Honda ANF125i Innova

Diskuze o skútrech většího objemu.

Re: Honda ANF125i Innova

Příspěvekod Povetron » 12 úno 2013, 11:41

Bral bych řetězovku a nosič na středový tunel. Řetězovou sadu v nabídce přímo nevidím, tak poskládat.
Povetron

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda ANF125i

Příspěvekod Vali » 12 úno 2013, 18:21

8steve: sem docela zvedavej kolik ti ten retez vydrzi. I na kolo je prumernej retez drazsi :D

22.2. edit:
8steve: to je tak kdyz nekdo setri na nepravým miste. Ja vymenil i obe rozety a vse naprosto v poradku pruves vsude stejnej, kontroloval jsem to po najeti neco pres 1000km po vymene a ani sem nemusel napinat.

Vubec nevim objednaval jsem to z http://www.motomike.cz, ale muj nazor je ze rozety se maj vzdy menit s retezem. Bral jsem tu sadu za 1599Kc. Zde: http://www.motomike.cz/category/10100000000/vehicle/62976
Naposledy upravil KYBLOS dne 05 črc 2013, 05:18, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny příspěvky pod sebou
Vali

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda ANF125
Tuning / úpravy: Bez úprav

Příspěvekod ChipNF » 25 úno 2013, 12:38

Pravdu diz, nesetril jsem a koupil novyho Vawe... a ma sisatou rozetu. Dotahuji retez, dotahnu a otocim kolem a retez je vysponovanej, ze se kolo skoro neotoci. Mam pocit, ze pri vyrobe JAWA 50 Pionyr se projevily vychodni kvality výrobků a dostalo se to i dál na východ a dokonce o 50 let později... šišky nemám rád, proto budu reklamovat.

Vali: Co se týká toho středovýho nosiče, nějak sem se teď na to v zimě vybodl, ale budu ještě řešit, takže pokud je stále zájem, se můžeš se mnou svézt:) bikerbitz vypada levneji a mozna dobre, ze jsem s tim nespecha, jen budu muset vznest dotaz na kramy pro wave:)
Obrázek
ChipNF

100+

Skútr / moto: Honda Wave 110i (NF110)
Tuning / úpravy: jezdec:)

Příspěvekod Bilok » 26 úno 2013, 13:15

8steve: Není na Innovu řetěz s okroužkama zbytečný, bude mít zbytečně větší odpor a toho svinstva do řetězu tolik nenapadá. Životnost i obyč řetězu je slušná, problém jsou akorát ty šišatý rozety.
Mě by se líbila tahle řetězovka pokud má normální kulatou rozetu :wink: http://www.motomike.cz/k3/category/1019 ... k3_editor= má nejvyšší pevnost v tahu ze všech řetězovek.

Jo nějaký svinstvo na něj napadá, ale za 12tis km jsem ho jedinkrát nečistil jen ho tak po 2000 km pořádně nastříkám sprejem na řetězy. Zatím se chová skoro jak nový.
U těch o kroužků bych se bál mírného zvýšení spotřeby, když už tu řešíme každý mililitr benzínu :mrgreen:
Naposledy upravil KYBLOS dne 05 črc 2013, 05:18, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
Bilok

50+

Skútr / moto: ANF Innova 125I

Příspěvekod renos » 05 bře 2013, 12:11

Takže zbývá už jen vycentrovat dráty. Nešlo mi do hlavy jak se může vytahat řetěz jen z části při slušném zacházení a na šišatou rozetu nevěřím.
Zkusím se poptat, kde by mi to byli schopni udělat, s nákupem řetězovky ještě počkám.
Jezdím za: Obrázek 8)
renos

250+

Skútr / moto: Honda ANF125i Innova - prodáno
Tuning / úpravy: kufr GIVI, plexi PUIG

Příspěvekod ChipNF » 05 bře 2013, 13:48

Renos: popletls hrusky s jabkama... myslim ze osma a draty nemaji s rozetou moc spolecnyho.

