od Pes » 17 říj 2012, 22:38
for amaize - jsi skutešně borec, který vymyslel převratnou věc, já ti dává 100 palců nahoru, konečně po dluhé době někdo plodný s nápady, tvůj zlepšovák 100% funkuje, díky za radu a díky za všechny, kteří ušetří tisíce na nových vzpěrách.
Pro ostatní - ihned, jakmile jsem si přečetl zlepšovák, šel jsem si vyrobit něco podobného a světe div se, za 20 minut jsem měl vzpěru i namontovanou a sedlo drží nahoře. Prostě super nápad za "hubičku" a za 10 min. práce. Je pravda, že po prvním nasazení jsem přidal k pružině podložku, aby byla tuhší, no a super. Přidávám foto teleskopu a napíšu i technické údaje: délka pružiny - 90 mm, průměr pružiny: vnější 23 mm, vnitřní 16,5 mm(aby prošel okem teleskopu). Průměr kulatiny(materiálu) péra - 3mm, průměr zajišťovacího kolíku - 3mm. Zajišťovací kolík by měl být z oceli, nějaký obyčejný hřebík je měkký, asi špatná volba, na ten tlak. Já osobně takto upravený pístek namontoval a sedlo drželo v horní poloze jen tak, tak. Proto jsem k pružině přidal jednu podložku, a vše-sedlo drží v pohodě, jen při otvírání sedla musím rukou trochu pomoci. Kdybych dal další podložku, byl by tlak na pružinu větší a tudíž na sedlo, no nechci to hned předimenzovat. Foto vkládám popvé, pokud se nezdaří, budu to zkoušet znovu. Tak mnoho štěstí, kutilové.
No foto mi vložit nejde, poradí někdo? Tedy pokud chce vidět ten pístek s pružinou.
Naposledy upravil
KYBLOS dne 11 črc 2013, 17:59, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou