Zdravím všechny zdejší skútristy (a skútristky, jsou-li tu nějaké
) a prosím o radu při výběru mého prvního skútru. Protože mám papíry pouze na auto, sháním se po nějaké 125ce. Dělat si kvůli skútru papíry na velkou motorku a kupovat něco silnějšího by se mně asi příliš nevyplatilo, a to ani finančně ani uživatelsky, protože hlavním úkolem skútru bude vozit mě v rámci Prahy z domova do práce a zase zpátky, což obnáší jenom něco přes 20 km denně. Už pár dní tedy pročítám inzertní servery (vzhledem k vyčleněnýmu rozpočtu připadá v úvahu akorát ojetina) a včera mně padla do oka tahle nabídka:
http://www.tipmoto.com/motorky/piaggio/ ... 9-125.htmlJedná se o Piaggio X9 125, ročník 2002, dotažený odkudsi z ciziny společností Westmoto z Horní Břízy u Plzně. Vzhledem k ceně 20 tisíc je mi jasný, že skútr objel nejmíň 3x zeměkouli a rozhodně se nejedná o žádnou leštěnku. Na druhou stranu mně takhle nízká pořizovací cena umožňuje do toho s klidem ještě třeba desítku nasypat, což by možná k uvedení do slušnýho stavu mohlo stačit. Říkám si přitom, že koupit skútr za 20ku a 10ku do něj pod vlastním dohledem vrazit v solidním servisu (jsem z Modřan, takže se nabízí tady na fóru proslulí Valini) je podstatně lepší, než koupit skútr za 30 a nechat ho bez investic...
Tak tedy, má vůbec cenu koupi tohohle skútru zvažovat, nebo je vzhledem k ceně a fotkám jasný, že se jedná o vrak, kterej se vyplatí akorát tak shodit ze skály? Budu vděčnej i za jakýkoliv zkušenosti s firmou Westmoto, stejně tak jako za rady, na co si dát obecně při koupi tohohle Piaggia pozor (jenom upozorňuju, že jsem ohledně motorek absolutní laik, takže nemá cenu zacházet do příliš velkých technických detailů).