Veril bych klidne tomu co psal Steve ze jsou treba na rozete moc velike diry a nejde vystredit nebo neni neco jak ji usadit.

steve: no, jeste jsem se nedival na to, jak je to tam uchycene, ale mozna by stalo za to zvolit jine srouby, podobny jak jsou na uchyceni kol auta - konicke..:) ale fakt zatim nevim jak to tam vypada.

steve: teoreticky ty matky by mohly byt konicke... ale co ja vim, nevidel jsem to zatim:)
Naposledy upravil KYBLOS dne 05 črc 2013, 05:19, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny tři příspěvky pod sebou
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod renos » 05 bře 2013, 21:46

Chlapi, sypu si popel na hlavu, cestou z práce jsem si uvědomil, že jsem napsal pěknou kravinu. Jsem si říkal, že mě asi 8Steve pěkně setře :mrgreen: .
Takže je to vlastně neřešitelné? Musím na to taky mrknout jak je vlastně uloženo. Momentálně mám housera v zádech a jsem rád, že chodím, ale už mě sakra svrbí dlaně, dnes bylo nádherně a mašiny už začínají lítat.
Jo, chtěl jsem se zeptat, když máte motorku na hlavním stojanu, kopnete tam rychlost, točí se vám kolo na volnoběh? Mám dojem, že mi to kdysi nedělalo.
Jezdím za: Obrázek 8)
renos

250+

Skútr / moto: Honda ANF125i Innova - prodáno
Tuning / úpravy: kufr GIVI, plexi PUIG

Příspěvekod Bilok » 10 bře 2013, 20:01

Měřil jsem dnes to prověšení řetězu a je všude rovnoměrný v rámci toho co jsem schopen poznat.

Jinak mi asi odchází akumulátor, po 2 měsících stání (před tím plně nabitý) už netočil startér, ještě že je tam ta nakopávačka:-)
Po nabití už zase startuje, ale kdo ví jak dlouho tohle vydrží.

Měřil jsem pro zajímavost kolik dává alternátor na baterku: 14,00V na volnoběh, 14,10V okolo 3000 otáček, 14,2V okolo 5000 otáček.
Bilok

50+

Příspěvekod ChipNF » 11 bře 2013, 14:32

chichi, ani nevím na co tam ta nakopávačka je:) To bude fakt na dojetí.ale dobře že tam je:)
O víkendu jsem zkoušel bez baterky startovat, chytlo to na 3. kop...
Ale funguje všechno tak nějak podivně, třeba blinkry jen svítí a neblikají, vlastně nejde čerpadlo... všechno bliká jako blázen:)

sice jsem to poslal vedle na Wave vlakno... ale treba me nekdo jeste nakopne

O vikendu jsem trosku ladil, tak se treba nechte inspirovat:) nebo mě doplníte a bude inspirovat vy mě:) díky:)

Kufr Kappa K35N 35litr... cekal jsem ze bude moc velky, ale vypada na Vlně v pohode. I uchycení se zdá být fajn. S kappou mám zkušenosti z Yamaha TDM 850 a nebyl problem, tak snad to tak zustane.
Zbyva jen trochu rozvrtat horni viko a doplnit tam uchyty na gumy, bud to udelam ocky s metrickym zavitem, nebo koupim nejake koupelnove nerezove drzaky na rucniky, nebo zinky, uvidime. Zespod bych tam chtel na matky, ktere budou drzet ten ty koupelnové uchyty nebo ocka pripevnit nejakou sitku, treba na noviny, nebo na nejake papiry nebo aspon udelat nejaky drzak na zamek, aby v kufru, kdyz je prázdný nehkal a navíc po otevrení byl vzdy nahore.

Plexi Kappa, namontováno včetně využití zvýšení zrcátek. Původní montážní sada s tím nepočítá. Jen jsem musel sehnat 2 matice se stoupáním závitu 1.25 ... uff:)ale zdá se, že budu konečně vidět dozadu i s integrální přílbou:) Jinak se mi uchycením plexi podařilo získat místo kam uchytit nějaký držák na telefon (kvuli navigaci- přece jen jsem v praze naplavenina, tak se bude mozna nekdy hodit) z ebaye, který zatím přesně nevím jak vypadá, takže info poskytnu az dorazi a az ho namontuji:)
Vyzkousel jsem jizdu s plexikem a je to parada, nefuci na me, jen na helmu na te je stitek, takze v pohode, ale rozhodne tam nejsou zadne turbulence pri vyssich rychlostech. Kdyz jsem jezdil kolem 5° na podzim tak mi docela tahlo na krk a hrudnik i pres motobundu s podsivkou s mikinou a termopradlem. pet stupnu uz je docela vlezlych po par kilometrech... tak uvidime ted!

Zásuvka 12V na revma plast (na fichtlu to je spis revmaplech) na opacnou stranu od zapalovaci skrinky jsem nainstaloval krytou zásuvku a kabely propojil s baterkou přes pojistku. Vedeni kabelaze je celkem na pohodu, cekal jsem ze s tim budu mit problemy, ale uplne v pohode. jsem jen zvedav, kolikrat to nabijeni pouziju, Minimalne to lze pouzit na udrzeni baterky pres zimu

Vyhrivani rukojeti nekde z hongkongu jsem objednal samolepici odporove podlozky, ktere se daji na stavajici rukojeti a pak se na ne nasadi smrstovaci buzirka a zatavi se:) Vzhledem k tomu, ze podlozky maji celkem 10Wattu, tak abych nemusel resit spinaci rele od zapalovani, proti vybiti baterky, napojil jsem to parkovaci svetla:) Nekdo tady jiz zminoval, ze svetlo je napajeno magnetem, takze nema s baterkou nic spolecneho. Zkratka, nastartuji rozsviti se svetlo zapnu a topím, vypnu zapalovani zhasne se svetlo a napajeni vyhrivani muze zustat zapnuto. Take nemusim resit ubytek po zapnuti spinaci skrinky, pred nastartovanim:) Nevim, jestli jsem to udelal nejstastneji, protoze ubytek svitivosti je lehce zrejmy hlavne v nizsich otackach, ovsem pri bezne jizde to nejde poznat. rukojeti hreji jako blazen, takze na ranni cestovani do prace se skoro tesim a jeste vic na cestovani z prace :-D
Vypínač jsem dal vedle ovládání blinkrů

alarm ale to si necham pro sebe, přece né? :D

Možná sem hodím i nějakou fotku.., ale to neslibuji:)

kdyby nekdo chtel nebo potreboval... z tuningu mi zbylo:

http://www.skutrforum.cz/viewtopic.php?f=15&t=8596&p=199391#p199391
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Bilok » 13 bře 2013, 14:13

Mě se točí, ale není to žádná velká síla. Bude to pravděpodobně souviset se seřízením spojky (ten šroub ze strany motoru).
Bilok

50+

Příspěvekod Bilok » 13 bře 2013, 14:32

Šťastný číslo :mrgreen:

Mě se to kolo na stojanu točí nějak od začátku až do nynějších 12tis. Asi máš pravdu, že to bude odstředivkou, přeci jen je v oleji a tak k nějakému přenosu síly na kolo dochází i pokud není sepnutá.
Bilok

50+

Příspěvekod ChipNF » 13 bře 2013, 14:33

že by unavené pružinky?:)
Obrázek
ChipNF

100+

Příspěvekod Bilok » 13 bře 2013, 14:58

Unavené nebo slabé od začátku. Je to malá síla na kolo, ale na stojanu ho to nakonec roztočí.
Pro příště sehnat nějaký kvalitnější pružinky. Jo zkoušel jsem to na studeném motoru a ještě používám hustší olej 10W/50. Až to půjde zkusím to i se zahřátým olejem a dám vědět.
Naposledy upravil KYBLOS dne 05 črc 2013, 05:20, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
Bilok

50+

Příspěvekod drumbas » 19 bře 2013, 19:52

nemam slov
Naposledy upravil drumbas dne 20 bře 2013, 14:16, celkově upraveno 1
drumbas

50+

Příspěvekod Milan57 » 19 bře 2013, 20:32

Jede jenom cca 80 ? Já mám následníka Innovy -tu Wave novou v záběhu- cca 100 km najeto- a potřeboval jsem kousek přidat a měl jsem tam 90 a ještě by to jelo- ale nechci to trápit před plným zajetím- a to Wave je slabší než Innova
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

PředchozíDalší

Zpět na 100-125ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek