Pokud nemá čas to opravovat, tak mám obavy, že se ani nezajímá, co s tím pořádně je, jen asi tipuje, že to nebude zcela v pohodě a raději to dopředu dává vědět. Zřejmě je to tak vidět, slyšet, cítit při jízdě, že by na to přišel i nepolíbený moto. Jestliže má spoustu servisních prací, tak přece opravy dělá a rozhodně jako prodejci by mi stálo za to to opravit, pokud je to "jen" drobnost, když bych si tak mohl žádat při prodeji více, než se na to vybodnout a prodávat o dost levněji. Aby se to kupci potom pořádně neprodražilo. Moc se mi nechce věřit, že to chce jen trochu poladit. Když je to jen trochu, tak by to pro něho měla být otázka chvilky (pokud je i něco víc, než jen dovozce a servisním pracem rozumí) a bylo by to. Navíc, podle manuálu, je to sice Japonec, ale z Itálie, takže i ty kilometry by mohly (ale i nemusely) být upravené. Je až s podivem, jak často se píše o z Itálie dovezených strojích, zvenku načančaných, ale motoricky nic moc. Tady to asi bude podobný případ. Pokud se tvůj známý rozhodne pro koupi, dobře vyzkoušet, dohodnout se třeba i na předprodejní prohlídce, aby věděl, co s tím motorem ve skutečnosti je, aby později nezjistill, že je to pomalu na výměnu.
Edit: opticky to může být luxusní kousek, ale pokud bude stát v garáži a nebude možno na něm jezdit, tak opravdu bude jen na koukání.