcí šroub jsem tam nenašel. Resp. šrouby tam jsou, ale to by u něj byla značka hladiny a nápis OIL.
Mohl bys mrknout do té knížky, jestli tam k tomu něco nepíšou? Díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
sollik

750+

Příspěvekod ZOLLINO » 02 zář 2014, 12:05

ZOLLINO píše:objednany remen HONDA DYLAN 125 MALOSSI X-SPECIAL DRIVE BELT a valceky HONDA SES125 SES150 DYLAN 2004 DRIVE ROLLER WEIGHT SET NEW 22123KRJ900. Budem informovat ked sa to nahodi do Dylana. Diky

takze sme to nahodili a .... rozdil veskery zadny.

Remen ktory bol stary a povodny 2003 Honda mal hrubku cca 21.18 mm, novy remen Malossi ma hrubku cez 22.2 mm.
Valecky boli ojazdene a osuchane, nahodili sme nove valecky Honda.

Aj napriek tomu ze skuter dostal tieto nove komponenty, ktore by sa definitivne mali nejako prejavit. Nedoslo k ziadnej zmene a stale je tam maximum 90-91kmh. To ma vedie k myslienke, ze problem je niekde inde. A posledne co ma naozaj napada je -a teraz ospravedlnte moju laickost- vnutro karburatora. Je tam taka trojstupnova ihla (na spodku hruba, v strede tensia a na spicke najtensia) ktora pracuje s takovou gumovou membranou v tvare polgule (pracovne jej budem hovorit frcka). Bolo mi povedane ze to sluzi na regulaciu paliva prostrednictvom toho v akej miere je posunuta ta ihla (1 z troch faz hrubky ihly) a zaroven dviha tu frcku alebo co. Pri prvotnom rozoberani ta frcka uz javila znamky opotrebenia a tesnenie asi tiez nebolo najlepsie. Takisto manipulacia s tymto komponentom (ktory mi ako jediny pride nestabilny a labilny) mohla znizit povodnu rychlost 95kmh na 90-91 kmh.

Co si o tom myslite? V pripade ze mate predstavu o com hovorim, poznate nejaky repair kit alebo repair sadu na tuto ihlu a frcku? Pripadne mate nejake info ako to ma byt nastavene. Okrem tejto ihly a frcky (ked vylucim nastavovacie sroby na otacky a privod paliva) pravdepodobne uz tam nie je nic regulovatelne, labilne. Ostatne su sroby + remen. Naozaj neviem kde este inde pozriet.

Za akekoliv info vopred dakujem.

-- 02 zář 2014, 12:08 --

sollik:

Asi bude lepsie ked ti to sem niekde dam na stiahnutie a pozri si to sam, zide sa...

https://drive.google.com/file/d/0B0-4Mf9vPKc2WkdTd0VacE1yUm8/edit?usp=sharing
ZOLLINO

5+

Příspěvekod sollik » 18 zář 2014, 20:54

Ahoj Zollino.

Moc díky za manuál, konečně se mi to povedlo otevřít, pořád mi to psalo neplatnou adresu :? Teď si jdu dát špagety, snad tomu pak aspoň trošku porozumím .... :lol: :lol: :lol:
sollik

750+

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek