Já mám psáno AUT, takže to šoférovat může i moje, a pokud tam nebudeš mít aut, tak zákon vykládá to že za automat se považuje taková převodovka, kde není ručně nebo nohou prostě manuálně ovládaná spojka.
Když to půjdeš koupit do Hondy Jarov, měl bys tam mít AUT... ale je jedno co máš napsáno v TP, protože nadřazenější tomu je zákon, kterej to vykládá jasně.
Takže já to mám správně.
Je docela možné, že u Innov to ještě nebylo, protože se o změně oprávnění v její době ještě nevědělo. Teď aby si nesnížili prodejnost, tak tam dávají AUT, což je super:)
Myslím, že jsem to vysvětlil dost logicky, aby to pobral i 8steve
) ne nic proti tobě:) J.
8steve: moc to resis... hledej v zakonech cim se rozumi automaticka prevodovka a bude Ti jasny proc to tak je. a neni to o homologaci:) to co je v TP neni homologace:)
no, já ten výklad návrhu nemuzu najit, ale je to tak, segra je na magistrate a resi tam prestupky a porusovani zakona...
je tam aut neni tam paka spojky = muzes ridit
myslim, ze pokud pozadate hondu, tak vam to bude umet nejakym prohlasenim zmenit i na innovach... vy si pak jen zajdete na urad, aby vam to prepsali. podle me to bude stat podobne jako zmena barvy, takze tak stovku dve?
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=18&cad=rja&ved=0CFoQFjAHOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.lepsipravo.cz%2FDocuments%2FT23D-86016F21F3BF8D3B920B031865B3FBDD%2Fuplne_zneni.doc&ei=AHN1UPHHLNHIsgaekYCwBg&usg=AFQjCNHTZrIV3GP0NkmERCzCdq3I3ikiKw&sig2=7PXVPvILYy-Cuwebzy0_3w(2) Absolvoval-li žadatel o řidičské oprávnění praktický výcvik a zkoušku v řízení motorového vozidla4) s vozidlem vybaveným automatickou převodovkou, obecní úřad obce s rozšířenou působností omezí řidičské oprávnění pro příslušnou skupinu pouze na vozidla s tímto druhem převodovky; toto omezení se však neprovede, jde-li o řidičské oprávnění pro skupinu AM. Vozidlem vybaveným automatickou převodovkou se rozumí vozidlo, ve kterém není pedál spojky, popřípadě u vozidel, k jejichž řízení opravňuje řidičské oprávnění pro skupinu A, A1 nebo A2, ruční páka.