kodls píše:veselyo píše:Mám problém. Mám jak jsem již zmiňoval Capirelli Grande Porto 125 v černé a jezdí perfektně nemám si zatím na co stěžovat, ale teď jsem zjistil , že mi chybně ukazuje rychlost, do 50 Km/h je to v pohodě a ukazuje jak má, ale dál tam zůstane i když jasně jedu rychleji. Neřešili jste též nějaký takový problém. Prosím poraďte co s tím, kdyžtak zajedu do servisu ten je blízko, ale kdyby přece jenom někdo měl zkušenost, tak bych to zkusil opravit sám. Děkuji
Jo taky to mám, prý od žárovek jde moc tepla a ten kablík od tachometru se nějak posere, takže běž tam kde jsi to koupil a oni ti to vymění a zaizolujou
Měl jsem podobný problém. Původně mi bylo řečeno, že je to údajně od žárovek, které vlivem zahřátí měly blokovat běh ručičky tachometru. Je to ale trochu jinak. Ručička tachometru se "kousla" o pouzdro tacha, stačí jí podložit, nebo krapátko zkrátit.
-- 21 říj 2014, 20:00 --
Mám Grande Porto asi 3 měsíce a najeto necelé 2 tis. km. Moje poznatky: stejně jako xladimu se mi odšrouboval držák podsedlového kufru, to bylo asi po 300 km, spravily to kontramatky. Horší to bylo asi při 1500 km, kdy se mi vlivem vibrací povolil výfuk, takže taky dotažení. Problém se zaseklou ručičkou tacha mě potkal asi při 1000 najetých kilometrech, spravilo to její zkrácení. Jinak jezdí bez problémů, beru to jako vychytávání much
Spotřeba podle toho jak moc to člověk honí, průměr zatím dělá asi 2,6 l /100 km. Na rovince to jede i přes 90 (dle radaru), při lehčím sklonu a s větrem v zádech tachometrově přes 105, ale tady skutečnou rychlost zatím nevím - prověřím přes gps příští sezonu. Dlouhé a náročné stoupání mu nesvědčí, chybějící koně jsou znát. Jinak pneu nerady mokro, bacha na to.