Dám sem restauraci s opravdu nadprůměrnou kuchyní s normálními cenami, tedy není tam guláš za 45.-,
ale to je dobře, protože jídlo je opravdu mooc povedený.
Do tohoto penzionu jsme se jeli najíst na doporučení kolegy. Byli jsme celkem vyhladovělí. Já jsem si dal polévku česnečku a vepřové medailonky ve slanině na rozmarýnové omáčce s opečenými bramborovými šiškami. Manželka zvolila vepřovou kotletu plněnou švestkou a zelím na tymiánové omáčce se špekovými knedlíky a zeleninou. Tyhle dvě jídla tedy vřele doporučuju... Protože jsem byl hladový, poprosil jsem o větší porci
Celé toto hodnocení ale píšu kvůli opravdu příjemnému překvapení, co se jídla týče. Toto není standardní restaurace se standardním jídlem. Pan šéfkuchař je evidentně velmi schopný a hraje si s chutěmi. A to tak, že jsme se na sebe po prvních soustech s manželkou podívali a shodli se, že v české restauraci jsme dlouho, opravdu dlouho nejedli tak dobré jídlo. Tak dobré a s tak evidentní péčí připravené, že jsem si řekl, že této restauraci musím udělat nějaké hodnocení na internetu. Co se mé porce týče, maso bylo měkké a šťavnaté, ochucené již samo slaninou, ve které bylo obaleno. Noky se správnou konzistencí a přátelé, omáčka, to byl chuťový koncert. Manželčiny špekové knedlíky nadýchané a omáčka zaslouží rovněž absolutorium. Pan kuchař si pěstuje bylinky na své zahradě, prostě vše čerstvé a nadmíru chutné.
Tímto chci poděkovat za příjemnou obsluhu a opravdu špičkovou kuchyni, je stoprocentní, že tuto restauraci budeme navštěvovat a dále doporučovat přátelům. A ještě jednou panu kuchaři: BRAVO!
takže penzion Tisůvka v obci Cikháj, mapa:
http://g.co/maps/bz8hr ... tak až pojedete na svém skůtru kolem, doporučuju.