od bajza » 01 srp 2017, 11:27
Zdravím tak jsem dostal na 20 000 společných km se svým Nexem (koupen v loni v únoru). Malé zhodnocení pro ty jenž po něm koukají. Je to r.v. 2010 koupen s údajným 7200 km. Pozitiva určitě podvozek, výkon (na 125),spotřeba (2,8-3,2), sezení a pozice za řidítky,ochrana proti větru a dešti, stavitelné plexi, vzhled (pro mne jedna s nejhezčích 125). Negativa na prvním místě asi brzdy jsou trochu mdlé s pomalým nástupem, ale když si člověk zvykne není problém,jen po přesednutí na stroj s brzdami ostřejšími, je těžký při manipulaci na místě,nebo velmi malé rychlosti, zavazadloví prostor, schránky u řídítek jedna nepoužitelná a druhá maličká není ani na průměrný mobil, nedá se zamknout, pod sedlem místa jen průměrně, určitě je několik lepších skútrů v tomto ohledu. Plexi při nejvyšším nastavení trochu klepe. Servis za celou dobu jsem měnil jednou žárovku a přední gumu, ale tu spíš pro její stáří byla původní DOT 2010, zadní byla nová teď je na ní 100% více než 20 000 km a ještě něco dá. Olej měněn v intervalu cca 6000 km (teď budu měnit po 3), používám pouze Eni iride 5w-40 (cca 250 kč litr) a olejový filtr Hiflo HF 183 (80-140 kč). Pak jsem měnil vodní pumpu (a kapalinu to je jasné) to byla jediná drahá investice (4000). Měněna spíš s mírnou prevencí fungovala pouze chrastila při otočení klíčku. Mé hodnocení spokojenost veliká úplně jsem přestal jezdit autem, v loni jsem na něm absolvoval cestu do Popradu a vše OK. Koupě nelituji skútr jsem kupoval s vědomím drobných chybiček. A stal se mým miláčkem.