od oldik » 05 dub 2010, 15:08
Já jsem koupil také před měsícem. Ještě jsem chytnul poslední kus v červené. Mám 180cm a 105kg. Zatím po cca 250km mi bere 2,3l/100. Je fakt, že kvalt 1,2 vytáčet absolutně netřeba, ale i ve fázi zajíždění 4 řadím, až mám za 3 rychlost po rovince lehce na 60km/h a v nepříznivých povětrnostních podmínkách a do mírného kopce 70km/h. Zatím jsem ani na rozjezdy atd. neměl víc jak půl plynu, spíš zatím jezdím kolem 1/3 plynu a pozvolna čekám až se rozjede na požadovanou rychlost. Rozhodně za to nervu. Jinak 4 kvaltu sedí rychlost aspoň 70km/h, lépe 80km/h. Pak pěkně reaguje na plyn, vyjede i lecjaký kopec a poradí si i s protivětrem a hlavně nemám pocit, že bych motor trápil na nízkých otáčkách. Super je udělaná 3 kvalt, má sílu i rychlost. V mém případě jsem nenašel zatím kopec, u kterého bych musel podřadit na 2, ale chce to aspoň 60km/h. Konstrukční rychlost je psaná 95 km/h, ale je to blbost. V jednom nebude problém 110/120km/h. I na zahraničních fórech (hodně jsem četl, než jsem ji koupil) píšou v originálním provedení v 1 osobě 120km/h a ve dvou téměř vždy 100km/h. Je fakt, že i přes zajíždění jsem zkusil plné zatížení a nebyl problém, akorát jsem víc točil. Samozřejmě mi to nedalo a i na 4 kvalt jsem jen na okamžik zkusil otočit plynem více než jezdím a zatáhla velmi pěkně.
Ohledně motoru bych nenašel jedinou chybu. Naprostá bomba je vstřikování a ohledně zvukového projevu je na tom daleko lépe než třeba yamaha xt 125, se kterou jsme to porovnávali. Já ji vzal za akci 45 000,-. V téhle ceně bych řekl, že konkurenční moto bych hledal velmi těžce. Resp. bych vůbec nenašel.
Startování na drc kdykoli, reakce na plyn naprosto úchvatné. Jak jinak se stříkačkou. Provedení plastů atd. bezchybné. Jedninné co bych vytknul je pružení bez možnosti nastavení a nádrž na necelé 4l. Jsem od Brna, tak benzinku mám na každých 5-ti km, ale i tak by mohly být 3l k dobru. I když je mi 30let a původně jsem chtěl nějakou 4v 600 (asi hondu CB 600), vzal jsem na nátlak manželky tenhle stroj jako záležitost, na které se cca 1-max. 2 roky musím vyjezdit a pak mám povolenu větší kubaturu. Tohle si samozřejmě nechám, vzhledem k provozním nákladům a pořizovací ceně.
Trochu jsem se rozepsal, ale tahle motorka si rozhodně nezaslouží, aby o ní bylo napsáno tak málo, jak tomu na českých www je.
Jinak ND a nějaký nosiče mají na sunrisebazaar.com/shop/
Ještě jsem jako první zkoušel nahradil kolíbku řazení klasickou pákou a nedoporučuju. Po cca 20km jsem se velmi rychle vrátil ke kolíbce, která je naprosto fantastická i s ohledem na spřažení řazení se spojkou a s tím spojené trošku delší kvaltování.
Nakonec dám z 10-ti bodů 9,7b. 0,3 bodů strhávám za tlumiče.
Přeju novému majiteli hodně šťastných km nakonec bych jen potvrdil výběr - dobře jsi koupil.
Ahoj Olda
Jinak k předešlému dotazu, na dálnici úplně v pohodě. Troufnu si říct, že pod 90km/h ti rychlost nemá šanci klesnout. Pokud neberu třeba pár prudších kopců na trase Brno-Praha.
objem ničím nenahradíš
DL 650 V-strom K5, X9 500 Evo - prodáno