Mirus1 píše:Tak UAMTK už odpověděl, zde máte můj dotaz a potom jejich odpověď.....
Dobrý den!
Na různých internetových diskusích probíhají diskuse, jak je to s ŘP skupiny A1 pro naše řidiče a jeho platnost v EU.
Konkrétně se jedná o skůtry kubatury do 125ccm, výkon max.11kw a automatickým řazením. Podle informací na vašich stránkách http://www.uamk.cz/informace/mezinarodn ... _a_vozidla
pokud jsou správné, tak by řidič s ŘP kde má např. vyznačeno AM, A1, B, B1, neměl mít problém při případné policejní kontrole, jak jsem vybral náhodně např. Rakousko.
Jsou na to stále rozporuplné názory, takže si myslím, že od vás dostanu ty nejpřesnější informace. Můžete prosím na 100% potvrdit, že s novým řidičákem, kde mám vyznačeny skupiny AM, A1, B, B1, můžu při jízdě na právě výše uvedeném 125ccm skůtru bezproblémově cestovat např. Německo, Rakousko, Maďarsko, Chorvatsko, Slovinsko a.t.d.
Děkuji předem za odpověď s přáním hezkého dne
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den,
pokud tyto kategorie máte vyznačené, můžete dané motocykly řídit. Informace se rozcházejí zejména ve chvíli, kdy máte pouze řidičák B, bez vyznačených kategorií, a chcete jet na skútru do 125 ccm do zahraničí. U nás a například na Slovensku to možné je, ale ostatní země EU tuto možnost nevyužili.
S pozdravem,
Team infoservisu ÚAMK
ÚAMK, a. s. | Na Strži 9/1837
140 00 Praha 4 | Česká republika
tel: +420 261 104 333 | fax: 261 104 356
e-mail: infoservis@uamk.cz | internet: http://www.uamk.cz
Mirus: Ale to, že můžeš řídit s A1 nikdo nezpochybňoval. To platí všude na světě. Šlo jen o novelu s béčkem. A jak vidno, tak ÚAMK neví taky všechno, když jmenuje jen Slovensko. Musím říci, že nejlepší komunikace byla s polským konzulem. Ten mi zavolal osobně na telefon a výborně jsme pokecali. Když ta novelizace u nich vešla v platnost, tak mi řekl: "Ono chvilku bude trvat než si na to naši policajti zvyknou, tak kdyby byl nějaký problém, dejte jim na mě číslo."