sakic019 píše:Ahojte páni.
Ma zaujal krásny skúter Gilera Nexus 125. Ešte som nikdy žiadny nevlastnil, toto by bol moj úplne prvý = skusenosti nulové.
Chcem sa vas opýtať, urcite by som nekupoval nový ale používaný, do ktorého roku výroby boli s karburátorom a od ktorého s vstrekovaním?
Výhody či nevýhody jednotlivých druhov?
Ja som veľký a ťažký (asi 188 cm a mozno aj viac ako 100 kg) zmestim sa v pohode na tento skúter?
Tiež by ma zaujimalo akou rýchlosťou sa to asi vie gúlať. Bývam v Bratislave, nechcel by som aby ma predbiehali nákladiaky ci autobusy, to by bolo dosť nebezpečne. Inak da sa ísť so 125 skútrom aj na diaľnicu, ci to už je o hubu?
Ďakujem
Nazdar, pred 5 dnami som si bol po Nexusa 125ku, tiez som na ziadnej inej motorke do teraz nesedel
je to 2008 rok, min. kozmeticke chybicky, 20t km, ale poviem ti ze PARADA
DDD 1. den som len spekuloval ako sa startuje a otvara kufor, 2. den som troska oproboval po dedine, dnes je 5. den a uz mam asi 250 km. S tym karburatorom ti neporadim, som uplny zaciatocnik, ale mam tiez 188 cm, sice len asi 85 kg, ale ta masinka ta isto iste potiahne..a ako
nakladiaky bues prebiehat ty, aj ked nie o 70km/h, ale budes. zevraj zavisi od velkosti valcekov vo variatore...bud rychlejsi rozjazd, alebo vyssia max. rychlost...a na tu dialnicu, tak to neviem, mne to ide 120, tak mozno ano, ale po dialnici ta to asi bavit nebude. Inac odporucam, dal som za to skoro 2000, ale stoji to za to, je to zavislost, fakt nieco pekne aj pre nas neznalych dvoch kolies...smelo do toho, lutovat nebudes. caj